Directeur Taika Waititi ha alt de krantenkoppen voor meer dan alleen Thor: Love And Thunder

Inhoudsopgave:

Directeur Taika Waititi ha alt de krantenkoppen voor meer dan alleen Thor: Love And Thunder
Directeur Taika Waititi ha alt de krantenkoppen voor meer dan alleen Thor: Love And Thunder
Anonim

Taika Waititi is misschien wel een van de meest besproken regisseurs in Hollywood om enkele van de vreemdste redenen voor een man in zijn vakgebied. Hij vertelde onlangs aan Wired dat hij, voordat hij op 30-jarige leeftijd begon met filmmaken, een schilder was die nog meer vragen bij de man opriep. De eerste kleine golven waarvan de overgrote meerderheid van de fans zich lijkt te herinneren dat hij hem maakte, was in 2014 voor FX's What We Do in the Shadows, waar hij verschillende schrijvers-, regisseurs- en acteurscredits had voor de vampiermockumentary.

Degenen die de unieke en voortdurende komedie van de serie niet hebben meegemaakt, werden onverwachts getroffen door de aankondiging dat Waititi de Marvel-kaskraker Thor: Ragnarok uit 2017 zou regisseren. Hoewel hij zeker zijn sporen heeft verdiend in de MCU, is het niet het enige dat hem in de krantenkoppen houdt.

Taika werkte hard voor zijn grote doorbraak

Formeel beginnen met een filmcarrière op 30-jarige leeftijd betekende verschillende soorten hindernissen voor de nu 46-jarige om te overwinnen. Hoewel hij een carrièreverandering had ondergaan, betekent dit niet dat hij zich niet bewust was van de industrie. Zijn vroegste krediet komt zelfs uit een korte documentaire uit 2002 waarin hij zowel op de geluids- als de cameraafdeling werkte aan The Making of Snakeskin.

Kort daarna schreef en regisseerde hij zijn eigen korte film getiteld Two Cars, One Night, die in 2003 zou uitkomen. De film werd later in 2005 genomineerd voor een Academy Award voor Best Live Action Short Film vijftien jaar voordat hij in 2020 won voor beste bewerkte scenario voor zijn film Jojo Rabbit uit 2019.

Hoewel er een aanzienlijke kloof is tussen zijn onderscheidingen en nominaties, is er minder voor zijn werkelijke kredieten. Op de een of andere manier, vorm of vorm, heeft Waititi sinds de start van 2002 minstens één keer per jaar een hand in de industrie gehad.

Taika's relaties hebben ook de krantenkoppen gehaald

Misschien nog interessanter dan zijn filmgeschiedenis is de datinggeschiedenis van Taika Waitit. In 2011 trouwde Waititi met de Nieuw-Zeelandse en filmproducent Chelsea Winstanley, met wie hij twee dochters Matewa Kiritapu en Te Hinekāhu had.

Hoewel ze in der minne blijven, gingen de twee uit elkaar in 2018, maar bleven erover zwijgen tot 2020 nadat er vragen waren gerezen waarom ze niet langer samen werden gezien.

Niemand kwam er echter meer vraagtekens bij zetten dan een voorbijgaande gedachte, totdat hij voortdurend werd gespot met de Britse zangeres Rita Ora en Thor-tegenspeler Tessa Thompson. Fans overal speculeerden toen dat de drie verstrikt waren in een rommelige liefdesdriehoek of polygame relatie.

Hoe dan ook, alle ogen waren op hem gericht, wat groot nieuws was voor iemand die niet constant voor de camera stond.

Later werd door Waititi en Ora bevestigd dat ze samen waren en al sinds begin 2021.

De twee woonden zelfs samen het Met Gala bij en zouden zich eerder dit jaar hebben verloofd, volgens rapporten van Vanity Fair en fans kijken naar een mogelijke verlovingsring. De twee hebben enorme steun gekregen van sociale media en zijn elkaars grootste fans.

Het internet houdt van onze vlag betekent de dood

De afgelopen trotsmaand betekende veel voor veel mensen in de Verenigde Staten, het bracht ook de LGBTQ+-serie in de schijnwerpers. Dit betekende dat HBO Max's Our Flag Means Death waarin Taika Waititi deuteragonist Captain Blackbeard speelt naast hoofdpersoon Stede Bonnet, gespeeld door Rhys Darby.

De rom-com speelt zich af in het begin van de 18e eeuw en volgt Stede terwijl hij door de beproevingen en beproevingen van het leven gaat, van aristocratie tot piraterij en het ontdekken van zijn seksualiteit.

Hoewel het eerste seizoen heel maart 2022 werd uitgezonden, en meerdere afleveringen per week uitbracht. De show is vermeld op verschillende lijsten over de nieuwste LGBTQ+-shows die het bekijken waard zijn, waaronder E!'s beste van 2022, waar ze melding maken van de onverwachte en hartverwarmende verhalen.

Na het regisseren van de eerste aflevering, stond Waititi's personage eindelijk centraal in aflevering drie en stal de show. Zijn vertolking samen met de chemie van de rest van de cast zorgde voor een van de meest spraakmakende shows van de afgelopen trotsmaand.

Wanneer komt Taika Waititi weer in de krantenkoppen?

Met een ongelooflijk drukke en betekenisvolle laatste paar jaar, is het moeilijk voor te stellen dat Waititi binnenkort langzamer gaat werken. Waititi heeft momenteel het scenario voltooid voor een film uit 2023, getiteld Next Goal Wins, werkt aan een naamloze Star Wars-film in 2025 en heeft zojuist bevestigd dat hij het scenario gaat schrijven voor een reboot van de film uit 1988, Akira. Dit zijn natuurlijk slechts enkele van zijn aankomende formele werken en hij is niet het type om te stoppen met werken.

Omdat hij zijn extraverte en kleurrijke persoonlijkheid kent, kunnen fans ook meer dan alleen nieuws uit de branche van hem verwachten voordat ze het weten. Als zijn verlovingsgeruchten waar blijken te zijn, kunnen fans in de nabije toekomst zelfs een bruiloft verwachten.

Aanbevolen: