Hoe was het leven van Krysten Ritter voordat hij 'Jessica Jones' landde?

Inhoudsopgave:

Hoe was het leven van Krysten Ritter voordat hij 'Jessica Jones' landde?
Hoe was het leven van Krysten Ritter voordat hij 'Jessica Jones' landde?
Anonim

Krysten Ritter is het gezicht van veel personages, maar haar vertolking als de titulaire held van Jessica Jones is zeker wat haar het beste wordt herinnerd. De serie, die werd uitgezonden van 2015 tot 2018, draait om een vrouw met superheldachtige kracht die een detectivebureau opende voordat de schurk van de serie haar naar haar oude leven trok. Jessica Jones, dat zich afspeelt in het Marvel Cinematic Universe, was een enorm succes voordat het plotseling werd geannuleerd, met miljoenen kijkers en de crossover-miniseries van The Defenders.

De gevierde actrice heeft echter zoveel meer dan dat. Voordat ze het iconische personage landde, maakte Ritter naam door van de ene succesvolle televisieserie naar de andere te verschijnen. Het voormalige tienermodel verscheen zelfs in een iconische R&B-muziekvideo naast een van de meest invloedrijke acts aller tijden. Om het samen te vatten, hier is het leven van Krysten Ritter voordat ze Jessica Jones landde.

8 Krysten Ritter begon als tienermodel

Voordat ze groot werd in films en tv-series, was Krysten Ritter een jong en opkomend model. Op 15-jarige leeftijd bracht de inwoner van Pennsylvania haar jeugd door met modellenwerk in de Wyoming Valley Mall voordat een modellenagent haar verkende. Tijdens een interview met James Corden herinnerde Ritter zich het moment waarop de verkenner haar ontdekte, en herinnerde zich zichzelf als een "lang, onhandig, onhandig en heel, heel mager" meisje voor het tijdschrift Philadelphia Style. Ze ging later auditie doen voor tv-commercials, waaronder Dr Pepper.

7 Ze speelde in 'Veronica Mars'

Een van de eerste optredens van Ritter was een cameo als Gia Goodman, de dochter van de eigenaar van een professioneel honkb alteam op Neptune High, in het tweede seizoen van Veronica Mars. De noir-mysterieserie zelf vertelt het verhaal van de hoofdpersoon in de titel terwijl ze door de middelbare school navigeert om een wild mysterie op te lossen. Ritter's optreden bezorgde haar de hoofdrol in de verfilming van de serie in 2014, en pakte wat het finaleseizoen ophield na de annulering in 2007.

6 Krysten Ritter werd beroemd met 'Breaking Bad'

Bovendien verwierf Ritter internationale bekendheid nadat hij verscheen als Jane Margolis, Jesse Pinkman's liefdesbelang en een herstellende verslaafde, in Breaking Bad. Terwijl haar personage, spoiler alert, werd afgeschreven in seizoen 3, was de uiteindelijke dood van Jane Margolis het begin van Jesse Pinkman's instorting in de komende seizoenen. Later hernam ze haar rol in El Camino: A Breaking Bad Movie uit 2019 tijdens een van de flashback-scènes.

"Het was pas echt toen we het filmden dat de hele dood rond het personage me trof", herinnerde ze zich tijdens een recent interview met People."Ze bouwden een gipsverband voor mijn borst zodat Aaron Paul echt op mijn borst kan bonzen. En dan zie je Bryan (Cranston), na de opname, gewoon rustig in de hoek zitten. Het was intens en ik zal het nooit vergeten het."

5 Ze steunde dierenrechten

In het echte leven is Ritter ook een pleitbezorger geweest voor dierenrechten. Ze sloot zich aan bij PETA's campagne om eigenaren van gezelschapsdieren te waarschuwen hun dieren tijdens de hitte van de zomer in de auto te laten.

"Ik denk dat het iets is waar mensen niet aan denken", legde Ritter uit in een exclusief PETA-interview. "Het is heet buiten - je auto is als een vissenkom. Dus het licht komt binnen, en het komt vast te zitten, en het wordt daar heel snel heel heet."

4 Krysten Ritter begon te daten met Adam Granduciel

Over haar persoonlijke leven gesproken, Ritter heeft sinds 2014 een gelukkige relatie met frontman Adam Granduciel van de War on Drugs-indieband. Het paar verwelkomde een zoon, Bruce, in juli 2019. Ze debuteerde met haar babybuil op de rode loper van de Oscars van 2019 nadat ze het een tijdje onder het lage niveau had gehouden.

"Dit is ook iets wat ik heel graag wilde doen, dus ik heb het gevoel dat de sterren allemaal perfect op elkaar zijn afgestemd. Ik heb echt geluk", sprak ze met ET Canada om Jessica Jones en haar nieuwe moederschap te bespreken.

3 verscheen als extra in de muziekvideo van Whitney Houston

Ritter is ook verschenen in de muziekvideo van Whitney Houston en Enrique Iglesias' collab "Could I Have This Kiss Forever" in 2000. De langzame Latin ballad verscheen op Iglesias' Enrique album in 1999 en op Houston's 2000 album met de grootste hits. Young Ritter kan worden gezien als een van de modellen die rond Iglesias naast het zwembad zwermen.

Helaas heeft de actrice ook gesproken over haar slechte ervaring tijdens de shoot. Tijdens een interview herinnerde ze zich: "Ik kom opdagen en ik kom naar buiten in mijn bikini en ze zeggen: 'Woah, dat meisje is echt bleek! We moeten haar naar body make-up brengen …!' Ik had zoiets van, 'ik ben al naar body make-up geweest', dus stopten ze me in een shirt."

2 Ze werd een vaste klant in 'Don't Trust the B---- in Apartment 23' op ABC

Kort nadat haar Breaking Bad-dagen waren geëindigd, kreeg Ritter een schurkenrol op ABC's Don't Trust the B---- in Appartement 23. De sitcom-serie, geschreven door Nahnatchka Khan, volgt Ritter's partygirl-personage terwijl ze een onwaarschijnlijke relatie aangaat met een nieuwe kamergenoot, gespeeld door Gossip Girl-ster Dreama Walker. Ritter kreeg uiteindelijk een nominatie voor Beste Schurk in de Teen Choice Awards van 2012.

1 Krysten Ritter verhoogde haar muziekcarrière

Ritter sloot zich aan bij haar jeugdvriend William Thomas Burnett en vormde een indierockduo genaamd Ex Vivian. Ze diende als de crooner en de gitarist op het titelloze album van de band uit 2012, dat werd uitgebracht onder Burnett's WT Records.

"Ik heb gitaar leren spelen omdat Will me al zijn liedjes zou leren", herinnert ze zich tijdens een interview met MTV. "We speelden allebei klassieke gitaar met nylonsnaren, en Wills liedjes waren van die mooie vingerplukliedjes met schattige melodieën."

Aanbevolen: