Hoe het leven van Adele was voordat roem

Inhoudsopgave:

Hoe het leven van Adele was voordat roem
Hoe het leven van Adele was voordat roem
Anonim

Een muzikale diva van verschillende generaties die de standaard hoog blijft stellen - misschien is dat wat Adele het beste omschrijft. De Britse zanger, afkomstig uit Londen, Engeland, is een van 's werelds best verkopende artiesten aller tijden met in totaal meer dan 120 miljoen platen. Haar kenmerkende sterke stem is slechts een van haar vele talenten en ze vertoont geen tekenen van vertraging op 34-jarige leeftijd.

"Zei je therapeut op een gegeven moment niet: 'Je moet bij de 7-jarige Adele zitten'? En toen je dat deed, zat je met de 7-jarige Adele, wat deed je toen? vinden?', vroeg Oprah Winfrey de zangeres tijdens een interview in november 2021, waarop ze antwoordde: 'Een heel verdrietig klein meisje."

Er is echter nog zoveel te zeggen over Adele - van haar bescheiden begin tot hoe een klassenproject terechtkwam bij een platenlabelmanager die haar hielp haar muziek te maken. Hier is een korte blik op Adele's leven voor roem en wat de toekomst in petto heeft voor de zangeres "Easy on Me".

8 Wat is er gebeurd met Adels vader, Marc Adkins?

Adele Adkins werd in 1988 geboren in een gezin van een Engelse moeder, Penny, en een Welshe vader, Marc. De laatste vertrok echter toen ze nog maar twee was en liet de jonge Adele onder de exclusieve zorg van haar moeder. Uiteindelijk heeft ze haar vader pas ontmoet toen ze 15 werd.

"Hij verontschuldigde zich toen, maar ik was 15, ik wilde het toen niet horen", gaf ze toe. Toen ze hoorde dat hij "een hele grote alcoholist" was met "veel demonen", slaagde Adele erin vrede met hem te vinden kort voor zijn overlijden, waar ze haar laatste album, 30, voor hem speelde op Zoom. Ze voegde eraan toe: "Het absolute gebrek aan aanwezigheid en inspanning van mijn vader… Maar ik begreep eindelijk dat het de alcohol was… Het nam mijn vader van me af."

7 Wanneer begon Adele te zingen?

De jonge Adele begon op vierjarige leeftijd met zingen, dankzij haar moeder die een speelgoedgitaar kocht in een liefdadigheidswinkel. Later stuitte ze op een verzameling muziek van Etta James en Ella Fitzgerald. Ze herinnerde zich in een interview met The Telegraph: "Er was geen muzikaal erfgoed in onze familie. Chart-muziek was alles wat ik ooit heb gekend. Dus toen ik naar de Ettas en de Ellas luisterde, klonk het zo cheesy, maar het was als een ontwaken."

6 Hoe Adele's klassenproject op de Honcho van XL Recordings terechtkwam

Terwijl Adele naar de BRIT School for Performing Arts & Technology ging, waar ze een klasgenoot was van Leona Lewis en Jessie J, begon Adele haar muziek te maken. Een paar maanden na haar afstuderen in 2006 publiceerde ze een demo van drie nummers voor een klasproject en plaatste deze op MySpace.

Na een succesvolle online release, een telefoontje van Richard Russell, de honcho van XL Recordings. Ze vertelde Rolling Stones: "Ik ging naar binnen omdat ik dacht dat ik een scoutingbaan kon krijgen - toen zeiden ze: 'We willen je tekenen.'"

5 Wat was het eerste uitgebrachte nummer van Adele?

Een jaar nadat ze getekend had bij het label, bracht Adele in 2007 haar doorbraakdebuut uit, 'Hometown Glory'. Ze schreef het nummer toen ze 16 was, maar het toont al zoveel karaktervolwassenheid door elke noot.

In die tijd had de jonge Adele ruzie met haar moeder, die wilde dat ze een universitaire opleiding zou volgen in een andere stad. Ze schreef het nummer als een manier om in opstand te komen, maar jaren later vergaarde het door Jim Abbiss geproduceerde nummer een Grammy Award-nominatie voor Best Female Pop Vocal Performance.

4 Hoe Adele's debuutalbum '19' de zangeres haar allereerste Grammy opleverde voor beste nieuwe artiest

Adele bracht in januari 2008 haar langverwachte debuutalbum 19 uit. Het 8x platina-gecertificeerde album is 43 minuten zacht gekronste soul en rauwe talenten, wat haar een Grammy-overwinning opleverde voor Best New Artist naast Best Female Pop Vocal Performance voor haar tweede single, "Chasing Pavements."

"Ik herinner me een beetje dat ik in die tijd een beetje een vrouw werd", zei Adele destijds. "En ik denk dat dat zeker terug te vinden is in de liedjes."

3 Toen Adele internationaal beroemd werd

Terwijl Adele's populariteit in haar thuisland een vlucht nam, genereerde ze geleidelijk aan loyale fanbases over de hele wereld. Het monumentale project arriveerde in 2011 toen ze op 24 januari het door Motown/soul beïnvloede tweede album 21 aankondigde.

De vintage esthetiek behandelt thema's als liefdesverdriet, vergeving en genezing als nooit tevoren, wat haar commerciële prestaties hielp tarten: een van de best verkopende artiesten ter wereld van dat jaar worden.

2 Toen Adele's langverwachte album, '30, ' werd uitgebracht

Fast-forward naar de jaren 2020, Adele's naam is al gestegen als een van 's werelds beste artiesten aller tijden. Op 34-jarige leeftijd is ze in haar onberispelijke volwassenheid na haar publiekelijk gedocumenteerde reis naar echtscheiding en gewichtsverlies. Haar nieuwste album, 30, behandelt thema's als roem, moederschap en hoop op een betere toekomst. Het Britse Album van het Jaar overtrof niet bepaald de verkoopcijfers van haar vorige twee albums, maar het belandde wel op de lijst van 's werelds best verkochte albums van het jaar.

1 Wat volgt er voor de Powerhouse Singer?

Om haar nieuwste album voort te stuwen, zal Adele haar residency-concert in Las Vegas geven: een concert met 32 data dat loopt van 18 november 2022 tot 25 maart 2023. Ondanks een paar moeilijke momenten als resultaat van de vorige annulering verontschuldigde de zanger zich bij fans voor de "vreselijke beslissing" en heeft deze al opnieuw gepland.

Aanbevolen: