Top Gun had er heel anders uit kunnen zien als deze acteur de rol had geaccepteerd voordat deze aan Tom Cruise werd gegeven

Inhoudsopgave:

Top Gun had er heel anders uit kunnen zien als deze acteur de rol had geaccepteerd voordat deze aan Tom Cruise werd gegeven
Top Gun had er heel anders uit kunnen zien als deze acteur de rol had geaccepteerd voordat deze aan Tom Cruise werd gegeven
Anonim

Tom Cruise rol in Top Gun boeit het publiek al meer dan drie decennia. In 1986 werd Cruise's beurt als luitenant Pete "Maverick" Mitchell, een jonge marinevlieger aan boord van het vliegdekschip USS Enterprise, een cultureel fenomeen.

De vervolgfilm Top Gun: Maverick uit 2022, bracht wereldwijd meer dan $ 1,1 miljard op en werd de meest winstgevende film van het jaar tot nu toe. Maar zou hij nog een succes worden als Cruise niet aan het roer stond?

Matthew Modine wees de rol van Tom Cruise in 'Top Gun' af

Matthew Modine heeft een hele nieuwe schare fans gevonden na zijn hoofdrol als Dr. Martin Brenner in Stranger Things. Maar de 63-jarige heeft in de loop van zijn carrière een aantal almachtige grote rollen afgewezen. Modine gaf de rol van Tom Cruise in Top Gun, Charlie Sheens rol in Wall Street en zelfs Michael J. Fox's "Marty McFly" in Back to the Future door.

"Ik denk dat Michael J. Fox briljant was in 'Back to the Future' en ik kan me niet voorstellen dat een andere acteur het beter doet dan hij", vertelde de acteur aan Fox News over de kaskraker uit 1985. "Hij was volmaakt. Ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven, maar ik kan me niemand anders dan Michael J. Fox in die rol voorstellen.”

Matthew Modine wees Top Gun af om een Amerikaanse marinier te spelen in 'Full Metal Jacket'

Modine wees Tom Cruise's Top Gun af om te schitteren als Pvt. Joker in volledig metalen jasje. De film uit 1987, geregisseerd door Stanley Kubrick, volgt een Amerikaanse marinier die observeert hoe de oorlog in Vietnam een diepgaand effect had op zijn mederekruten.

"Ik wilde het verhaal vertellen over menselijk gedrag en wat de oorlog doet met individuen, onze jeugd en hoe de littekens die mensen krijgen van gevechten niet altijd fysiek zijn", legt Modine uit."Ik dacht dat het een veel belangrijker verhaal voor mij was dan het verhaal te vertellen over met de vinger naar de Russen wijzen en zeggen dat zij de slechterik waren."

“Het waren de jaren tachtig en Reagan was president”, vervolgde Modine. “En jij, het leek alsof … er waren veel films die met de vinger naar Rusland wezen en zeiden dat ze de slechteriken waren. Ik denk dat het te simplistisch is om dat te doen. Ik was opgegroeid in Utah en ging naar de middelbare school in San Diego, en ik had bijvoorbeeld niet geleerd dat de Russen onze bondgenoten waren in de Tweede Wereldoorlog. Dat leek te zijn weggelaten uit de geschiedenisboeken die ik aan het lezen was.”

Full Metal Jacket ging op 26 juni 1987 in première in de bioscoop. De film vierde net zijn 33e verjaardag. Modine zei dat het filmmaakproces een ervaring was die hij nooit zal vergeten.

“Ik kan het werken aan ‘Full Metal Jacket’ niet vergelijken met enige andere ervaring die ik heb gehad,” gaf hij toe. “Ik was bijna twee jaar in Engeland en werkte samen met Stanley Kubrick, die misschien wel een van de grootste filmmakers is die ooit achter een filmcamera heeft gestaan. Om van hem te leren, een filmopleiding van hem te krijgen en gewoon te luisteren naar verhalen over zijn leven en hoe hij filmmaker werd - ik kan die ervaring gewoon niet vergelijken met een andere film waaraan ik heb gewerkt.”

Matthew Modine wees zijn rol in 'Stranger Things' drie keer af

Modine's beurt als Dr. Martin "Papa" Brenner op Netflix' Stranger Things gebeurde bijna niet. In feite heeft hij de rol drie keer afgewezen.

"De Duffer Brothers hadden geen scripts die ik kon lezen", zei Modine. “Alles wat ze hadden was een pitch en de eerste pilot-aflevering. Als je iemand vraagt om ergens ja op te zeggen, moet je je afvragen: 'Waar zeg ik ja tegen?' De filmindustrie en de televisie-industrie staan erom bekend dat mensen niet eerlijk zijn over wat ze eigenlijk doen."

De ster wees er ook op dat hij meer geïnteresseerd was in het spelen van een goed persoon dan in een slecht personage. "Het was een rare plek om mezelf te vinden", zei hij."Het was raar om over te stappen van een jonge leidende man naar het ontvangen van scripts waar ze me … de slechterik aanboden."

Gelukkig wisten de voor sci-fi fans de gebroeders Duffer Modine te overtuigen om de rol op zich te nemen.

“De Duffer Brothers waren ongelooflijk complimenteus voor mij,” zei Modine. “Ze waren vleiend. Ze hadden echt een diep begrip van de filmcarrière die ik tot dan toe had gehad. En toen ik met ze sprak, waren ze zo gepassioneerd over mijn deelname dat ze me ertoe overhaalden. En ik zei ja. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want het was een buitengewone ervaring om met die jonge acteurs te werken.”

Aanbevolen: