Waarom 'Grace And Frankie' zo'n baanbrekende serie was

Inhoudsopgave:

Waarom 'Grace And Frankie' zo'n baanbrekende serie was
Waarom 'Grace And Frankie' zo'n baanbrekende serie was
Anonim

Het is triest dat Grace & Frankie binnenkort ten einde loopt, maar niemand kan zeggen dat het geen geweldige rit was. De show, met Jane Fonda als Grace en Lily Tomlin als Frankie, heeft om vele redenen een enorme aanhang vergaard. Om te beginnen de uitstekende cast. Alleen Fonda en Tomlin zouden genoeg zijn geweest, maar de cast omvat ook Sam Waterston, Martin Sheen en enkele geweldige gaststerren. Een andere reden waarom mensen zo van deze show houden, is vanwege de geweldige levenslessen die zijn opgenomen in het meeslepende, interessante plot. Deze serie heeft kijkers zoveel geleerd via de verhaallijnen, en de berichten en de ongelooflijke uitvoeringen maken het zo'n baanbrekende show.

6 Lily Tomlin en Jane Fonda's Chemistry

Alvorens in te gaan op het sociale en culturele belang van de show, is het belangrijk om te beseffen hoe geweldig de chemie van Lily Tomlin en Jane Fonda is. De twee zijn ongetwijfeld ongelooflijke actrices, en ze presteren altijd feilloos als ze afzonderlijk werken, maar wat ze samen kunnen doen, is gewoon adembenemend. Grace en Frankie werken al tientallen jaren samen en zijn het nieuwste grote project dat ze hebben gedeeld. De serie is aan zijn zevende seizoen toe en binnenkort verschijnen de laatste afleveringen. Deze twee beste vrienden op het scherm en buiten het scherm zullen erg worden gemist wanneer de show eindigt, maar hopelijk krijgen fans nog een nieuwe samenwerking van Jane en Lily.

5 De geschiedenis van de actrices van activisme

Als je Jane Fonda en Lily Tomlin ziet samenwerken, is het onmogelijk om niet al hun eerdere projecten te onthouden. En als ik me hun geschiedenis herinner, denk ik altijd aan hun activisme. Zelfs nu zijn deze twee actrices nog net zo toegewijd aan belangrijke doelen als voorheen.

Jane Fonda is een van de belangrijkste pleitbezorgers van beroemdheden in de strijd tegen klimaatverandering. Nog niet zo lang geleden werd ze gearresteerd tijdens een protest van milieuactivisten. Lily Tomlin staat van haar kant bekend als een lange tijd voorstander van LGBT-rechten. Omdat ze zelf lesbienne was, leefde ze dapper en onbeschaamd in een tijd dat het voor LHBT's niet gemakkelijk was om dat te doen. Ze ondersteunt verschillende organisaties die LHBT-jongeren helpen en is al haar hele leven een woordvoerder van de gemeenschap.

4 'Grace And Frankie' leert dat het echt nooit te laat is

De uitdrukking "het is nooit te laat" wordt vaak gebruikt, maar vaak is het gericht op volwassenen van in de veertig. Op dat moment in het leven is het nog steeds sociaal acceptabel om jezelf opnieuw uit te vinden, maar vaak verwachten mensen dat ouderen zich gewoon neerleggen bij het leven dat ze tot dat moment hebben geleid. Grace & Frankie is hier om de wereld te leren dat mensen hun leven op elk moment kunnen veranderen. De twee vrouwen in deze show krijgen halverwege de zeventig het kleed onder hun voeten vandaan getrokken en moeten noodgedwongen een nieuwe weg inslaan. Eerst waren ze ervan overtuigd dat ze niets meer hadden, maar met wederzijdse en externe steun kwamen ze er al snel achter dat er nog zoveel meer te genieten was in het leven. Van daaruit werden ze verliefd, begonnen twee bedrijven, eisten hun leven op en vonden in het algemeen een manier om gelukkig te zijn.

3 'Grace And Frankie' bewees dat ware liefde vriendschap kan zijn

Hoewel liefdesverhalen een belangrijk onderdeel van de show zijn, vooral tussen Robert (Martin Sheen) en Sol (Sam Waterston), draait het hoofdverhaal om de speciale vriendschap tussen Grace en Frankie.

Ze worden allebei verliefd en hebben tijdens de show belangrijke romantische relaties, en soms beïnvloeden die relaties hun vriendschap, maar uiteindelijk kiezen ze altijd voor elkaar boven alles. Ja, in het begin hadden ze elkaar meer nodig dan ze samen wilden zijn, maar uiteindelijk realiseerden ze zich dat ze de ware liefde zijn, de grote liefde van hun leven, en ze zijn niet bang om het toe te geven.

2 Hoe de show over seks reflecteert

Misschien is de meest baanbrekende verhaallijn van de show wanneer Grace en Frankie een bedrijf beginnen dat vibrators voor oudere vrouwen maakt. De hele show heeft een zeer sekspositieve mentaliteit, maar het is vooral belangrijk hoe ze werken aan het wegnemen van het stigma dat oudere mensen een seksleven hebben. Frankie was altijd heel open over seks, maar voor Grace was het een beetje moeilijk te accepteren dat ze het verdiende om van dat deel van het leven te genieten. Met de hulp van Frankie slaagt ze erin om dat te overwinnen en de twee werken samen om dit nieuwe bedrijf te starten.

1 Het belang van het naleven van je waarheid

Uiteindelijk is de belangrijkste boodschap die Grace & Frankie zo'n iconische show maakt, het belang van trouw zijn aan jezelf in wat je ook doet. Het begint met Robert en Sol die besluiten dat ze hun liefde lang genoeg verborgen hebben gehouden. Vanaf dat moment is het gewoon een lange reis waarin elk van de personages leert om niet langer bang te zijn om hun waarheid na te leven. Grace ontdekt dat ze zoveel meer verdient dan een liefdeloos huwelijk en leert de liefde en vriendschap die Frankie haar kan geven te accepteren. Frankie komt erachter dat ze Sols gezelschap niet nodig heeft om zich compleet te voelen. En Sol en Robert ontdekken wat liefde echt betekent, en waarom het de moeite waard is, ondanks de tegenwerking die ze kunnen krijgen. Elk van deze personages komt tot die conclusies in hun schemeringjaren, en hun leven wordt daarna zoveel rijker.

Aanbevolen: