William Shatner eert late Star Trek co-ster Nichelle Nichols

Inhoudsopgave:

William Shatner eert late Star Trek co-ster Nichelle Nichols
William Shatner eert late Star Trek co-ster Nichelle Nichols
Anonim

Star Trek-ster William Shatner heeft hulde gebracht aan zijn overleden medespeler Nichelle Nichols, die hij beschreef als een 'mooie vrouw'.

William Shatner en Nichelle Nichols deelden de eerste interraciale schermkus

Nichelle Nichols is vooral bekend door het spelen van het iconische personage luitenant Uhura in Star Trek. Nichols stierf zaterdagavond op 89-jarige leeftijd een natuurlijke dood. Shatner, die Captain James T. Kirk speelde in de show, zegt dat hij zijn voormalige co-ster en vriend "zeker zal missen". Het paar deelde een baanbrekende kus in 1968, tijdens seizoen drie van de originele serie, die sindsdien wordt beschouwd als een van de eerste interraciale kussen die op tv werden uitgezonden. De iconische kus werd uitgezonden slechts een jaar nadat het Hooggerechtshof interraciale huwelijken had gelegaliseerd. Hoewel het niet romantisch van aard was - aangezien buitenaardse wezens het paar dwongen om hun lippen op elkaar te drukken - zou de kus helpen om een positieve stap voorwaarts te zetten in rassenrelaties.

Nichelle Nichols was een van de eerste zwarte vrouwen die schitterde in een primetime televisieprogramma

"Het spijt me zo te horen over het overlijden van Nichelle", tweette Shatner zondag. "Ze was een mooie vrouw en speelde een bewonderenswaardig personage dat zoveel deed voor het herdefiniëren van sociale kwesties, zowel hier in de VS als over de hele wereld. Ik zal haar zeker missen. Ik stuur mijn liefde en condoleances naar haar familie." Nichols werd een van de eerste zwarte vrouwen in de Verenigde Staten die de hoofdrol speelde in een primetime-show nadat hij in 1966 was gecast als Nyota Uhura in Star Trek.

George Takei, die Hikaru Sulu speelde in de originele Star Trek-series en films, bracht ook hulde aan Nichols. "Ik zal meer te zeggen hebben over de baanbrekende, onvergelijkbare Nichelle Nichols, die de brug met ons deelde als Lt. Uhura van de USS Enterprise, en die vandaag op 89-jarige leeftijd is geslaagd, "schreef Takei. "Vandaag is mijn hart zwaar, mijn ogen stralen als de sterren waar je nu tussen rust, mijn beste vriend."

Nichelle Nichols werd in 2018 gediagnosticeerd met dementie

Eerbetoon aan Nichols stroomde binnen nadat haar zoon, Kyle Johnson, de dood van zijn moeder op haar officiële Facebook-pagina aankondigde. "Het spijt me u te moeten mededelen dat een groot licht aan het firmament niet langer voor ons schijnt zoals het al zoveel jaren heeft gedaan", schreef Johnson zondag. "Gisteravond bezweek mijn moeder, Nichelle Nichols, aan natuurlijke oorzaken en stierf. Haar licht zal echter, net als de oude sterrenstelsels die nu voor het eerst worden gezien, voor ons en toekomstige generaties blijven om ervan te genieten, van te leren en inspiratie op te doen. Haar leven was een goed geleefd leven en als zodanig een model voor ons allemaal."

"Ik, en de rest van onze familie, zouden uw geduld en verdraagzaamheid op prijs stellen terwijl we om haar verlies rouwen totdat we voldoende kunnen herstellen om verder te praten. Haar diensten zijn bedoeld voor familieleden en de beste van haar vrienden en we verzoeken dat haar en onze privacy worden gerespecteerd." Kyle ondertekende het eerbetoon met de iconische Star Trek-slogan: "Live long and prosper."

In 2018 kondigde Nichols' zoon Kyle Johnson aan dat bij haar dementie was vastgesteld, wat resulteerde in een strijd om het conservatorium.

Aanbevolen: