The Crazy Origin Of Freaks And Geeks Wilde en baanbrekende soundtrack

Inhoudsopgave:

The Crazy Origin Of Freaks And Geeks Wilde en baanbrekende soundtrack
The Crazy Origin Of Freaks And Geeks Wilde en baanbrekende soundtrack
Anonim

Van begin tot eind is de Freaks and Geeks-soundtrack een complete plezierrit. Liefhebbers van klassieke rock werden getrakteerd op de muziek van Styx, The Who, Billy Joel, Simon & Garfunkel, Van Halen en The Doobie Brothers. En dat is nog maar het begin.

Terwijl maker Paul Feig en zijn team van schrijvers echt authentieke personages creëerden (waarvan de meeste werden gespeeld door acteurs die later enorm succesvolle en rijke sterren werden), is het de muziek die de show echt zijn iconische energie gaf. Het is deze energie die ertoe heeft bijgedragen dat de ongelooflijk kortstondige en enigszins controversiële serie uit 1999 een bonafide culthit is geworden.

In een interview met Consequence TV onthulden de makers van Freaks and Geeks de geheime geschiedenis van de legendarische soundtrack van de show. Nadat de show was geannuleerd, moesten de makers alle muziek opnieuw in licentie geven voor dvd-verkoop en vervolgens opnieuw voor streaming. Maar zelfs in het begin leverde Paul's verlangen naar een kicka soundtrack problemen op…

6 Waarom de soundtrack van Freaks and Geeks zo belangrijk is

Creator Paul Feig zei dat hij meteen wist dat de muziek essentieel was voor de toon van de show. Dit komt omdat muziek zo'n belangrijk onderdeel was van zijn eigen middelbare schoolervaring.

"Vooral als je een tiener bent, worden alle nummers die je favoriete nummers zijn de soundtrack van je leven", zei Paul tegen Consequence TV.

"Dus ik wist dat ik dat echt een integraal onderdeel wilde maken en schreef veel van de aanwijzingen in het eigenlijke script - waarvan sommige zelfs veranderden. Lang en kort, muziek zou altijd heel integraal zijn en altijd iets waarvan ik wilde dat we het in de scripts zouden schrijven, zodat we waar mogelijk scènes rond de eigenlijke nummers konden kneden."

5 Waarom de soundtrack van Freaks and Geeks baanbrekend was

Toen Freaks and Geeks uitkwam, was het vrijwel ongehoord dat een tv-show een soundtrack had met A-lijstartiesten. Tegenwoordig bewijzen shows als Euphoria dat epische en dynamische soundtracks talrijk en extreem populair zijn. Maar dit was gewoon niet het geval in 1999.

"In die tijd waren er geen shows die dat soort muziek in hun soundtracks of scores gebruikten", legt uitvoerend producent Judd Apatow uit. "Het is nu heel gewoon, maar om een sequentie te scoren met een nummer van Billy Joel of iets van The Grateful Dead was vrijwel ongehoord toen we de show deden. Behalve The Wonder Years hoorde je niet veel klassieke rockmuziek op uur televisie."

4 Waar de freaks naar luisterden versus waar de geeks naar luisterden

Gezien de afbakening tussen de sociale groepen op Freaks and Geeks, was het van vitaal belang dat de maker en de acteurs precies wisten naar wat voor soort muziek ze zouden luisteren.

"Toen ik op school zat, waren de freaks - zoals we ze vroeger noemden, de burn-outs of freaks - ver weg van hardrock", zei Paul Feig. "Dus Van Halen, Ted Nugent, Led Zeppelin, de lijst gaat maar door van alleen de hardrockgroepen."

Paul legde uit dat de geeks ook in en uit hard rock zouden duiken. Maar ze waren dol op wat hij omschreef als 'nieuwigheidsliedjes', zoals 'Shaving Cream' van Benny Bell.

"En dan dingen als Dan Fogelberg en Tim Weisberg," voegde Paul eraan toe. "Ook het thema van Caddyshack, dat we besloten om daar te gebruiken omdat dat voelde alsof het zo indicatief was voor wat we als geeks allemaal leuk vonden. Muziek die een verband had met iets anders dat we leuk vonden, en bovendien een cool nummer was."

Terwijl de freaks en de geeks allemaal van verschillende dingen hielden, wilde Paul dat er een cross-over was.

"Ik heb echt alle bands opgeschreven en opgeschreven wie er in zou zijn. Ik zou zeggen: 'Dit is een Geek-band. Dit is een Freak-band. Dit is een band die ze allebei leuk vonden.'"

3 Waarom de freaks Led Zeppelin moesten kennen

"Ik denk dat het belangrijk voor Paul was dat iedereen hun Led Zeppelin inhaalde, vooral Jason Segel," zei Judd.

Paul maakte zich echt zorgen over de cast die de freaks speelde die Led Zeppelin niet kende. Dit komt omdat de band hun energie zo perfect heeft ingekapseld. Gelukkig hield elk van de castleden van Zeppelin, ondanks dat ze er niet bekend mee waren.

2 The Origin Of The Freaks And Geeks Theme Song

Het gebruik van drie nummers in de pilot zette de serie echt in beweging en zette de toon. Valen Halen's "Running With The Devil" introduceert de freaks en Kenny Loggins' "I'm Alright" introduceert de geeks. Maar Joan Jett's "Bad Reputation" introduceert beide in de aftiteling.

Paul Feig legde uit dat de reden dat ze het nummer kozen omdat het een "bada-gevoel" had. Gelukkig waren Joan en haar mensen geïnteresseerd in het concept van de show en waren ze blij om over een deal te onderhandelen.

1 De geheime waarheid over welke nummers in Freaks and Geeks terecht zijn gekomen

"Al heel vroeg kwamen we door contacten in de muziekindustrie erachter welke bands veel meer bereid waren om licenties te geven en wie niet," zei Paul over wat hij beschreef als een van de moeilijkste aspecten van het maken van Freaks en Geeks.

Sommige bigbands waren veel meer geïnteresseerd in het licentiëren van hun werk dan andere. Gelukkig waren Van Halen, Cheap Trick en Ted Nugent er allemaal cool mee. Dus hun liedjes werden prominent aanwezig.

"Destijds waren de enige echte obstakels: 'Je krijgt nooit Led Zeppelin. Je krijgt nooit Pink Floyd'", legt Judd uit. "Al het andere leek mogelijk."

Aanbevolen: