De echte reden waarom Connie Britton akkoord ging met de witte lotus

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Connie Britton akkoord ging met de witte lotus
De echte reden waarom Connie Britton akkoord ging met de witte lotus
Anonim

The White Lotus keert in oktober terug naar HBO voor een tweede seizoen, nadat de nieuwe releasedatums door het netwerk waren bevestigd. Het comedy-drama werd oorspronkelijk gemaakt door Mike White als een serie van zes afleveringen, maar een zeer positieve ontvangst leidde tot een heroverweging van de status ervan.

Dat wil niet zeggen dat dezelfde gezichten die er waren voor het eerste seizoen zullen terugkeren voor het tweede, aangezien de show een anthologische structuur zal krijgen, waarbij elk seizoen een ander verhaal vertelt.

Theo James, Audrey Plaza en Jennifer Coolidge behoren tot de nieuwe castleden voor het komende seizoen, een bijna compleet andere line-up dan de eerste. Coolidge is de enige die terugkeert voor seizoen 2, omdat hij al een personage heeft gespeeld dat Tanya McQuoid heet.

De rest van de cast van seizoen 1 bestond uit veteraannamen als Murray Bartlett, Steve Zahn, Natasha Rothwell, Jake Lacy en Connie Britton, onder anderen. De 55-jarige Britton is bijzonder ervaren en heeft haar carrière halverwege de jaren negentig een kickstart gegeven.

Samen met Coolidge is ze genomineerd voor een Emmy voor 'Outstanding Supporting Actress', met de prijsuitreiking op 12 september 2022.

Welke rol speelt Connie Britton in The White Lotus?

Een onofficiële samenvatting van The White Lotus beschrijft de serie als het verhaal van 'de gasten en medewerkers van de fictieve resortketen White Lotus, wiens verblijf wordt beïnvloed door hun verschillende disfuncties'.

Murray Bartlett speelt Almond, een herstellende verslaafde die momenteel werkt als manager van het White Lotus-resort in Hawaï. Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Fred Hechinger en Jake Lacy zijn onder degenen die personages spelen die als gasten bij het resort aankomen.

Connie Britton speelt Nicole Mossbacher, de CFO van een zoekmachinebedrijf die ook te gast is bij de Witte Lotus. Ze arriveert ook samen met haar man Mark Mossbacher, een rol gespeeld door Diary of a Wimpy Kid-ster Steve Zahn.

Zoals Britton en Coolidge, Bartlett, Lacy, Zahn, Daddario, Natasha Rothwell en Sydney Sweeney maken allemaal kans op een Primetime Emmy Award. Mike White is ook genomineerd voor Outstanding Directing en Outstanding Writing, terwijl de show in de race is voor Outstanding Limited of Anthology Series.

Na al dit succes zat Britton onlangs voor een interview met The Hollywood Reporter, waar ze uitgebreid sprak over de show en haar rol daarin.

Connie Britton werd aanvankelijk niet volledig verkocht op de witte lotus

Connie Britton onthulde in het interview met THR dat ze niet meteen verkocht was aan het The White Lotus-script toen ze het voor het eerst zag. De reden hiervoor waren haar eerdere ervaringen met vrouwelijke personages die op een beperkte manier werden geschreven, en haar zorg dat het hetzelfde zou kunnen zijn met Nicole Mossbacher.

Na een paar gesprekken met Mike White was ze er echter van overtuigd dat het personage meer gelaagd was dan dat, en ze stemde ermee in de rol te spelen.

"Ik heb hier veel gesprekken met Mike over gehad, omdat vrouwen als zeer reactief kunnen worden geschreven", zei Britton. "Toen ik het script voor het eerst las, maakte ik me zorgen dat ze een beetje reageerde op alle anderen in haar familie die hun eigen reis hadden."

White was erg geruststellend over het personage voor Britton en nam zelfs enkele van haar ideeën over. De actrice erkende echter wel dat er enkele parallellen zijn tussen de situatie van Nicole en wat vrouwen doormaken in het dagelijks leven.

Heeft Connie Britton geanticipeerd op haar Emmy-nominatie voor The White Lotus?

“We hebben ons er echt op gefocust om ervoor te zorgen dat Nicole haar eigen reis had. We [wilden] ervoor zorgen dat ze echt haar ding heeft, 'voegde Connie Britton eraan toe in haar gesprek met THR.

"Maar tegelijkertijd is dat eigenlijk wat er gebeurt met vrouwen die ik ken," vervolgde ze. "Uiteindelijk hebben we het gevoel dat ons net is verteld dat we op iedereen moeten reageren, en moeten geven om wat belangrijk is voor iedereen, en onze behoeften worden op een bepaalde manier onderworpen."

The White Lotus’ is echt goed ontvangen; zelfs Chrissy Teigen onthulde hoe haar man John Legend een fan is van de show. Britton wist dat er zoveel potentie in het verhaal zat, maar ze anticipeerde niet helemaal op de Emmy-erkenning die zij en haar collega's hebben gekregen.

“Het [was] eigenlijk gewoon de kans om [een] geweldig personage te spelen,” zei ze. "Ik geef Mike altijd alle eer voor de show - maar ik denk dat een van het geweldige dat hij deed was om mensen samen te brengen en hen in staat te stellen zijn visie tot leven te brengen. Het voelt als een gedeelde overwinning.”

Aanbevolen: