10 dingen die we moeten zien in de 'Lord of the Rings'-serie van Amazon

Inhoudsopgave:

10 dingen die we moeten zien in de 'Lord of the Rings'-serie van Amazon
10 dingen die we moeten zien in de 'Lord of the Rings'-serie van Amazon
Anonim

Sinds een vermeende scriptsynopsis op de OneRing-website lekte, is er veel gespeculeerd over de Lord of the Rings-serie van Amazon, die momenteel in productie is in Nieuw-Zeeland.

De Second Age-setting werd al gesuggereerd in de reeks kaarten die eerder in 2020 door Amazon werden uitgebracht. In de overlevering van Tolkien duurde de Second Age echter 3.500 jaar. Welke LOTR-verhalen en gebieden uit de geschiedenis zal de nieuwe serie verkennen?

Een paar castingaankondigingen en een tweet of twee leveren wat meer details, maar er is nog veel ruimte voor discussie over wie en wat er zou kunnen verschijnen in de serie die naar verluidt gepland is voor een looptijd van vijf jaar.

10 Een hete, slinkse versie van Sauron

Sauron-als Annatar LOTR
Sauron-als Annatar LOTR

Sauron speelde een grote rol in de LOTR- en The Hobbit-trilogieën, maar alleen als een soort kwaadaardige aanwezigheid - met uitzondering van korte flashbacks. Sauron, ouder dan Middle-earth zelf, was een Maiar, een engelachtig wezen dat door Morgoth werd gecorrumpeerd en zijn tweede bevelhebber werd. Tijdens het Tweede Tijdperk, met Morgoth verslagen, verschijnt hij in een prachtige fysieke vorm en noemt zichzelf Annatar, de "Lord of the Gifts" in een poging de Elfen op te lichten om samen met hem de ringen van macht te smeden.

9 Aragorns voorouders

Viggo-Mortensen-as-Aragorn-in-Lord-of-the-Rings
Viggo-Mortensen-as-Aragorn-in-Lord-of-the-Rings

De kaarten die door Amazon zijn vrijgegeven, bevatten Númenor, een eiland dat door de Valar aan mensen is geschonken, in wezen goden. Een ander geschenk aan de mensen die daar woonden, was een buitengewoon lange levensduur. Hier komt de bloedlijn van Aragorn vandaan. Ooit een welvarend volk, werden ze bedrogen door Sauron en verlieten ze uiteindelijk het eiland om Rohan en Gondor op het vasteland te stichten. Het is nog niet duidelijk over welke periode de LOTR-tv-serie gaat, maar Elendil, de koning die Sauron versloeg, en zoon Isildur, die de ring verloor, kunnen ook deel uitmaken van het verhaal.

8 Hobbit Cameo-optredens

hobbits
hobbits

The Shire en Bree bestaan nog niet in de Second Age, en Frodo ook niet, en hoewel ze niet de focus van de serie zullen zijn, lijkt het alsof ze op zijn minst een verschijning zouden moeten maken. In de geschiedenis van Arda (de naam die Tolkien gebruikte voor zijn wereld) is niet bekend wanneer Hobbits is ontstaan. Ze werden voor het eerst ontdekt door andere rassen, generaties later, die in de buurt van de Misty Mountains woonden. Ze begonnen te migreren van de Misty Mountains naar het westen naar Breeland tijdens de Second Age, wat een goede plek zou kunnen zijn om ze in het verhaal te laten stappen.

7 The Balrogs – Demons Of The Ancient World – Underground

Balrog-LOTR
Balrog-LOTR

De nederlagen van Balrog Gandalf waren de laatste van de Balrogs, ook wel de Balrogath, Balrog-soort of Valaraukar genoemd. Deze demonische wezens waren Ainur, de allereerste goddelijke geestelijke wezens die door Eru Ilúvatar de Schepper werden geschapen. In het fysieke universum zijn zij Maiar die vlam, zwaard en zweep werd met demonen die door Morgoth zijn gecorrumpeerd.

Ze vechten voor Morgoth en tegen de Elfen, en in het Tweede Tijdperk trekken ze zich terug naar de ingewanden van de aarde. Maar ze zijn er nog niet lang en zouden een formidabele verborgen vijand zijn.

6 Meer over Tom Bombadil

Afbeelding
Afbeelding

Tom Bombadil is een mysterieus personage dat zichzelf omschrijft als 'de oudste die er bestaat'. Veel dialogen van Merry en Pippen met Treebeard waren eigenlijk die van Tom Bombadil in de boeken, en hij verschijnt helemaal niet in de films, mogelijk omdat hij vreemd is en niet direct verband houdt met de manier waarop de helden hun taken uitvoeren. Tijdens de Second Age woont hij in het westen en trouwt hij met Goldberry, een riviergeest. Hij is krachtig, maar toch eigenzinnig, en zou zeker een interessante toevoeging zijn – en veel oude fans blij.

5 Een jonge Galadriel en haar man

Galadriel en Celeborn
Galadriel en Celeborn

Een van de weinige bevestigde casts van personages tot nu toe is Morfydd Clark in de rol van een jonge Galadriel. Ze is geboren tijdens de Jaren van de Bomen vóór het Eerste Tijdperk, dus haar geschiedenis omvat het hele 3, 500 jaar lange Tweede Tijdperk. Galadriel trouwde met Celeborn en reisde eerst naar de vallei van de Anduin, die later hun rijk van Lothlórien zou worden. Het zou haar verhaal de bekendheid geven die het verdient in een tijd dat ze op het hoogtepunt van haar kunnen was.

4 Celebrimbor – Forger Of The Rings

Celebrimbor
Celebrimbor

Legolas wordt pas in het derde tijdperk geboren, maar het tweede tijdperk is vooral een verhaal van elfen, waaronder Celebrimbor, een bekwame Elfen-metaalsmid. Sauron, glimlachend Annatar, leert de Elfen hoe ze de ringen moeten smeden, en uiteindelijk werkt hij samen met Celebrimbor.

Nu vertrouwde Celebrimbor Annatar vanaf het begin niet helemaal en zorgde hij ervoor dat hij de drie Elven-ringen zelf maakte. Toen Sauron eindelijk zijn ware aard onthulde en de andere 17 ringen pakte, slaagde Celebrimbor erin de drie te verbergen. Hij stierf onder marteling zonder hun locatie te onthullen.

3 Elven Warrior Glorfindel

GLorfindel en Elrond
GLorfindel en Elrond

In de LOTR-boeken is het Glorfindel, een krijger Elf, die van de Nazgul vecht terwijl hij Frodo naar Rivendell brengt - niet Arwen. Hij verschijnt in de films in een paar scènes, maar spreekt niet. Glorfindel werd geboren in het Eerste Tijdperk, en hij stierf daar terwijl hij de goede strijd tegen Morgoth vocht. Hij was echter zo geliefd dat de Valar hem in een nieuw lichaam terugstuurde naar Midden-aarde – en zijn opstanding vindt plaats tijdens de Second Age. Het zou een behoorlijk spectaculaire gebeurtenis zijn om op te nemen.

2 De oprichting van Mordor

Mordor
Mordor

Mordor was slechts in korte glimpen te zien in de LOTR-trilogie. Ten oosten van Gondor wordt het omringd door bergen. Mount Doom is gemaakt door Melkor aka Morgoth, maar Shelob the Spider was de eerste die daar woonde. Barad-dûr of de Donkere Toren werd vroeg in het Tweede Tijdperk gebouwd, net nadat Sauron na 500 jaar onderduiken weer tevoorschijn kwam en zich daar vestigde. Gemaakt van vrijwel onbreekbare materialen die het tot het grootste fort van zijn tijd maakten, voltooide Sauron het 600 jaar later toen hij de Ene Ring smeedde in Mount Doom

1 De evolutie van de heksenkoning van Angmar en de ringgeesten

Eowyn doodt de heksenkoning
Eowyn doodt de heksenkoning

Eowyn heeft een moment voor de eeuwigheid wanneer ze haar helm afrukt en de griezelige Heksenkoning van Angmar, de leider van de Nazgul in Return of the King, verslaat. Maar het zou ook interessant zijn om te zien hoe hij en de andere ringgeesten degenereerden van menselijke koningen tot donkere schaduwen van zichzelf, voor altijd in dienst van Sauron. Nadat Sauron de Elfen ontvluchtte, verdeelde hij de Rings of Power - zeven aan dwergheren en negen aan menselijke koningen, waarbij hij de Ene Ring natuurlijk voor zichzelf hield. Wie waren voorheen de menselijke koningen? En waarom werd iemand hun leider?

Aanbevolen: