Angelyne: The Woman & Het verhaal achter de nieuwe Peacock-serie

Inhoudsopgave:

Angelyne: The Woman & Het verhaal achter de nieuwe Peacock-serie
Angelyne: The Woman & Het verhaal achter de nieuwe Peacock-serie
Anonim

Peacock's nieuwe serie Angelyne laat mensen hun hoofd draaien. Het vijfdelige semi-biopic-drama verkent het leven van de echte Barbie die in de jaren tachtig overal in LA billboards van zichzelf oprichtte. De show is gemaakt door Allison Miller (Brave New World) en Nancy Oliver (Six Feet Under, True Blood) en geïnspireerd door een Hollywood Reporter-onderzoek geschreven door Gary Baum. Het speelt de hoofdrol en werd geproduceerd door Emmy Rossum (Shameless), die het titulaire personage speelt.

De show springt in de tijd van de jaren 80 naar de jaren 2010, tussen de ster op het hoogtepunt van haar roem en de ontmaskering van haar leven waarvan niemand wist.

8 Dus, wie is Angelyne?

Vanity Fair
Vanity Fair

Dat was een beetje haar hele charme, en buiten een bepaalde generatie inwoners van Los Angeles weten veel mensen het antwoord niet. Ze had overal in de stad billboards van zichzelf, en ze was gewoon een gespreksonderwerp. Tenminste in het begin. Van Billboard-model ontwikkelde ze een beeld rond haar persona om zangeres, model, actrice en alles wat ze maar wilde te worden. Angelyne wilde de mensen van Los Angeles verenigen door haar imago. Ze zag zichzelf als een “icoon” en een “mysterie”. Ze is "wie je wilt dat ze is"; haar blonde, felroze silhouet stopte het verkeer, veroorzaakte een mondverblinding en verlichtte jarenlang de hoeken van Hollywood. Ze is een icoon van de Los Angeles-cultuur sinds de billboards met haar gezicht en naam in 1984 overal in de stad opdoken. Nadat ze beroemd werd, stelde ze zich uiteindelijk kandidaat voor de gemeenteraad, en later gouverneur van CA in de jaren 90. Ze is een lokale legende uit Angeles.

7 De verhaallijn van de show

e! Nieuws
e! Nieuws

Angelyne is een blonde bom die in de jaren 80 beroemd werd met billboard-advertenties met haar imago en niets anders. In de jaren 2010 is Jeff Glaser (Gary Baum) een journalist voor The Hollywood Reporter die haar ware identiteit en levensverhaal probeert te ontdekken. Zijn inspanningen worden echter gehinderd door haar geheimhouding en tegenstrijdige verhalen van haarzelf en degenen die haar kennen. Ze was ook notoir privé over haar ware identiteit en de serie onderzoekt de impact die Angelyne's billboards hadden op de LA-gemeenschap. Het verhaal volgt eenvoudig hoe ze ertoe kwam om niets anders te verkopen dan haar rondborstige frame en haar naam in felroze letters, en handtekeningen op straat te tekenen bij haar roze korvet voor $ 20. Het publiek leert een beetje over haar karakter, haar liefde voor punkmuziek, de mannen die in haar aantrekkingskracht waren en hoe ze zichzelf voortdurend opnieuw uitvond om aan de realiteit te ontsnappen.

6 Waarom Emmy Rossum Angelyne moest spelen

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen kan zien dat Emmy Rossum, ster van Shameless en Phantom Of The Opera, veel heeft gedaan voor haar transformatie. Rossum verklaarde in een interview met IndieWire dat ze zich vanaf haar tienerjaren tot dit verhaal aangetrokken voelde. Toen ze als tiener en als jonge actrice de billboards zag, voelde ze zich aangetrokken tot het verhaal. Hoe meer ze Angelyne onderzocht, hoe meer ze dit verhaal wilde vertellen. In het interview zegt ze: "Angelyne zegt iets waarvan ik denk dat het zo ontroerend is: ze wil dat iedereen een superster wordt en ze wil dat iedereen het gevoel krijgt dat ze heeft, namelijk dat je het onmogelijke mogelijk kunt maken."

5 Hoe lang duurde de productie?

Officiële poster via Peackock
Officiële poster via Peackock

Deze show heeft een bekend productieteam achter zich. Ze hebben jaren geprobeerd om het gemaakt te krijgen, Rossum noemde het zelfs een "Herculische prestatie". De show is gemaakt door Nancy Oliver, schrijver en producent van Six Feet Under en True Blood. Ze schreef haar debuutscenario voor de film Lars and the Real Girl uit 2007, waarvoor ze een Academy Award-nominatie ontving voor Best Original Screenplay. Sam Esmail en Chad Hamilton zijn co-executive producers naast Rossum. Esmail en Hamilton hebben samen aan verschillende eerdere projecten gewerkt, zoals de televisieserie Mr. Robot.

4 Wie zit er nog meer in de cast?

Lukas Gage modellenkleding ziet er knap uit
Lukas Gage modellenkleding ziet er knap uit

Girls-ster Alex Karpovsky verschijnt als Jeff Glasner, een fictieve interpretatie van journalist Gary Baum, die in 2017 het Hollywood Reporter-verhaal over Angelyne brak. Gaslit-acteur Hamish Linklater speelt Rick Krauss, oprichter en voorzitter van Angelyne's fanclub. Lukas Gage, de ster van White Lotus en Euphoria, speelt de aspirant-documentairemaker Max Allen die wordt meegezogen in de wereld van Angelyne en later in conflict komt met het icoon.

3 Wat leerden mensen in 2017?

LA Times
LA Times

In 2017 deed een journalist van Hollywood Reporter onderzoek om er eindelijk achter te komen wie de mysterieuze vrouw werkelijk was. Het heeft jaren geduurd, want er waren een aantal geruchten over haar, maar hij heeft de zaak gekraakt. Angelyne was eigenlijk Ronia Tamar Goldberg, geboren in 1950 als dochter van twee Holocaustoverlevenden. De Goldbergs hadden elkaar in Polen ontmoet en verschrikkingen doorstaan in verschillende concentratiekampen. Na de oorlog trouwden ze en namen hun dochter mee naar Israël voordat ze zich in de VS vestigden. Haar moeder stierf aan kanker toen ze 14 was.

Na de release werd gemeld dat Angelyne erg overstuur was over het artikel.

2 Waar is ze nu?

The Hollywood Reporter
The Hollywood Reporter

De ster is nu 71 jaar oud en woont nog steeds in LA. Ze geeft rondleidingen na Hollywood en signeert nog steeds handtekeningen. Sinds de jaren 2000 is ze consequent kandidaat voor het ambt, te beginnen met de Hollywood City Council twee keer, en later als gouverneur in 2003 en opnieuw in 2021.

1 Wat vindt ze van de show?

Star Emmy Rossum heeft in verschillende interviews, en zelfs op de rode loper bij de première van de show, verklaard dat ze dit verhaal alleen maar zo goed mogelijk wilde vertellen. Nou, Angelyne meldde op sociale media dat ze weigert naar de show te kijken, dat het haar een verkeerde voorstelling geeft en haar geen recht doet. Leidinggevenden van de show meldden dat ze geschokt waren om dit te horen, omdat haar werd aangeboden om zo betrokken te zijn als ze wilde en dat hun werd verteld het verhaal te vertellen zoals ze geloofden.

Aanbevolen: