Zo was Lara Croft: Tomb Raider bijna een heel andere film

Inhoudsopgave:

Zo was Lara Croft: Tomb Raider bijna een heel andere film
Zo was Lara Croft: Tomb Raider bijna een heel andere film
Anonim

Je kunt niet precies zeggen dat Lara Croft: Tomb Raider een van Angelina Jolie's beste films is. Dat kun je eigenlijk van geen van haar twee Lara Croft-films zeggen. Dit verklaart waarschijnlijk waarom er nooit een derde film in die franchise is geweest. Toch was de eerste film op zijn minst financieel succesvol en voegde een behoorlijk bedrag toe aan Angelina's enorme vermogen.

Als de eerste film een andere weg was ingeslagen, was Angelina misschien doorgegaan met het personage en zou Alicia Vikander niet de rol hebben overgenomen die is ontstaan uit een populair videospel. Hoewel, gezien hoe verschrikkelijke aanpassingen van videogames vaak te maken hebben met critici, het waarschijnlijk is dat de door Simon West geregisseerde film uit 2001 vanaf het begin gedoemd was te mislukken. Toch was de film die we kregen bijna heel, heel, heel anders.

Angelina Jolie Lara Croft grafrover
Angelina Jolie Lara Croft grafrover

Ongeveer een miljoen schrijvers schreven een versie van Lara Croft: Tomb Raider

Hoewel videogames die in films werden omgezet in de jaren negentig niet precies waren wat studio's wilden, waren producenten Lawrence Gordon en Lloyd Levin ervan overtuigd dat het personage van Lara Croft zou slagen op het grote scherm. Hoe die film er precies uit moest zien, was een heel ander verhaal.

De waarheid is dat zes verschillende schrijvers in de film worden genoemd, maar nog veel meer hebben ook een poging gedaan om een origineel, op Indiana Jones geïnspireerd verhaal te creëren voor de geliefde heldin van videogames. De eerste daarvan was Brent Friedman, die niet eens een credit kreeg (of wilde) voor de uiteindelijke film.

"Ik gooide mijn hele kijk op The Egyptian Book of the Dead, en ik denk dat ik halverwege de pitch was en [producer Lloyd Levin] vond het geweldig," Brent Friedman, die ook het script schreef voor een Mortal Combat film zei in een allesomvattend artikel van Flickering Myth. Nu wist ik het niet, maar hij had egyptologie of iets dergelijks gestudeerd en was absoluut gefascineerd door het boek van de doden. Dus hij hield van het veld en ik werd aangenomen."

Angelina Jolie Lara Croft tomb raider-driehoek
Angelina Jolie Lara Croft tomb raider-driehoek

Sara B. Charno werd echter ook ingehuurd om afzonderlijk en gelijktijdig een script te schrijven. Degene die het beste script schreef, zou zijn project laten maken.

Hoewel Paramount Studios Brents versie goed vond, vonden ze hem te duur. Dus probeerde Brent andere ideeën uit te werken. Sara, aan de andere kant, had twee heel verschillende toonhoogtes, een van hen had een belangrijk plotpunt dat uiteindelijk in de uiteindelijke film werd gebruikt.

"Ik had twee pitches. De eerste pitch was dat Lara op zoek was naar het 8e Wereldwonder [en de tweede pitch] ging over de Harmonische Convergentie, de bekleding van de planeten: het toestaan van een kwade kracht om Dus moest ze uitzoeken waar het zou zijn en wat ze moest doen om het te stoppen, "Sara B.zei Charno.

De studio hield van Sara's pitches omdat ze enkele van de traditionele Lara Croft-elementen uit de videogame hadden, zoals hoe ze een object zou krijgen en dat object later in haar voordeel zou gebruiken. Terwijl Brent een idee begon te schrijven over de zoektocht naar El Dorado, de verloren stad van goud (die uiteindelijk werd gepand), kwam hij op het idee om de relatie tussen Lara en haar vader te ontwikkelen. Dit heeft natuurlijk ook de uiteindelijke film gehaald.

Zelfs met twee schrijvers die hard aan het werk waren aan een Lara Croft-script, kwam er nog een bij. Dit was Steve De Souza die volgens Flickering Myth uiteindelijk zijn naam van het uiteindelijke project liet halen na grote botsingen met de regisseur (die ook het script herschreef).

Blijkbaar werden beide schrijvers ontslagen door Charles Cornwall en EIDOS, die eigenaar waren van het landgoed van Lara Croft, omdat ze niet het gevoel hadden dat Sara en Brent echt wisten waar het personage over ging. Dit is de reden waarom er een meer 'A-List'-schrijver, Steven, werd ingeschakeld. En zijn versie van het script was heel anders…

"We wisten dat Aristoteles en Alexander [de Grote] deze avonturen beleefden die te angstaanjagend waren om met de wereld te delen. En in mijn script werden deze verhalen bewaard in dit graf dat, als gevolg van een aardbeving, was nu beschikbaar. En Lara gaat duiken om dit te vinden, maar ze is bedrogen bij de opgraving en ze ontdekken dat ze het ding moeten vinden, dat zich nog op een andere locatie bevindt. Dus de aanwijzing zat in het graf van de Alexander de Grote, maar nu moest ze op avontuur met vreemde mensen om de rest te vinden', zei Steven De Souza.

Er werden nog meer schrijvers ingehuurd om dingen te veranderen

Nadat het script van Steven door Paramount was geaccepteerd, huurde de studio een regisseur in die uiteindelijk een grote flop had. Dit zorgde ervoor dat de studio niet zeker van hem was, dus werden nog twee schrijvers (Patrick Massett en John Zinman) ingeschakeld om het script te herschrijven, zodat het een lager budget had. Toen dat niet goed genoeg was, kwamen nog twee andere schrijvers, Mike Werb en Michael Collery, binnen om nog een pass te doen. Hun versie wist regisseur Simon West en Angelina Jolie aan te trekken.

"Ik denk dat toen ik tekende, er ongeveer vier of vijf scripts waren van verschillende schrijvers en schrijfteams en ze waren allemaal heel verschillend, maar waren aangepast van elkaar. Ze hadden allemaal verschillende opdrachten gekregen en ze' d hebben er allemaal verschillende pogingen op gedaan", zei regisseur Simon West, voordat hij uitlegde dat hij zelf uiteindelijk een herschrijving deed. "In feite heb ik het verhaal opgemaakt en [Massett en Zinman] - de juiste schrijvers - zouden ze als scènes schrijven. Op een gegeven moment werd ik een beetje een redacteur tussen ideeën en concepten. En om eerlijk te zijn, zo is het er worden veel Hollywood-films in elkaar gezet."

Uiteindelijk bleek dit een grote fout te zijn voor het uiteindelijke project. Hoewel het veel geld opleverde (waardoor een vervolg gerechtvaardigd was), viel het niet in goede aarde bij critici of zelfs het publiek. En bovendien slaagde het erin om veel van de schrijvers van het project boos te maken, die allemaal dachten dat hun ideeën beter waren dan wat Simon West op het laatste moment in elkaar zette.

Aanbevolen: