Al die keren zijn Big Brother-huisgasten beschuldigd van racisme

Inhoudsopgave:

Al die keren zijn Big Brother-huisgasten beschuldigd van racisme
Al die keren zijn Big Brother-huisgasten beschuldigd van racisme
Anonim

Big Brother 24 blijft de krantenkoppen halen om de verkeerde redenen. Amper een week na zijn debuut was het nieuwe Big Brother-seizoen al een broeinest van controverse, met meerdere deelnemers die onder vuur kwamen te liggen voor het pesten van de 27-jarige persoonlijke stylist en voormalig Miss Michigan USA, Taylor Hale.

Verrassend genoeg is dit niet de eerste keer dat Big Brother-huisgasten worden bekritiseerd vanwege racistisch gedrag. Sinds de première van de show in 2000 zijn er meerdere gevallen van pesten en discriminatie aan het licht gekomen, waardoor het huishouden van Big Brother een ongelooflijk onherbergzame omgeving is geworden voor mensen van kleur. Hier is een compilatie van alle keren dat Big Brother-huisgasten zijn beschuldigd van racisme.

9 Seizoen 24: Taylor Hale wordt herhaaldelijk gepest door andere huisgasten

De betreurenswaardige behandeling van de voormalige Miss Michigan USA, Taylor Hale, huisgasten van Big Brother, heeft geleid tot verontwaardiging in de hele Big Brother-fandom.

Uren na het debuut van Big Brother 24 werden de sociale media al overspoeld met clips van de huisgasten die denigrerende opmerkingen maakten aan het adres van Hale. Een van de betrokkenen bij de controverse is Daniel Durston, die is vastgelegd in de live-feeds van de show en beweert dat hij meteen "wist dat het slecht nieuws zou zijn" op het moment dat hij Hale ontmoette.

8 Seizoen 24: Paloma Aguilar verwees naar Taylor Hale als Pageant Girl

Big Brother 24 bevatte een van de meest controversiële voortijdige vertrekken in de geschiedenis van de show. Dagen voor de eerste live-uitzetting van de show, verliet de 22-jarige Paloma Aguilar de competitie te midden van verzet voor het maken van racistische opmerkingen en het herhaaldelijk pesten van Taylor Hale.

Voor haar abrupte vertrek werd Aguilar vastgelegd in de 24/7 live-feeds van de show, verwijzend naar Hale als "optochtmeisje" en bespotte ze haar maniertjes.

7 Seizoen 21: Jack Matthews noemde Isabella Wang rijstpudding

The Big Brother-fandom was woedend in seizoen 21 nadat de ongelooflijk racistische opmerkingen van Jack Matthews aan het licht kwamen. Matthews werd vastgelegd op de live-feeds van de show en maakte denigrerende opmerkingen tegen leden van de "Camp Comeback" -wending, die volledig bestond uit mensen van kleur.

Matthews werd ook gearresteerd en noemde Isabella Wang "rijstpudding", een denigrerende opmerking die hij later beweerde niets te maken te hebben met [Wangs] etniciteit."

6 Seizoen 20: Rachel Swindler en Angela Rummans' racistische opmerkingen over huidskleur

Rachel Swindler en Angela Rummans van seizoen 20 leidden tot controverse na het maken van enkele coloristische opmerkingen gericht aan collega-huisgast Bayleigh Dayton.

De twee werden gevangen genomen terwijl ze hun huidskleuren vergeleken met die van Bayleigh, waarbij Swindler opmerkte: "Mijn maag is zo donker als Bay", waarop Rummans antwoordde: "Ik kijk hier naar een getto met de huidskleur."

5 Seizoen 19: Paul Abrahamian dreigt Blackface te dragen om Dominique Cooper te bespotten

De blackface-stunt van Paul Abrahamian in seizoen 19 is misschien wel de meest irritante van de controversiële momenten van Big Brother.

Abrahamian werd gevangengenomen terwijl hij van plan was een zwart masker te dragen, dat hij terloops 'zwart gezicht' noemde, om de Afro-Amerikaanse huisgast Dominique Cooper, die hem eerder een slang had genoemd, te rammelen. Ondanks het controversiële incident behaalde Abrahamian de tweede plaats in de finale.

4 Seizoen 15: Aaryn Gries noemt Aziatische mensen squinty-Eyed

Aaryn Gries van seizoen 15 kwam onder vuur te liggen vanwege het maken van meerdere minachtende opmerkingen over deelnemers van Aziatische etniciteit. Gries zei schaamteloos tegen de Koreaanse huisgast Helen Kim dat ze "rijst moest gaan maken" en verwees naar Aziatische mensen als "met ogen dichtgeknepen ogen".

Big Brother-presentator Julie Chen gaf toe dat ze was gestoord door de racistische opmerkingen van Gries in een aflevering van haar CBS-show, The Talk. "Het bracht me terug naar de jaren 70 toen ik opgroeide in Queens," vertelde Chen. "Toen ik 7 was, werd ik gepest en een 'kloof' genoemd."

3 Seizoen 15: Aaryn Gries Bijnamen Candice Stewart Tante Jemima

Na haar Aziatisch-Amerikaanse huisgenoten wreed te hebben aangevallen, had Aaryn Gries nog een paar racistische opmerkingen over voor de Afro-Amerikanen, met name Candice Stewart.

Big Brother-livefeeds legden Gries vast die naar Stewart verwijst als "tante Jemima" en een mededeelnemer waarschuwt om Stewart niet in het donker te bespreken omdat ze "de b---- misschien niet te zien krijgt."

2 Seizoen 11: Braden Bacha's gecensureerde racistische razernij

De livefeed-kijkers van seizoen 11 waren stomverbaasd toen CBS besloot een incident te verwijderen waarin Braden Bacha racistische opmerkingen naar twee andere huisgasten slingerde.

Hoewel mede-huisgast Chima Simone Bacha later ontmaskerde in haar petitie om in het huis te blijven, censureerde CBS de delen van haar toespraak die de racistische uitlatingen bevatten. Simone confronteerde later de producenten van Big Brother voor het censureren van racistische uitlatingen en beweerde: Als iemand een racist is, moeten ze als een racist worden afgeschilderd. Je moet het niet bewerken om ze er goed uit te laten zien.”

1 Seizoen 8: De geringschattende opmerkingen van Amber Siyavus over Joodse mensen

Amber Siyavus van seizoen 8 kreeg te maken met kritiek van binnen en buiten het huishouden van Big Brother toen ze haar onverdraagzame mening over de Joodse gemeenschap uitte.

Amber noemde Joodse mensen schaamteloos 'geldhongerig', 'egoïstisch' en 'slecht'. Amber beweerde later dat je al deze vreselijke eigenschappen kon afleiden uit 'hun achternaam' en 'hun neus'.

Aanbevolen: