Deze kassahits bewijzen dat Chris Hemsworth zoveel meer is dan alleen Thor

Inhoudsopgave:

Deze kassahits bewijzen dat Chris Hemsworth zoveel meer is dan alleen Thor
Deze kassahits bewijzen dat Chris Hemsworth zoveel meer is dan alleen Thor
Anonim

Hollywood-ster Chris Hemsworth is absoluut het best bekend voor het vertolken van Thor in het Marvel Cinematic Universe - hij is tenslotte de best betaalde acteur van MCU. In de loop van zijn carrière verscheen Hemsworth echter in tal van beroemde films en niet allemaal gaan ze over superhelden.

Vandaag bekijken we welke van de films van de acteur buiten de MCU uiteindelijk het meeste aan de kassa hebben gehaald. Van The Cabin in the Woods tot Snow White And The Huntsman - blijf scrollen voor de meest winstgevende niet-MCU-rollen van Chris Hemsworth!

10 'The Cabin In The Woods' - Box Office: $ 66,5 miljoen

De aftrap is de horrorkomedie uit 2011 The Cabin in the Woods. Daarin speelt Chris Hemsworth Curt Vaughan, en hij schittert naast Kristen Connolly, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams en Richard Jenkins. De film volgt een groep studenten wiens reis naar een boshut misgaat - en het heeft momenteel een 7,0 beoordeling op IMDb. The Cabin in the Woods verdiende uiteindelijk $ 66,5 miljoen aan de kassa.

9 '12 Strong' - Box Office: $ 71,1 miljoen

De volgende op de lijst is de actie-oorlogsfilm 12 Strong uit 2018, waarin Chris Hemsworth Captain Mitch Nelson speelt. Naast Hemsworth zijn er in de film ook Michael Shannon, Michael Peña en Trevante Rhodes te zien. 12 Strong is gebaseerd op het non-fictieboek Horse Soldiers van Doug Stanton en heeft momenteel een beoordeling van 6,6 op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 71,1 miljoen aan de kassa.

8 'In het hart van de zee' - Box Office: $ 93,9 miljoen

Laten we verder gaan met de historische avonturendramafilm In the Heart of the Sea uit 2015. Daarin speelt Chris Hemsworth Owen Chase, en hij schittert naast Benjamin Walker, Cillian Murphy, Tom Holland, Ben Whishaw, Brendan Gleeson.

De film is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van Nathaniel Philbrick uit 2000, en heeft momenteel een 6,9 rating op IMDb. In the Heart of the Sea verdiende uiteindelijk $ 93,9 miljoen aan de kassa.

7 'Rush' - Box Office: $98,2 miljoen

De biografische sportfilm Rush uit 2013 is de volgende. Daarin portretteert Chris Hemsworth James Hunt, en hij speelt naast Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara en Pierfrancesco Favino. Rush vertelt het waargebeurde verhaal van de rivaliteit tussen twee Formule 1-coureurs - en heeft momenteel een 8,1 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 98,2 miljoen aan de kassa.

6 'Vakantie' - Box Office: $ 107,2 miljoen

De volgende op de lijst is de roadcomedy-film Vacation uit 2015 waarin Chris Hemsworth Stone Crandall speelt. Naast Hemsworth zijn er in de film ook Ed Helms, Christina Applegate, Leslie Mann, Beverly D'Angelo en Chevy Chase te zien. Vacation is de vijfde aflevering van de Vacation-franchise en heeft momenteel een 6.1 beoordeling op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 107,2 miljoen aan de kassa.

5 'The Huntsman: Winter's War' - Box Office: $ 165 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag opent met het fantasy-actie-avontuur The Huntsman: Winter's War uit 2016. Daarin speelt Chris Hemsworth Eric, en hij schittert naast Charlize Theron, Emily Blunt, Nick Frost, Sam Claflin en Jessica Chastain. De film is een prequel en vervolg op de film Snow White and the Huntsman uit 2012 en heeft momenteel een beoordeling van 6,1 op IMDb. The Huntsman: Winter's War verdiende uiteindelijk $ 165 miljoen aan de kassa.

4 'Ghostbusters' - Box Office: $ 229,1 miljoen

Laten we verder gaan met de bovennatuurlijke komediefilm Ghostbusters uit 2016. Daarin speelt Chris Hemsworth Kevin Beckman, en hij schittert naast Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones, Charles Dance en Michael K. Williams.

Ghostbusters is een reboot van de gelijknamige filmfranchise uit 1984, en heeft momenteel een 6,9 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $229,1 miljoen aan de kassa.

3 'Men in Black: International' - Box Office: $ 253.9 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag opent met de sci-fi actiekomedie Men in Black: International uit 2019. Daarin speelt Chris Hemsworth Henry / Agent H, en hij schittert naast Tessa Thompson, Rebecca Ferguson, Kumail Nanjiani, Rafe Spall en Laurent Bourgeois. De film is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks Malibu/Marvel en heeft momenteel een beoordeling van 5,6 op IMDb. Men in Black: International verdiende uiteindelijk $253,9 miljoen aan de kassa.

2 'Star Trek' - Box Office: $385,7 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de sci-fi actiefilm Star Trek uit 2009 waarin Chirs Hemsworth George Kirk speelt. Naast Hemsworth zijn er in de film ook Bruce Greenwood, Simon Pegg, Chris Pine, Zachary Quinto, Winona Ryder en Zoe Saldana te zien. Star Trek is de elfde film in de Star Trek-franchise en heeft momenteel een 7,9-beoordeling op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 385 op.7 miljoen aan de kassa.

1 'Sneeuwwitje en de jager' - Box Office: $ 396,6 miljoen

En tot slot, de lijst op plek nummer één is de fantasiefilm Snow White and the Huntsman uit 2011. Daarin speelt Chris Hemsworth Eric the Huntsman en schittert hij naast Kristen Stewart, Charlize Theron, Sam Claflin, Ian McShane en Bob Hoskins. De film is gebaseerd op het Duitse sprookje "Sneeuwwitje", en heeft momenteel een 6,1 beoordeling op IMDb. Sneeuwwitje en de jager verdienden uiteindelijk $ 396,6 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: