Doja Cat's leven voordat roem van de middelbare school naar 'Mooo!

Inhoudsopgave:

Doja Cat's leven voordat roem van de middelbare school naar 'Mooo!
Doja Cat's leven voordat roem van de middelbare school naar 'Mooo!
Anonim

Doja Cat is een krachtpatser in haar soort, en terecht, haar gedurfde visuele aanwezigheid heeft haar geholpen de wereld te rocken als een van de beste live-artiesten. Afkomstig uit Los Angeles, Californië, Doja, wiens echte naam Amala Dlamini is, heeft tot nu toe drie studioalbums uitgebracht, waarvan de laatste in 2021 werd uitgebracht. Ze waren allemaal een commercieel succes, met meer dan 63 miljoen streams per maand en één Grammy Award onderweg.

Hoewel velen hebben geprobeerd haar harde werk in diskrediet te brengen door haar een succes van de ene op de andere dag te noemen, heeft Doja het vermoord sinds de SoundCloud-dagen toen ze een tiener was. Pas in 2018 begon haar carrière toen haar "wegwerp" komische nummer "Moo!" ging viraal. Om de release van haar recente "Vegas"-nummer van de soundtrack van de biopic van Austin Butler over Elvis te vieren, volgt hier een kijkje in het leven van Doja Cat vóór het sterrendom en wat de toekomst biedt voor de rijzende ster.

8 Het gezinsleven van Doja Cat als jong meisje

Doja, geboren Amala Ratna Zandile Dlamini in 1995, kwam uit een artistieke familie in Tarzana van een grafisch ontwerper moeder en een Zuid-Afrikaanse artistiek artiest vader. De laatste bracht zijn dagen door tussen de originele Broadway-castleden van Sarafina! musical en de verfilming ervan, maar hij was meestal afwezig in haar leven.

"Ze zou altijd denken dat haar vader zou komen, en hij kwam niet", vertelde Gabrielle Hames, een van Doja's jeugdvrienden, in 2021 aan Rolling Stone. "Ze zou zeggen: 'Mijn vader komt, hij woont in Afrika, hij treedt gewoon op, ' en hij zou niet komen."

7 Doja Cat's strijd met ADHD

Tijdens haar jeugd worstelde Doja Cat met ADHD, wat haar ontwikkeling op de middelbare school belemmerde. Ze noemde het haar artistieke ontwakingsmoment toen ze aan Rolling Stone onthulde: "Ik vond het absoluut niet leuk om mijn kamer te verlaten. Ik weet niet of ik agorafobisch was, maar ik dacht zeker dat ik op dat moment was."

6 Doja Cat verliet de middelbare school op 16-jarige leeftijd

Als gevolg hiervan stopte Doja op 16-jarige leeftijd met de middelbare school, terwijl ze in haar eerste jaar zat. Ze was gefascineerd door internet en leerde autodidact hoe ze moest rappen, zingen en beats maken. Ze vertelde GQ: "Ik ging niet naar school - ik stopte met de elfde klas - dus ik had alle apparatuur die ik nodig had. Het was niet goed. Het was GarageBand en SoundCloud, waar ik dingen kon posten."

5 Toen Doja Cat begon te posten op SoundCloud

Doja's eerste nummer, "So High", werd in november 2012 op 17-jarige leeftijd uitgebracht op SoundCloud. Ondanks dat Doja het niet leuk vond en het een "cringeworthy" poging noemde, kreeg Doja uiteindelijk een platencontract bij Kemosabe & RCA Records dankzij dit nummer.

"Het was een rapnummer; ik zong er niet op. Het was bezaaid met al deze filters, zoals telefoonfilters, omdat ik onzeker was, dus ik deed er een hele dikke telefoonvervorming over," ze teruggeroepen.

4 Na het creëren van buzz in de undergroundscene, tekende Doja Cat in 2014 een lucratieve opnamedeal

Twee jaar na de eerste release op SoundCloud tekende Doja Cat in 2014 haar allereerste gezamenlijke opnamedeal bij Kemosabe & RCA Records onder label exec en popmuziekmagnaat Dr. Luke. Tegelijkertijd bevond de laatste zich echter op het hoogtepunt van zijn rechtszaalstrijd over beschuldigingen van aanranding tegen collega-zanger Kesha, wat hun relatie nogal twijfelachtig maakte. Ze bracht haar "spacey, oosters-beïnvloede R&B" debuut-EP uit, Purrr!, kort daarna.

3 Doja Cat's debuutalbum

Doja Cat voltooide haar debuutalbum Amala in 2018, maar het was aanvankelijk een commerciële ramp. Het verkocht slechts 74.800 gecombineerde eenheden in de VS en piekte op138 op de Billboard 200-kaart. Echter, Amala werd een ander geval van slaaphits na de luxe komische single, "Moo!" ging viraal en bracht Doja's carrière naar een ander niveau.

2 Toen het nummer "Moo" van Doja Cat viraal ging

In de wereld van Doja Cat, "Mooo!" was aanvankelijk een "wegwerp"-nummer, maar het heerlijke komische nummer werd een virale internetmeme en vergaarde meer dan 100 miljoen views op YouTube op het moment van schrijven. De tegenvallende commerciële en kritische uitvoering van haar debuutalbum maakte ze al snel tot een springplank. "Ik wist dat het goofy was. Het is een flagrante grap. Maar ik wilde ook dat het muzikaal goed zou klinken voor mensen, en dat is het ook", vertelde ze aan Rolling Stone.

1 Wat volgt er voor Doja Cat?

Dus, wat is de toekomst voor Doja Cat? Sinds haar carrière een vlucht nam dankzij de komische single, had de krachtpatser-entertainer nog twee albums uitgebracht, Hot Pink (2019) en Planet Her (2021), allemaal tot commerciële en kritische successen. Fans waren echter bang dat ze misschien met pensioen zou gaan na een reeks explosieve Twitter-tirades in maart. Wat het ook was, we hopen zeker dat ze snel weer op de been is en ons meer blijft zegenen met haar energieke dansbops.

Aanbevolen: