De schokkende reden dat NBC deze aflevering van 'Freaks and Geeks' verbood

Inhoudsopgave:

De schokkende reden dat NBC deze aflevering van 'Freaks and Geeks' verbood
De schokkende reden dat NBC deze aflevering van 'Freaks and Geeks' verbood
Anonim

Helaas voor iedereen die betrokken is bij televisieproductie, wordt de overgrote meerderheid van de shows die snel worden geannuleerd, door de meeste mensen meteen vergeten. In de geschiedenis van de televisie zijn er echter een select aantal tv-programma's geweest die de geschiedenis in zijn gegaan, ook al werden ze na één seizoen geannuleerd. Freaks and Geeks wordt bijvoorbeeld algemeen beschouwd als een van de beste tv-programma's aller tijden, ook al keerde het nooit terug voor een tweede seizoen.

Natuurlijk is een deel van de reden waarom Freaks and Geeks zo indruk maakte, dat het kijkers kennis liet maken met veel beroemde acteurs. Freaks and Geeks speelde bijvoorbeeld Linda Cardellini, Seth Rogen, James Franco, Busy Philipps en Jason Segel. Ondanks die uiterst getalenteerde cast koos NBC ervoor om niet alleen Freaks and Geeks na één seizoen te annuleren, maar ze verbood ook een van de belangrijkste afleveringen van de show. Hoewel afleveringen van veel gedenkwaardige shows zijn verbannen, is de reden waarom een aflevering van Freaks and Geeks werd verboden schokkend.

Welke aflevering van Freaks and Geeks was verboden?

Tijdens de eerste paar afleveringen van Freaks and Geeks maken kijkers kennis met Kim Kelly, een extreem vijandige jonge vrouw die openlijk spot met het vrouwelijke hoofdpersonage van de show, Lindsay. Na een bepaald punt in de serie worden Kim en Lindsay echter zeer goede vrienden met veel vertrouwen tussen hen. Voor fans van Freaks en Geeks die alleen naar de show op NBC keken, moet het hebben geleken alsof de band tussen Lindsay en Kim uit het niets kwam.

Toen Freaks and Geeks eenmaal op thuismedia was uitgebracht, begrepen fans van de show die hem alleen op NBC hadden gezien, plotseling waarom Kim en Lindsay beste vrienden werden. Tijdens de aflevering "Kim Kelly Is My Friend" vraagt Kim Lindsay om bij haar thuis te komen eten, zodat haar moeder kan zien dat ze geen loser is omdat ze een leuke vriend heeft. Helaas krijgen Kim en haar moeder tijdens het diner een enorme ruzie waardoor de meisjes op de vlucht slaan. Erger nog, deze aflevering maakt duidelijk dat Kims moeder en stiefvader haar beledigen. Tijdens de rest van de aflevering stelt Kim dat Lindsay haar enige vriend is terwijl ze op haar steunt. Door deze reeks gebeurtenissen leert Kim dat Lindsay misschien de enige persoon in haar leven is die ze echt kan vertrouwen en dat hun band wordt gevormd.

Verbazingwekkend genoeg koos NBC ervoor om "Kim Kelly Is My Friend" van televisie te verbannen, hoewel de aflevering een keerpunt was in een van de belangrijkste relaties van de show. Gezien het cruciale karakter van deze aflevering, zouden de meeste mensen waarschijnlijk aannemen dat de aflevering iets heel flagrants bevatte voor NBC om het te verbieden. Het bleek dat dat niet het geval was, wat kan worden bewezen door het feit dat Fox Family Channel de aflevering uitzond toen Freaks and Geeks in syndicatie werd uitgezonden.

Waarom NBC een aflevering van Freaks and Geeks verbood

In 2014 verscheen Busy Phillips op Huff Post Live. Hoewel Phillips een fascinerend persoon is die er was om iets anders te promoten, had een van de mensen die verbonden waren aan Huff Post Like een vraag voor haar die betrekking had op Freaks and Geeks. In dit geval wilde de medewerker van Huff Post Live één ding weten, wat zo controversieel was aan de aflevering "Kim Kelly Is My Friend" van Freaks and Geeks waardoor het van de televisie werd verbannen. Zonder ook maar iets te missen, legde Phillips uit dat NBC vond dat de aflevering te ver ging voor primetime-tv.

"'Freaks and Geeks' werd uitgezonden in 1999 en 2000, en destijds was 'Kim Kelly Is My Friend' de derde aflevering die werd uitgezonden, en het toonde een zeer redelijk realistische, zij het humoristische, beeld van een meisje dat uit een behoorlijk zwaar huishouden komt, waar misschien wat huiselijk geweld plaatsvindt -- niet alleen van haar moeder, maar ook van haar stiefvader. Er zijn wat griezelige ondertonen. En op dat moment had NBC het gevoel dat het ongepast was voor een show die was gericht op tieners en jonge volwassenen."

Naast het praten over waarom NBC weigerde "Kim Kelly Is My Friend" uit te zenden tijdens haar Huff Post Live-optreden, vertelde Busy Phillips hoe ze zich destijds en achteraf voelde over hun beslissing. "Het is echt zo'n indicator van hoe ver we zijn gekomen in zo'n korte tijd, in termen van inhoud op televisie en wat acceptabel is en wat niet, en wat als controversieel wordt beschouwd."

"Binnen vijf jaar had je de peuken van mensen op tv, alsof de taal is veranderd - wat gepast is om te zeggen, insinuaties zijn veranderd, je kunt nu allerlei dingen zeggen. Zelfs toen, herinner ik me gevoel als, 'dat is raar, maar ik snap het.' Maar dan 'Law & Order: SVU', het is alsof kleine kinderen worden vermoord in het park -- wat het ook is, het is gewoon zo ver gegaan. Daarom hebben ze de aflevering niet uitgezonden. En ik weet het achteraf, het lijkt volkomen bizar en het slaat nergens op, maar in die tijd, in 1999, moet je ook onthouden -- ik heb gewoon het gevoel dat we een beetje onschuldiger waren."

Aanbevolen: