Waar behoort Thor: Love And Thunder tot de slechtste films van de MCU?

Inhoudsopgave:

Waar behoort Thor: Love And Thunder tot de slechtste films van de MCU?
Waar behoort Thor: Love And Thunder tot de slechtste films van de MCU?
Anonim

De MCU is de grootste filmfranchise ter wereld en de franchise heeft de afgelopen 14 jaar uitzonderlijke content geproduceerd. De eerste drie zinnen genereerden miljarden dollars aan de kassa, en tegenwoordig heeft de franchise ook de tv overgenomen met een reeks grote budgetshows.

Fase vier is aan de gang sinds 2021 en fans hebben een allegaartje gekregen. Er zijn een aantal echt geweldige, recordbrekende projecten geweest, maar er is een flauw aanbod geweest en projecten waar mensen niet op afstemmen.

Thor: Love and Thunder alleen zijn theaters, en het heeft een kritische pak slaag gekregen. Laten we eens kijken waar dit Phase Four-project in de buurt van de onderkant van MCU-films staat.

Fase 4 van de MCU is onhandig geweest

Na de gebeurtenissen van de Infinity Saga heeft Marvel de basis gelegd voor het volgende decennium aan films. Deze vierde fase begon vorig jaar officieel met WandaVision op Disney+, en tot nu toe heeft de franchise een onhandige start van de nieuwste fase gehad.

Het enorme aanbod aan tv-shows was relatief goed. The Falcon and the Winter Solider is de serie met de laagste score op Rotten Tomatoes, maar de show heeft nog steeds een solide 83% met critici, wat betekent dat de meerderheid ervan heeft genoten. Alle andere Disney+ aanbiedingen staan hoger op de ranglijst, met mevrouw Marvel op de eerste plaats. Klinkt goed, maar die serie had weinig kijkers in vergelijking met de andere.

Op het grote scherm heeft Marvel zijn best gedaan om de verheven hoogten van films als Avengers: Endgame te bereiken, maar de films van Phase Four waren een allegaartje. Er zijn drie Phase Four-films geweest met een score van minder dan 80% op Rotten Tomatoes, waaronder Doctor Strange in the Multiverse of Madness, een van de meest langverwachte projecten in de geschiedenis van de franchise.

Desalniettemin worden films als Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Spider-Man: No Way Home beschouwd als een van de beste films in de MCU.

Onlangs leek de franchise het schip recht te zetten door een bekend personage te taggen wiens heruitvinding zijn plaats tussen andere helden verjongde.

'Thor: Love And Thunder' net in de bioscoop

Sinds de aankondiging is Thor: Love and Thunder, geregisseerd door Taika Waititi, een project geweest waar miljoenen fans naar hebben uitgekeken. Zijn voorganger was een fantastische film die Thor in de schijnwerpers zette en hem tot een van de meest sympathieke personages in de MCU maakte. Gooi de terugkeer van Natalie Portman als Jane Foster, evenals het debuut van Christian Bale in de MCU, en deze film had alle ingrediënten voor een slam dunk-hit voor de mensen bij Marvel.

Tot nu toe heeft de film een stevige hoeveelheid aan de kassa kunnen binnenhalen.

Volgens Forbes: "In Thor: Love and Thunder box office-updates verdiende Marvel's nieuwste actiefantasie nog eens $ 8.9 miljoen in eigen land voor een nieuw zesdaags totaal van $ 178,9 miljoen. Het zal de eerste week eindigen met ongeveer $ 187 miljoen, een lagere multiplier voor 'weekend tot dag zeven' dan de andere MCU-releases halverwege de zomer (Ant-Man, Spider-Man: Homecoming, Ant-Man and the Wasp en Black Widow)."

Hoewel het misschien aan de onderkant is, kan de film nog steeds honderden miljoenen meer verdienen. Multiverse of Madness heeft de $ 900 miljoen gekraakt, ondanks het feit dat het minder dan geweldige recensies heeft gekregen.

Als er echter een wegversperring is voor Thor's nieuwste avontuur, dan is dat het feit dat het door critici is gedecimeerd.

Het is de 4e slechtste film van de MCU

Op het moment van schrijven is Thor: Love and Thunder gerangschikt als de op drie na slechtste MCU-film in de geschiedenis. Het project heeft een magere 67%, wat het verbindt met The Incredible Hulk, dat bijna vergeten is door franchisefans.

Veel critici hebben het verhaal van de film als een groot probleem aangehaald, hoewel de meesten het op zijn minst soms grappig en leuk vonden.

"Liefde en donder vliegen in meerdere plotrichtingen, waardoor ze nooit helemaal compleet voelen. Het eindresultaat is leuk om naar te kijken omdat de personages zo'n goed gezelschap zijn, maar het verhaal is een puinhoop", schrijft Beth Begeleiding van KPBS.

Het publiek heeft de film hoger gerangschikt dan de critici, maar toch is 79% voor een Marvel-film geen geweldige look. Dit betekent dat de laatste twee films van de franchise kritisch zijn tegengevallen, iets waar de franchise niet echt aan gewend is om mee om te gaan.

Er is veel discussie geweest over de film sinds de release, en het is niet geweldig. Misschien zal deze film in de loop van de tijd beter verouderen, of misschien hebben mensen hun verwachtingen te hoog gesteld na Endgame, maar hoe dan ook, dit is een tweede opeenvolgende vleugje voor Marvel.

Aanbevolen: