Arnold Schwarzenegger had bijna een heel andere castmate in zijn culthit-jingle helemaal

Inhoudsopgave:

Arnold Schwarzenegger had bijna een heel andere castmate in zijn culthit-jingle helemaal
Arnold Schwarzenegger had bijna een heel andere castmate in zijn culthit-jingle helemaal
Anonim

"Leg het koekje neer!"

Er zijn veel geweldige citaten van Arnold Schwarzenegger uit zijn lange lijst met films. Maar dat is misschien wel een van de beste. Fans van Jingle All The Way zijn zich er meer dan van bewust dat de "cookie"-regel afkomstig is uit de film uit 1996. Terwijl critici absoluut een hekel hadden aan de kerstfilm over een vader die wanhopig op zoek was naar een Turbo Man-actiefiguur voor zijn zoon, heeft hij een toegewijde cult-aanhang opgebouwd. Bovendien weet Arnold dat dit bij lange na niet zijn slechtste film was. Eigenlijk voelt hij zich behoorlijk verbonden met de film en zijn ervaring met het maken ervan, volgens een mondelinge geschiedenis van de film door MEL Magazine.

Hoewel Arnold Schwarzenegger zelf in de loop der jaren veel is veranderd, is zijn carrière dat ook. In veel opzichten was Jingle All The Way de voorbode van deze verandering. Ondanks dat Arnold een succesvolle komedie had gemaakt, stond zijn cv nog steeds vol met actiefilms. Maar Jingle All The Way bracht zijn komische vaardigheden nog meer onder de aandacht en… niet anders dan de meeste Arnold Schwarzenegger-films… maakte het ondanks verschrikkelijke recensies een schot in de roos aan de kassa.

Maar je kunt het niet helpen, maar je vraagt je af of de film in een positiever licht zou zijn gezien als de studio hun oorspronkelijke keuze had gekregen voor Arnold's co-ster…

6 De oorsprong van Jingle All The Way

Volgens de scenarioschrijver van Jingle All The Way, Randy Kornfield, dateert het idee voor Jingle All The Way uit het midden van de jaren negentig en een zeer reële ervaring die hij had met zijn kind.

"Mijn kind was echt dol op de Power Rangers en wij, zoals veel ouders, werden gek toen we Red Ranger en Green Ranger probeerden te vinden. Overal stonden rijen. Het speelgoed raakte uitverkocht en mensen deden er alles aan om het te bemachtigen. Dat is de aanleiding voor het idee voor Jingle All the Way", legt Randy uit.

"Het verhaal, van het oorspronkelijke ontwerp, veranderde niet zoveel van wat je in de film ziet, hoewel het originele script een beetje donkerder was, " vervolgde Randy.

5 Waarom niemand de hele tijd jingle wilde maken

"Ik probeerde de film op een aantal plaatsen te pitchen voordat ik hem schreef, maar ik werd afgewezen, dus schreef ik hem op specificatie", vervolgde Randy in zijn interview met MEL Magazine en legde uit dat hij schrijf het hele script voordat je ervoor betaald wordt.

"Toen ik het af had, liet ik het aan een paar mensen zien die positief reageerden, en zij gaven het door aan een paar agenten. Eentje heette Warren Zide, die het begon te shoppen."

Destijds was Randy vooral bekend als verhaalanalist en niet als scenarioschrijver. Dus gebruikte hij een pseudoniem om zijn reputatie de mening van de lezer over het script niet te laten beïnvloeden.

"Ik was bang dat dat mijn kansen zou schaden [als ze wisten wie ik was]", gaf Randy toe. "Toen het bij Fox aankwam, waar ik werkte, vermeed ik het te lezen omdat dat niet juist zou zijn. Op een gegeven moment kreeg Chris Columbus het te pakken en hij zorgde ervoor dat Fox het kocht. Ik heb het ze niet verteld wie ik was tot na het sluiten van de deal."

4 Hoe Arnold Schwarzenegger helemaal in Jingle werd gegoten

Het blijkt dat Arnold Schwarzenegger niet de eerste keuze was voor Jingle All The Way.

"Oorspronkelijk stelde ik me iemand als Steve Martin of Chevy Chase voor voor de rol, maar blijkbaar was Arnold Schwarzenegger op zoek naar een komedie", zei Randy. "Hij hield van het script en kwam aan boord."

In een interview met GQ in 2019 zei Arnold: "Ik was heel erg bezig met het idee om één actiefilm te maken - waarin we de grootste wapens en de grootste actie gebruiken en het grootste aantal moorden en zo dat - maar dan om terug te komen met iets totaal anders… De kerstfilm, Jingle All the Way, was een van die geweldige scripts die mij werd aangeboden. Ik vond het geweldig."

3 De regisseur van Jingle All The Way heeft grote spijt over de film

Regisseur Brian Levant stond aan de top van de wereld toen hij Jingle All The Way regisseerde. Hij was net uit meerdere hitfilms gekomen. Dus toen critici zijn samenwerking met Arnold Schwarzenegger zagen, waren ze diep teleurgesteld. In zijn interview met MEL Magazine legde Brian een van zijn grootste spijt uit over hoe hij het verhaal behandelde.

"Nadat ik The Flintstones regisseerde, was het de enige keer in mijn leven waar ik ooit goed was als regisseur, dus ik probeerde te beslissen wat ik hierna wilde doen. Toen ik het script kreeg toegestuurd voor Jingle All the Way ging de eerste pagina open met het maken van dit speelgoed, en meteen werd ik erin gezogen, "zei Brian.

"Kijk, ik ben een grote speelgoedverzamelaar, en het eerste waar ik aan dacht toen ik Jingle All the Way las, was dat als ik deze film zou maken, ik een hele plank met Turbo Man-speelgoed in mijn kantoor - en inderdaad, vandaag doe ik dat! Door de jaren heen, vooral toen het voor het eerst uitkwam en zo'n slechte reactie kreeg, dacht ik dat ik misschien meer aandacht had moeten besteden aan andere dingen, zoals verhaal en karakter. Maar op dat moment zag ik alleen deze plank met Turbo Man-speelgoed in mijn kantoor, en ik was verkocht."

2 Jingle All The Way moest co-ster Danny DeVito

Als één ding zeker is, is het dat Twins-sterren Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito een geweldige chemie hebben. En dit was iets wat de filmstudio wilde repliceren met Jingle All The Way.

Volgens regisseur Brian Levant probeerde de studio, die Arnold aan het project voor hem had gekoppeld, hem zover te krijgen Danny te casten in de rol die uiteindelijk naar Sinbad ging.

"Ze wilden dat deze film weer een Arnold en Danny DeVito-film zou zijn. Maar ze konden DeVito niet overtuigen om aan boord te komen in de Sinbad-rol - blijkbaar heeft DeVito het script zorgvuldiger gelezen dan Arnold en ik."

1 Hoe Sinbad naast Arnold Schwarzenegger werd gecast in Jingle All The Way

Nadat Danny DeVito de rol in Jingle All The Way had afgewezen, beweerde Brian dat ze naar Joe Pesci gingen die net Home Alone had gemaakt met producer Chris Columbus. Maar nogmaals, de grote ster wilde niet de rol van Myron spelen.

Vervolgens werd Jim Belushi getikt om hem te spelen.

"Toen ik begon te casten voor Myron, dachten we aan Jim Belushi, een vriend van mij, maar het was heel belangrijk voor mij dat dit geen puur leliewitte film was", beweerde Brian. "Toen Sinbad binnenkwam om te lezen, hield ik van zijn energie - hij is hilarisch en snel op de been. Hij is ook een grote man, en ik vond het een leuk idee dat dit iemand was waarmee Arnold kon worstelen. Natuurlijk, DeVito versus Arnold is grappig, maar ze zijn op geen enkele manier gelijk aan elkaar."

Aanbevolen: