10 belangrijke X-Men-relaties die we in de MCU moeten zien

Inhoudsopgave:

10 belangrijke X-Men-relaties die we in de MCU moeten zien
10 belangrijke X-Men-relaties die we in de MCU moeten zien
Anonim

Het Marvel Cinematic Universe heeft de afgelopen vijftien jaar de kassa overgenomen met elk jaar enorme hits na de start van Iron Man in 2008. Terwijl de MCU de fundamenten en avonturen van The Avengers het afgelopen decennium heeft gevolgd, opende Doctor Strange in the Multiverse of Madness de deuren om enkele bekende gezichten in een nieuwe ruimte te zien. De verschijning van John Krasinski als Reed Richards (uit The Fantastic Four) en Sir Patrick Stewart als Charles Xavier (uit X-Men) zorgen voor een soepele overgang om grenzen te verleggen en de teams en enkele favoriete X-Men-relaties naar de MCU te brengen.

10 Polaris & Havok hebben een lange geschiedenis

Hoewel het niet de eerste namen zijn die in je opkomen in de wereld van de X-Men, hebben Polaris en Havok een van de liefste verhalen in de stripwereld voor hun eeuwige liefde. Het duo kruiste elkaar voor het eerst in de jaren zestig toen ze samenwerkten in zowel de X-Men als de X-Force. Terwijl hun relatie rotsachtig begon terwijl ze het grootste deel van 50 jaar aan en uit gingen, gaven de twee uiteindelijk toe en trokken zich terug uit de misdaadbestrijding om samen te zijn. Strips zijn natuurlijk nooit zo vrij van conflicten en het duo ziet zichzelf vaak terug in het drama worden getrokken, maar ze vinden nog steeds hun weg naar elkaar terug door het ergste heen.

9 Mystique & Destiny hebben markeringen gemaakt voor de LGTBQIA+-gemeenschap

Niets verwarmt harten zo goed als een superheld die huiselijk is geworden voor degene van wie ze houden. Maker Chris Claremont wilde in de jaren tachtig laten zien dat er meer in het leven was dan hetero-normatieve stellen en bracht Mystique and Destiny tot leven. Hoewel ze nooit expliciet waren in hun genegenheid voor elkaar (vanwege de Marvel-regels in die tijd), kwamen de twee in de jaren dertig samen en vestigden zich in het gezinsleven met hun geadopteerde dochter Rogue. Door elkaar grondig te steunen in de moeilijkste tijden, was deze relatie er een van pure liefde en diepe zorg.

8 Kitty & Colossus namen de tijd

Degenen die van een langzame romance houden, zullen altijd verliefd worden op de decennialange boog van Kitty en Colossus. Aanvankelijk begonnen als niets meer dan een tienerliefde voor haar oudere teamgenoot, zorgde Kitty's genegenheid voor Colossus voor golven voor het bouwen van een goede basis in plaats van wegsmelten. Het duo deed er 30 jaar over om samen de basis te leggen, elkaar momenten van kracht te geven en er voor elkaar te zijn in tijden van strijd. Door samen te groeien, hebben hun personages zich ontwikkeld naast hun romance en hoewel Kitty de bruiloft in 2018 afzegde, hopen fans nog steeds op een reünie.

7 Jean Grey & Cyclops staan sterk als een sterrenpaar

Iedereen die van X-Men heeft gehoord, kent waarschijnlijk het dodelijke duo Jean Gray en Cyclops. Ze zijn samen opgegroeid en zijn een iconisch voorbeeld van jeugdvrienden voor geliefden. Dit koppel, onderdeel van het originele X-Men-team gevormd door Professor X, lijkt alles te hebben gezien. Van gemene schurken tot liefdesdriehoeken tot zelfs de dood onder ogen zien (en terugkomen), deze twee hebben elke uitdaging aangegaan en slagen er nog steeds in om zich elke keer weer te herenigen. Of ze nu op het scherm of in strips worden afgebeeld, deze twee liggen nooit ver uit elkaar.

6 Rogue & Gambit weggelopen van vertrouwen

Zoveel als de wereld houdt van een vrienden-naar-geliefde trope, ze zijn net zo dol op het pad van vijanden naar geliefden. Zeker als het duo in kwestie zo'n leuke relatie heeft als Rogue en Gambit. Genietend van hun geklets vanaf de jaren '90, komt de echte schoonheid in deze relatie voort uit hun vertrouwen in elkaar. Hoewel ze allebei een duister verleden hebben, zijn ze nooit bang om elkaar te confronteren en er voor eindeloze steun te zijn. Plus, wie houdt er niet van Gambit's aarzeling rond het aanraken van Rogue nadat ze had geleerd dat ze verschillende exen in coma had gebracht vanwege haar krachten. Dat is echte liefde daar.

5 Wolverine & X-23 hebben The Loner's Club gevonden

Romantische relaties zijn niet de enige die fans naar de MCU willen zien gebracht en welke betere familie bestaat er in X-Men dan die van Wolverine en X-23? Hoewel ze terughoudend was toen ze haar oorspronkelijk ontmoette, wurmde X-23 (ook bekend als Laura) zich een weg naar het gekooide hart van Wolverine. Wolverine ging zelfs zo ver om haar te adopteren om haar officieel deel van het gezin te maken. Het duo bundelde hun krachten in Logan met Professor X, maar fans zijn meer dan klaar om te zien hoe het paar meer avonturen beleeft in de MCU.

4 Kitty Pryde & Rachel Summers leunden op elkaar in moeilijke tijden

Niets brengt mensen zo samen als een tragedie. Hoewel Kitty Pryde en Rachel Summers altijd met elkaar overweg konden, was het na Excalibur dat de twee dachten dat ze de rest van het team kwijt waren waar ze echt een band mee hadden. Hoewel er hints waren naar iets meer dan vriendschap in het paar, heeft het duo 30 jaar samen gezien om echt een basis van liefde en vertrouwen te leggen, of het nu platonisch is of iets meer.

3 Wolverine & Nightcrawler houden elkaar verantwoordelijk

Er zijn maar weinig personages die meteen vriendschap sluiten, maar Wolverine en Nightcrawler zijn de beste maatjes sinds ze samen in de jaren 80 verschenen. De twee vrienden waren een constante steun voor elkaar, ze vertrouwden elkaar in de strijd en verlichtten elkaars geest. Door structuur te bieden aan de chaos van Nightcrawler, houden de twee elkaar in evenwicht en slagen ze er altijd in om het beste van hun situatie te maken, wetende dat ze een vriend hebben om op te vertrouwen in tijden van problemen.

2 Storm & Jean Grey blijven sterk in hun steun

Jean Gray wordt zo vaak gelinkt aan Cyclops vanwege hun jeugdvriendschap en romantiek, maar ze krijgt ook veel steun in Storm. Nadat Storm zich bij het team had gevoegd, duurde het niet lang voordat Storm zich met Jean Grey begon te binden en een ondoordringbare vriendschap vormde die duurt van de grootste veldslagen op het veld tot de stillere strijd door angsten en geestelijke gezondheid.

1 Professor X en Magneto blijven bij elkaar terugkomen

Oorspronkelijk begonnen als de beste vrienden, gingen Professor X en Magneto hun eigen weg nadat ze het oneens waren over hoe de toekomst van mutanten moet worden aangepakt. Nadat ze het oneens waren, gingen de twee in een oogwenk van beste vrienden naar vijanden. Ondanks het meningsverschil blijft de oorsprong van vriendschap echter sterk, waardoor hun ontmoetingen onbegrijpelijk ingewikkeld worden. Ze hebben allebei het scherm gedeeld in bijna elke X-Men-film, maar het betreden van de MCU kan nieuw materiaal en nieuwe personages opleveren voor een wereld van spannende interacties.

Aanbevolen: