Game Of Thrones: 35 foto's die laten zien hoe de personages eruit moeten zien

Inhoudsopgave:

Game Of Thrones: 35 foto's die laten zien hoe de personages eruit moeten zien
Game Of Thrones: 35 foto's die laten zien hoe de personages eruit moeten zien
Anonim

Als je het geschreven woord aan het scherm aanpast, gaan sommige dingen gewoon verloren in de vertaling. Namen veranderen, locaties worden gewijzigd, en misschien wel het allerbelangrijkste, personages worden praktisch nooit een perfecte match voor de acteur die ze uitbeeldt in termen van uiterlijk.

Niet dat we daar iemand de schuld geven, hoor. Literaire auteurs hoeven zich immers geen zorgen te maken over casting, make-up, garderobe, speciale effecten en dergelijke. Een paar nauwkeurigheidsgerelateerde opofferingen zullen zeker worden gemaakt omwille van de productie, maar soms kan de overgang bijzonder schokkend zijn voor de bestaande schare fans.

Er is geen betere case study voor deze boek-naar-scherm karaktertransformaties dan Game of Thrones. Niet in de laatste plaats dankzij George R. R. Martin's voorliefde voor weelderige details, hadden fans van de literaire serie al vrij solide mentale portretten van hun favoriete personages geschilderd. Dus hoeveel van hen hielden stand als het gaat om de bekroonde HBO-serie?

Nou, het is onze geluksdag - want we gaan het ontdekken! Hier zijn vijfendertig van de hoofdpersonages van de serie in vergelijking met hoe ze er oorspronkelijk uit moesten zien. Wees gewaarschuwd, sommigen van hen hebben behoorlijk drastische make-overs ondergaan!

35 Daario Naharis

Afbeelding
Afbeelding

Deze onstuimige huurling-kapitein had absoluut enkele van de meest drastische veranderingen aan zijn uiterlijk aangebracht. Hij is zeker nog steeds knap, maar de kleurrijke en ronduit overdadige aard van zijn garderobe was een essentieel onderdeel van zijn flamboyante karakter.

Zet je schrap, want deze wordt een beetje wild. Daario's haar is blauw geverfd, samen met een baard die hij verdeeld houdt in drie afzonderlijke uitsteeksels. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook een puntsnor die goud geverfd is. Hij droeg vaak felle, luide kleuren en een gouden tand gluurde naar je als hij lachte. Onnodig te zeggen dat de vertolking van Daario in de show al deze kenmerken mist.

34 Khal Drogo

Afbeelding
Afbeelding

Als het op Khal Drogo aankomt, lijkt het alsof Jason Momoa geboren is voor de rol. Van de koperkleurige huid tot de lange vlecht van de ongeslagen krijger, het is moeilijk om veel problemen te vinden met zijn vertolking. Maar natuurlijk, als je goed genoeg zoekt, vind je iets om over te zeuren.

Drogo wordt genoemd als het hosten van een hangende snor, die we niet zien zoals op Jason Momoa. Zijn vlecht is ook minder decoratief dan de beschrijving in het boek, zonder de kleine belletjes die in de lengte zouden moeten staan. Ik veronderstel dat de laatste begrijpelijk is, aangezien Drogo waarschijnlijk een beetje minder eng zou lijken als hij altijd klonk alsof Kerstmis eraan kwam.

33 Davos Seaworth

Afbeelding
Afbeelding

De beroemde Onion Knight of Flea Bottom ziet een ijzersterk en persoonlijk portret van Liam Cunningham, en alles bij elkaar genomen, maakt het grotendeels intact, afgezien van enkele vrij kleine wijzigingen.

Ser Davos zou dunner wordend bruin haar hebben met grijze vlekjes, dus zijn geheel grijze uiterlijk in de show maakt hem zeker wat ouder. Maar toegegeven, dat is een trivialiteit, en de show snijdt een fijne Ser Davos, die er zelfs in slaagt om zijn gelukkige knokkels op te nemen in een zakje dat om zijn nek hangt.

32 Zemelen Stark

Afbeelding
Afbeelding

Iedereens favoriete ongemakkelijke tiener en ongelukkige kasteel-spelunker zou meer op de Tully-kenmerken van zijn moeder lijken dan op die van een Stark, met rossig kastanjebruin haar en blauwe ogen.

Het lijkt erop dat de show voor het tegenovergestelde koos in hun vertolking, waarbij ze opmerkten dat het donkerdere haar en de donkere ogen van zijn vertolking door Isaac Hempstead naar zijn Stark-afkomst neigen. Of dat een doelbewuste beslissing was of een gelukkig toeval dat toevallig overeenkwam met de bestaande functies van de acteur, is echter een gok.

31 Margaery Tyrell

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks haar absoluut verbluffende vertolking door Natalie Dormer, is Margaery's verschijning in de show versus haar basisbeschrijving in de boeken een beetje een allegaartje. Fysiek, afgezien van het idee dat ze allebei heel mooi zijn, is bijna geen van de vakjes aangevinkt. Margaery zou krullend bruin haar en grote bruine ogen hebben.

Wat vooral interessant is om op te merken, is hun aandacht voor detail in haar garderobe. Hoewel van de dame van een adellijk huis zeker wordt verwacht dat ze waardering heeft voor de fijnere dingen, komt haar specifieke gevoel voor mode met betrekking tot jurken en lijfjes opmerkelijk goed naar voren in de serie.

30 Bronn

Afbeelding
Afbeelding

Als het gaat om het uitbeelden van het omhooggesprongen verkoopzwaard en de held van de Blackwater, betwijfel ik of je beter zou kunnen vragen dan Jerome Flynn zonder het gevoel te hebben dat je te veel vraagt. Hij is een natuurtalent als het gaat om het overbrengen van de bruuske houding en guitige charme waar het hele personage om draait.

Maar hoewel hij het pezige maar verweerde frame en de stoppelbaard heeft, heeft hij zeker niet de ogen. Er wordt gezegd dat Bronns ogen net zo donker zijn als zijn haar, en Flynns doordringende babyblues op het scherm is gewoon niet te verbergen.

29 Ramsay Bolton

Afbeelding
Afbeelding

De minder dan geliefde voormalige Sneeuw van het Dreadfort was helemaal geen knap soort man. Hij had grote botten, een brede neus, dikke lippen en zijn ongewoon bleke ogen stonden te dicht bij elkaar.

Dus we hebben duidelijk een slechte start gezien het feit dat we het hebben over Iwan Rheon, die lenig is, blauwe ogen heeft en een relatief knap gezicht met scherpe trekken heeft. Ramsay's haar was ook lang waar dat van Iwan kort en gekruld is. Er kan niet worden gezegd dat hij er niet in geslaagd is om in ieder geval Ramsay's verwerpelijke en psychotische neigingen op te lossen.

28 Yara Greyjoy

Afbeelding
Afbeelding

De eerste en meest voor de hand liggende opmerking is dat ze in de boeken Asha heette, maar Yara werd toen ze overstapte naar het scherm. Hoe dan ook, Gemma Whelan's vertolking van Yara heeft zeker haar stijl en houding bepaald, maar neemt een paar belangrijke vrijheden met haar uiterlijk.

Yara, of Asha, zo je wilt, had slankere trekken in het boek, evenals kort, donker haar en een scherpe, puntige neus. Zoals je kunt zien, is geen van de bovenstaande dingen in de serie terechtgekomen.

27 Catelyn Stark

Afbeelding
Afbeelding

Het zou moeilijk zijn om vreselijk gegronde klachten over de casting van Michelle Fairley hier naar voren te brengen, aangezien ze erin slaagt de wreedheid van de moederwolf tot leven te brengen en haar fysieke eigenschappen overbrengt.

Lang, kastanjebruin gekleurd haar? Controleren. De diepblauwe ogen van een Tully? Ja, ze zijn er, evenals de hoge jukbeenderen die er net onder horen te rusten. Ik denk dat je zou kunnen zeuren over hoe ze haar een beetje ouder hebben gemaakt, maar dat is een klacht die je de hele show zou kunnen gelijkstellen, dus het is misschien het beste om deze gewoon te nemen voor een totale overwinning. Zolang we het feit negeren dat de serie hoe dan ook haar Lady Stoneheart-persona totaal heeft gesneden.

26 Melisandre

Afbeelding
Afbeelding

De schoonheid van de Rode Priesteres is bekend en Carice Van Houten stelt wat dat betreft niet teleur. Ze stelt eigenlijk helemaal niet teleur. Wauw. Die heb ik echt voor niets opgezet, nietwaar?

Lang, slank, een smalle taille en een bleke huid onder een waterval van vurig haar - er is hier eerlijk gezegd heel weinig om over te klagen, afgezien van de niet-passende oogkleur, aangezien de producenten duidelijk iets tegen gekleurde contacten hebben. Hoe dan ook, ze past heel goed, behalve die rare plot-inconsistentie met het magische amulet waarmee ze haar jeugdige kracht kan behouden, maar dat is voer voor een andere lijst.

25 Euron Greyjoy

Afbeelding
Afbeelding

The Greyjoys' absolute gek van een oom vertoont zeker een opvallende gelijkenis met zowel Theon als Yara's respectievelijke vertellers, zozeer zelfs dat je zou kunnen zweren dat ze familie waren buiten het werk om. Hij is echter ook precies het tegenovergestelde van een dode letter voor zijn literaire tegenhanger.

Hij wordt beschreven als knap, maar met een bleke huid en donkerblauwe lippen vanwege zijn affiniteit met de bedwelmende schaduw van de avond. Hij heeft ook veel donkerder haar. Maar misschien wel het meest opvallende is de afwezigheid van zijn ooglapje, dat voor de serie helemaal uit zijn garderobe lijkt te zijn weggelaten.

24 Jaime Lannister

Afbeelding
Afbeelding

Nikolaj Coster-Waldau was hier praktisch kogelvrij gieten, om eerlijk te zijn. Zijn haar zou wat meer gekruld kunnen zijn, en hij zou zijn blauwe ogen kunnen ruilen voor groene contactlenzen, maar dat zijn nauwelijks urgente problemen.

Maar als je echt diep wilde graven om wat goed vuil te krijgen, gaat hij niet echt door als een tweeling voor Lena Headey's Cersei, zoals in de romans wordt vermeld dat ze praktisch identiek waren als kinderen - zozeer zelfs dat Tywin het een nauwelijks van het ander kon onderscheiden. Maar de castingopties voor een echte tweeling zijn, weet je, waarschijnlijk een beetje smal.

23 Sansa Stark

Afbeelding
Afbeelding

Sophie Turner's Sansa is waarschijnlijk de beste waar we op konden hopen, en er zijn maar weinig problemen met betrekking tot haar vertolking. Is er eigenlijk iets om te verhogen?

Sansa's wordt beschreven als iemand die vastbesloten is om de klassieke Tully-kenmerken van haar moeder te volgen. Ze is lang, gracieus en getooid met de verwachte combinatie van kastanjebruin haar en blauwe ogen. Aangezien Sophie Turner al deze noten op een goede manier raakt, denk ik dat we het argument voor een opmerkelijk nauwkeurige keuze in actrice gemakkelijk kunnen accepteren.

22 Robert Baratheon

Afbeelding
Afbeelding

Robert is een grote vent, nog groter geworden door vele jaren van uitbundig feesten, drinken en anderszins een behoorlijk geweldige tijd hebben sinds hij de IJzeren Troon heeft ingenomen. Mark Addy's kijk op de rol hield hier goed rekening mee, met zijn vertolking van de gezette koning Robert die zijn openlijke voorliefde voor drank zichtbaar wist over te brengen.

Robert is duidelijk een beetje ouder geworden, zoals bij de meeste personages in de show, met zijn zwarte haar grotendeels gegeven aan grijze scheuten. Verder v alt hij redelijk netjes binnen de lijntjes. Als we ooit een jonge Robert uit de tijd van de opstand op het scherm zien verschijnen, komen we weer terug.

21 Theon Greyjoy

Afbeelding
Afbeelding

Het is ongetwijfeld dat we iets zouden vinden om over te klagen als we eerder in de serie naar Theon's vertolking kijken, maar we zullen veel meer kilometers maken als we beginnen met zijn verschijning na Ramsay Bolton… nou ja, is hem overkomen.

In de romans zou Theon "veertig jaar oud" zijn geworden vanwege het trauma dat hij had ervaren toen hij werd vastgehouden als Ramsay's speeltje. Zijn haar is dun, piekerig en wit geworden, en hij mist vingers en tenen, samen met andere delen van zichzelf. Hij ziet er, op zijn zachtst gezegd, erg onwel uit. En zeker, een deel hiervan wordt in de show geportretteerd, maar het komt niet eens in de buurt van het beklijvende gezicht dat de boeken voor ons hebben samengesteld.

20 Barristan Selmy

Afbeelding
Afbeelding

De stoere Ser Barristan de Stoute wordt beschreven als iemand die kracht uitstra alt en nogal onstuimig is voor zijn leeftijd, en ik ben niet iemand die ruzie maakt met hoe de show dat heeft weten over te brengen. Er wordt ook gezegd dat hij een zekere droefheid heeft die wordt weerspiegeld in zijn gelaatstrekken, iets dat acteur Ian McElhinney op prima wijze voor elkaar krijgt.

Ians ogen zijn een stuk donkerder dan het lichtblauwe van Barristan, en tegen de tijd dat hij Daenerys heeft ontmoet, zou hij een behoorlijk rechtvaardige baard hebben gekregen, iets wat ik zeker zou hebben gezien. Helaas moeten we het doen met onze baardeloze Barristan in de verfilming.

19 Petyr Baelish

Afbeelding
Afbeelding

Aidan Gillen is misschien net geboren om Littlefinger te spelen, want hoe graag ik hier ook een probleem zou willen vinden, er is niet veel van te vinden. Petyr is klein, slank, scherp en ontzettend goed verzorgd als je bedenkt wat een absoluut vettig mannetje hij is.

Aidan's ogen zijn een paar tinten verwijderd van het grijs-groen dat in het boek wordt beschreven, en hij zou kunnen hebben dat zijn karakteristieke puntige baard wat meer uitgesproken zou zijn. Maar afgezien daarvan was Aidan zeker de man voor de baan als het erop aankomt Petyr te zijn.

18 Beric Dondarrion

Afbeelding
Afbeelding

O, goede oude oom Donny. De favoriete toegewijde van de Lord of Light (gezien de vele opstandingen) en liefhebber van vlammende messen verloor een paar belangrijke attributen toen Richard Dormer zijn mantel opnam, maar serieus, hij verloor niet veel.

Hij wordt vaag beschreven als knap, onstuimig en in het bezit van een bos roodgouden haar op zijn hoofd. Het meeste daarvan is redelijk redelijk als we bij zijn vertolking in de show komen, hoewel hij zich in de boeken vastklampt aan het embleem van zijn huis - een paarse bliksemschicht, versierd op zijn borstplaat en schild, die we nooit zien. Dit komt waarschijnlijk omdat het hem helpt de vervagende herinneringen te behouden aan wie hij was door zijn constante opwekkingen.

17 Sandor "The Hound" Clegane

Afbeelding
Afbeelding

Ik ga dit gewoon van tevoren zeggen - de make-up en prothetische littekens van The Hound zien er absoluut fenomenaal uit, en Rory McCann was perfect op casting voor de forse, gespierde bouw en norse, angstaanjagende aanwezigheid van de Hound.

De littekens van de brandwonden op zijn gezicht waren aanzienlijk afgezwakt, en het boek spaarde weinig details. Zwart vlees, zichtbaar bot en zweren die voortdurend sijpelen, zijn slechts enkele van de lekkernijen die we hebben gemist, of die we misschien hebben ontweken.

16 Eddard Stark

Afbeelding
Afbeelding

Beste oude Ned is heel erg de klassieke Stark, en Sean Bean heeft de taak om de eervolle noordelijke patriarch heel goed te portretteren goed doorstaan. Zelfs als, weet je, de casting van Sean Bean meestal een minder dan subtiele weggeefactie is met betrekking tot het uiteindelijke lot van het personage.

Ned's haar zou bruin moeten zijn, wat een paar tinten verwijderd is van de roodachtige manen van Sean Bean, hoewel beide doorspekt zijn met tekenen van veroudering. En natuurlijk komen hun oogkleuren niet helemaal overeen, waarbij Ned grijs is waar het boek ze noemt.

Aanbevolen: