Lang vergeten details over de tijd van Robert Downey Jr. op SNL

Inhoudsopgave:

Lang vergeten details over de tijd van Robert Downey Jr. op SNL
Lang vergeten details over de tijd van Robert Downey Jr. op SNL
Anonim

Er zijn tegenwoordig veel grote sterren aan het werk waarvan mensen vergeten dat ze stints hadden op SNL. Sarah Silverman, Julia Louis Dreyfus, Damon Wayans en verschillende anderen hadden korte carrières bij SNL, waarvan de meeste werden afgebroken, en een van de kortste en gemakkelijkst te vergeten is Robert Downey Jr.'s ambtstermijn in de comedyshow.

Nee, dat is geen typfout, RDJ, de man die Iron Man tot leven bracht, begon te werken voor Lorne Michaels. Het was geen goede start van zijn carrière, maar het duurde niet lang na zijn tijd bij SNL voordat hij kassahits begon te maken, zoals Weird Science of andere John Hughes-films. Dit is alles wat fans misschien zijn vergeten over de SNL-periode van RDJ, en spoiler alert, hij wordt door velen beschouwd als het slechtste castlid in de geschiedenis van de show.

8 Robert Downey Jr. kwam al uit een beroemde familie

RDJ had aantoonbaar al een voorsprong in de branche. Hoewel SNL zijn eerste acteerbaan op het scherm was, had hij al een aantal ongerepte Hollywood-connecties, namelijk zijn vader, Robert Downey Sr. Robert Downey Sr. is een ervaren regisseur die verantwoordelijk is voor populaire tegencultuurfilms, zoals Putney Swope en Greaser's Palace, die beide nu deel uitmaken van de Criterion Collection. RDJ ging een meer mainstream carrièrepad in dan zijn vader, die meer naar de underground trok. Zijn vader is echter ook acteur en is te zien in verschillende films, zoals Boogie Nights en Tower Heist, en in een paar klassieke tv-shows, zoals Andy Griffiths legale show Matlock.

7 Het was zijn eerste baan op het scherm

Zoals al vermeld, toen RDJ zich bij de SNL-cast voegde, had hij al een beroemde vader, maar hij was nog niet beroemd. Voor SNL was hij een podiumartiest en had hij een rol in een off-Broadway-show genaamd American Passion, die werd geproduceerd door tv-legende Norman Lear.

6 Robert Downey Jr. was er maar één seizoen

RDJ werd in 1985 aan de cast toegevoegd als onderdeel van een soort opknapbeurt van de show. Tegen die tijd had het grootste deel van de originele cast de show verlaten voor solo-ondernemingen, of zoals John Belushi, was tragisch overleden weg. De kijkcijfers en recensies waren slecht voor het seizoen 1985 en samen met het grootste deel van de nieuwe cast werd RDJ na slechts één seizoen geschrapt.

5 Robert Downey Jr. schreef geen schetsen

De SNL-castleden die uiteindelijk het meest succesvol zijn, zowel binnen als buiten de show, zijn meestal degenen die ook voor de show schrijven. Will Ferrell, Maya Rudolph, Tina Fey, John Belushi, enz… al deze succesvolle sterren, en anderen schreven ook hun schetsen. RDJ schreef niet, hij was slechts een artiest, wat betekent dat hij zo goed was als de rollen die voor hem waren geschreven. Deze kloof zou ongetwijfeld de reden kunnen zijn waarom RDJ nooit in de show kon passen, schrijvers hadden waarschijnlijk moeite om erachter te komen wat ze met hem moesten doen.

4 Robert Downey Jr. had geen iconische terugkerende personages

Naast het feit dat RDJ geen schrijver voor de show is, heeft RDJ nooit iets anders gekregen dat SNL-castleden naar het sterrendom doet stijgen. Hij heeft nooit zijn eigen iconische terugkerende personage gekregen. Personages als Debbie Downer (Rachel Dratch), Stefon (Bill Hader) en The Coneheads (Dan Aykroyd en Jane Curtin) en te veel anderen om op te noemen, hebben allemaal geholpen om carrières te maken voor die artiesten, zowel op als buiten de SNL-set. RDJ kreeg die kans nooit, hoewel hij het wel probeerde met stukjes als "Suitcase Boy" en "Book Reviews". Natuurlijk, aangezien hij nu honderden miljoenen dollars waard is, deed hij het prima zonder.

3 Zijn dramatische doorbraak vond plaats in hetzelfde jaar dat hij werd ontslagen

RDJ werd na één seizoen gedropt, maar in hetzelfde jaar dat hij SNL verliet, begon zijn filmcarrière van de grond te komen. Niet lang nadat hij SNL had verlaten, kreeg hij zijn rol in John Hughe's klassieke film Weird Science en kort daarna kreeg hij rollen in andere coming-of-age films uit de jaren 80, zoals Tuff Turf en The Pick Up Artist. Deze films maakten van de SNL-afwijzing een idool en een lid van de Brat Pack.

2 Robert Downey Jr. kwam terug naar de host voordat hij Iron Man werd

Iedereen weet dat RDJ een tumultueuze carrière had in de jaren negentig en 2000 toen hij bezweek aan een zware drugsverslaving waardoor hij in de gevangenis belandde. Maar hoewel er nog steeds veel vraag naar hem was, keerde hij uiteindelijk terug naar SNL om te hosten, en dat deed hij jaren voordat hij zich bij het Marvel Cinematic Universe aansloot. Ondanks dat hij zijn optreden in de jaren tachtig verloor, lijkt het erop dat RDJ geen wrok koestert jegens Lorne Michaels.

1 Robert Downey Jr. wordt door velen beschouwd als SNL's slechtste castlid ooit

Hij is misschien een kassamagneet en een veelgeprezen acteur, maar een erfenis die hij nooit zal kunnen afschudden, is de slechte ontvangst van zijn SNL-termijn. Talloze critici en fans hebben RDJ niet alleen als een van de minst populaire castleden genoemd, maar ook als een van de slechtste. Rolling Stone ging zelfs zo ver om hem de slechtste in de geschiedenis van de show te noemen. RDJ lijkt het niet erg te vinden, hoewel hij zijn dankbaarheid uitdrukt voor zijn tijd in de show, lijkt het er niet op dat hij het helemaal niet eens is met de stelling.

Aanbevolen: