10 vergeten feiten over de tijd van Chevy Chase op 'SNL

Inhoudsopgave:

10 vergeten feiten over de tijd van Chevy Chase op 'SNL
10 vergeten feiten over de tijd van Chevy Chase op 'SNL
Anonim

Saturday Night Live was een springplank naar internationaal succes voor veel van zijn castleden, maar Chevy Chase – onderdeel van de originele cast bij de première van de show op 11 oktober 1975 - was de allereerste. De rest van de originele en nu iconische cast bestond uit John Belushi, Gilda Radner, Dan Aykroyd, Jane Curtin, Garrett Morris en Laraine Newman, die allemaal carrière maakten buiten de show.

Zijn periode in de show leidde in de jaren negentig tot National Lampoon's Vacation en andere opmerkelijke successen op het grote scherm. Meer recentelijk is Chase verschenen op Community, maar het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat hij nog steeds het meest bekend is vanwege zijn tijd op SNL.

10 Hij ging van een jazzband met de oprichters van Steely Dan naar het schrijven van comedy

Chevy Chase
Chevy Chase

Voordat hij begon te werken aan Saturday Night Live, zat Cornelius Crane "Chevy" Chase in wat hij een "bad jazzband" noemde met W alter Becker en Donald Fagen, die later Steely Dan zouden vormen. Zijn doel schakelde over van muziek naar comedy, en hij ging in 1967 mede-oprichter van Channel One, een underground comedy-groep, en schreef voor de gevierde Smothers Brothers-tv-show. Hij was ook een schrijver en castlid op The National Lampoon Radio Hour.

9 Hij aarzelde om eerst lid te worden van SNL

SNL originele cast 2
SNL originele cast 2

Met een carrière in de komedie die eindelijk van de grond kwam, was Chase blij om te blijven waar hij was - in het begin. In de biografie van Chase uit 2007 herinnert hij zich dat hij naar een filmpremière ging en zijn vriend Rob Reiner zag met de Canadese producer Lorne Michaels, die al bezig was met het maken van SNL. Na de introductie ontmoette hij Michaels in Chateau Marmont in Los Angeles, en kreeg een baan aangeboden als schrijver voor de sketch comedy show. In eerste instantie zei hij nee tegen wat toen een compleet nieuw idee was, maar niet lang daarna heroverweegde hij.

8 Hij verdiende $800/Wk om als schrijver te beginnen

John Belushi Chevy Chase SNL
John Belushi Chevy Chase SNL

Chase was 32 toen hij de overstap maakte van Los Angeles naar New York City om deel uit te maken van de beginnende schrijversstaf van SNL. Zijn loon was $ 800 per week, wat een aanzienlijk bedrag was in oktober 1975 toen de show voor het eerst werd uitgezonden (met een waarde van ongeveer $ 3.600+ vandaag met inflatie). Maar met zijn kenmerkende deadpan-levering voegde hij zich ook snel bij de cast op het podium. De show heette aanvankelijk NBC's Saturday Night en de cast stond bekend als The Not Ready For Primetime Players.

7 Hij was getalenteerd in impressies en fysieke komedie – soms allebei tegelijk

Chevy Chase kerstavond in het Witte Huis SNL
Chevy Chase kerstavond in het Witte Huis SNL

Een van Chevy Chase's geschenken als komiek was zijn ingetogen levering en de indrukken die favoriet werden bij fans. Hij vervalste beroemdheden als Leonard Nimoy en Greg Allman, de griezelige seriemoordenaar Jeffrey Dahmer en president Ronald Reagan.

Zijn beroemdste – en naar later bleek invloedrijke – indruk was die van Gerald Ford. In plaats van zijn personage uit te beelden, koos hij voor fysieke komedie, constant vallen en struikelen, iets dat in het echte leven geassocieerd werd met de voormalige president Gerald Ford - hoewel hij blijkbaar niet echt bekend stond om zijn onhandigheid.

6 Hij creëerde het segment 'Weekend Update'

Chevy Chase SNL Weekend-update
Chevy Chase SNL Weekend-update

Chase ging van het bureau om de eerste grote ster van de show te worden, maar hij behield zijn schrijftaken, zelfs nadat hij zich bij de rest van de cast voor de camera had gevoegd. Als schrijver creëerde hij samen met co-schrijver Herb Sargent de nu beroemde (en nog steeds actieve) wekelijkse nepnieuwsuitzending genaamd Weekend Update. Zo nam hij de eerste anchor desk op de wekelijkse sketch over, die al snel een veelbesproken fanfavoriet van de show werd. Chase zou de ankerrol spelen voor 31 afleveringen in de eerste twee seizoenen.

5 Hij was de eerste die de show verliet

Chevy Chase en Gilda Radner op SNL
Chevy Chase en Gilda Radner op SNL

Met zijn groeiende populariteit kwam Chase steeds vaker in de show naar voren, maar hij had er eigenlijk voor gekozen om het contract van een artiest niet te tekenen. Zijn enige verplichting was een eenjarig schrijverscontract. Anticiperend op een toekomst in de film (die, naar het zou blijken, nog twee jaar niet van start zou gaan), en met een Emmy Award voor zijn werk aan de show in 1976, heronderhandelde hij zijn contract met NBC. Het resulteerde in het verlaten van SNL helemaal - een feit dat als een verrassing kwam voor Lorne Michaels.

4 Een rundvlees – en fysieke woordenwisseling – met Bill Murray leidde tot zijn verbanning

Bill Murray en Chevy Chase SNL
Bill Murray en Chevy Chase SNL

In seizoen 3, nadat hij de show had verlaten, werd hij teruggevraagd om te hosten. De rest van de cast had naar verluidt wat kwade wil vanwege de manier waarop hij was vertrokken, en vond dat hij een superieure houding had. Dat was inclusief Bill Murray, die was ingehuurd om Chevy in de show te vervangen.

De spanningen mondden uit in beledigingen en resulteerden zelfs in een backstage-vuistgevecht tussen de Murray en Chase. Hij werd verbannen uit de show na nog een gastoptreden waarbij hij een castlid backstage op het hoofd sloeg.

3 Hij was het eerste castlid dat werd verbannen uit SNL… maar hij kwam vaak terug

Chevy Chase en Richard Pryor in SNL
Chevy Chase en Richard Pryor in SNL

Ondanks zijn vermeende verbod om de show te hosten en aanhoudende geruchten over spanningen met cast en personeel, was producer Lorne Michaels blijkbaar genoeg verzacht om Chase in de loop der jaren meerdere keren in de show te hebben op gastlocaties (waaronder ongeveer een half dozijn optredens organiseren). Hij verscheen in de 25e verjaardag special in 1999, en verscheen in verschillende cameo's. Hij deed de Weekend Update in 2007 (georganiseerd door Seth Rogen), en verscheen in de Saturday Night Live 40th Anniversary Special in 2015.

2 Chase en Murray bonden een band tijdens het fotograferen van 'Caddyshack'

Bill Murray Chevy Chase Caddyshack
Bill Murray Chevy Chase Caddyshack

Chevy Chase en Billy Murray zouden allebei worden gecast in een film die een enorme hit zou worden: Caddyshack. De golfkomedie van Rodney Dangerfield uit 1980 was aanvankelijk niet bedoeld om scènes van de twee komieken samen te bevatten, maar dat veranderde in de loop van de productie. Murray was naar verluidt niet blij dat hij rechtstreeks met Chase moest samenwerken, maar uiteindelijk benaderden de twee hun scene als pro's en haalden het meeste uit de komedie. Het begroef blijkbaar de spreekwoordelijke strijdbijl tussen hen, en de twee blijven decennia later vrienden.

1 Hij kan de moderne versie van de show niet uitstaan

Chevy Chase glas
Chevy Chase glas

Chase heeft blijkbaar weinig goeds te zeggen over de show nu. Hij wordt geciteerd in The Washington Post. “Ik ben verbaasd dat Lorne [Michaels] zo laag is gegaan. Ik moest er een beetje naar kijken, en ik kon het gewoon niet geloven”, vertelde Chase aan de Washington Post. "Dat betekent dat een hele generatie s-heads lacht om de slechtste f-ing-humor ter wereld. Je weet wat ik bedoel? Hoe durf je die generatie nog erger s- te geven dan ze al in hun leven hebben? Ik word er gewoon gek van.”

Aanbevolen: