Dit is wat Rose, de dochter van Ted Bundy, nu echt doet

Inhoudsopgave:

Dit is wat Rose, de dochter van Ted Bundy, nu echt doet
Dit is wat Rose, de dochter van Ted Bundy, nu echt doet
Anonim

Zelfs vandaag is Ted Bundy een van de meest beruchte criminelen in de geschiedenis, zozeer zelfs dat Netflix een serie uitbracht die draaide om gesprekken met hem terwijl hij in de dodencel zat. Bundy werd later ook het onderwerp van een Netflix-film (een waarin hij werd gespeeld door acteur Zac Efron). Er werd zelfs gepraat dat Bundy ook een andere Netflix-serie (You) inspireerde, hoewel dat echt niet het geval was.

In de loop der jaren is er ook enige fascinatie ontstaan rond Bundy's familie, waaronder zijn dochter, Rose Boone (die soms ook door Rosa gaat). Rose is haar hele leven uit de schijnwerpers gebleven. Dat gezegd hebbende, het heeft niemand ervan weerhouden te proberen te ontdekken wat ze heeft uitgespookt.

Ze werd geboren in een leven vol controverse

Rose is de dochter van Bundy met ex-vrouw Carole Ann Boone. Carole en Bundy ontmoetten elkaar voor het eerst toen ze beiden werkten op het Department of Emergency Services in Olympia, Washington. “Ik vond Ted meteen leuk. Het klikte goed", herinnert Carole zich in het boek The Only Living Witness: The True Story of Serial Sex Killer Ted Bundy. "Hij kwam op me over als een nogal verlegen persoon met veel meer aan de oppervlakte dan aan de oppervlakte. Hij was zeker waardiger en ingetogener dan de meer certificeerbare types op kantoor.”

De twee werden bijna goede vrienden. "Ik denk dat ik dichter bij hem stond dan andere mensen bij het bureau," herinnerde Carole zich zelfs. Ze zei ook dat Bundy duidelijk had gemaakt dat hij met haar wilde daten. En zelfs toen hij werd gearresteerd, hield Carole contact met hem. Dat gezegd hebbende, het nieuws van zijn arrestatie kwam als een schok voor haar. Terwijl ze met een oude vriend sprak, herinnerde Carole zich: 'Hij vertelde me dat Ted was gearresteerd en ervan werd verdacht al deze vrouwen in Washington en Utah te hebben vermoord. Dingen gingen gewoon een beetje blanco."

Terwijl het proces tegen Bundy aan de gang was, bleef Carole overtuigd van Teds onschuld. Ze verhuisde zelfs naar Florida om dichter bij hem te zijn. "Het was niet zozeer de goedheid van zijn karakter", legde ze uit. “Hoewel ik altijd heb gevoeld dat Ted een goed mens was. Een van de redenen waarom ik zo zeker was van mijn conclusies, is dat ze strikt van mij zijn.”

In 1980 stond Bundy terecht voor de moord op Kimberly Leach, en Carole werd voor de verdediging geroepen. Bundy, die er de voorkeur aan gaf een actievere rol te spelen in zijn verdediging, ging Carole zelf ondervragen. Tijdens het proces zei ze tegen Bundy: Enkele jaren geleden evolueerde de relatie naar een serieuzer, romantischer iets. Serieus genoeg, dus ik wil met je trouwen.'

Bundy vroeg toen: "Wil je met me trouwen?" Carola was het daarmee eens. Bundy verklaarde al snel: "Hierbij trouw ik met je." Omdat er een notaris aanwezig was in de rechtszaal (vermoedelijk heeft Bundy ervoor gezorgd), werd het huwelijk wettig verklaard. Volgens de Orlando Sentinel vertelde Bundy later aan de jury: "Het was de enige kans om samen in dezelfde kamer te zijn waar de juiste woorden konden worden gezegd. Het was iets tussen zij en mij.”

Later werd aangekondigd dat het paar hun eerste kind verwachtte, het was een zwangerschap die door velen in twijfel werd getrokken omdat er geen echtelijke bezoeken in de dodencel waren. Dat gezegd hebbende, vertelde gevangenisinspecteur Clayton Strickland aan The Deseret News: "Alles is mogelijk. Waar de menselijke factor in het spel is, is alles mogelijk. Ze zijn aan alles onderworpen." Wat Carole betreft, ze maakte duidelijk dat "het niemand iets aangaat" hoe zij en Bundy erin slaagden een kind te verwekken. Rose werd geboren in 1982 toen haar vader opgesloten bleef.

Heeft Rose haar vader gezien voor zijn executie?

Carole heeft Bundy mogelijk tijdens zijn proces gesteund. Nadat ze getrouwd waren, kwam hun relatie echter onder spanning te staan. Op een gegeven moment was Carole 'hem gewoon beu. In de docuserie Ted Bundy: Falling For a Killer zei Carole's vriendin, Diane Smith, ook: "Hij was vermoeiend, obsessief, veeleisend, humeurig, altijd nodig alsof ze niet genoeg te doen had."

Het breekpunt in de relatie van het paar was echter het moment dat Bundy bekende wat hij Carole had aangedaan. In een poging om uitstel van executie te krijgen, overlegde Bundy naar verluidt met zijn vrouw of hij de autoriteiten informatie zou geven over waar hij de lichamen van enkele van zijn slachtoffers had weggegooid. 'Dat was zijn manier om het haar te vertellen,' legde Smith uit. “Dat er lichamen waren waarvan hij wist en dat hij al die mensen had vermoord. Dat telefoontje was gewoon verwoestend voor haar. Ze was echt boos.'

Carole nam uiteindelijk de beslissing om van Bundy te scheiden en toen ze dat deed, verwijderde ze Bundy ook uit Rose's leven. Smith herinnerde zich zelfs dat "hij [Bundy] met Rosa wilde praten en zij zei nee." En zelfs toen Bundy zou worden geëxecuteerd, weigerde Carole om Rose haar vader nog een laatste keer te laten zien."Dus er was geen afscheid voor Rosa", bevestigde Smith.

Wat is Rose nu?

Er is niet veel bekend over Rose's verblijfplaats in de afgelopen jaren, omdat ze uit de ogen van het publiek is gebleven. Er wordt gespeculeerd dat ze in Engeland heeft gewoond onder het pseudoniem Amapola White. White heeft een boek met gedichten uitgebracht getiteld Tonight My Demons Hold Me. Een beschrijving van het boek stelt dat het werk "geschreven is als een vorm van therapie terwijl de auteur te maken had met psychische problemen…"

Ondertussen beschreef Ann Rule, die een biografie van Bundy schreef, Rosa als 'vriendelijk en intelligent'. En terwijl ze haar vader ooit profileerde, maakte Rule duidelijk dat ze niet van plan was om Rose's leven te volgen. "Ik heb bewust vermeden iets te weten over de verblijfplaats van Ted's ex-vrouw en dochter, omdat ze privacy verdienen", legt ze uit op haar website. "Alles wat ik weet is dat Teds dochter is uitgegroeid tot een fijne jonge vrouw."

Aanbevolen: