Ik weet wat je deed De schurk van afgelopen zomer liet zich bezeten door zijn afschuwelijke karakter

Inhoudsopgave:

Ik weet wat je deed De schurk van afgelopen zomer liet zich bezeten door zijn afschuwelijke karakter
Ik weet wat je deed De schurk van afgelopen zomer liet zich bezeten door zijn afschuwelijke karakter
Anonim

Hoewel de I Know What You Did Last Summer-serie na slechts één seizoen werd geannuleerd, bestaat er geen twijfel over het succes van de originele film. De minder dan matige resultaten van de serie zijn mogelijk voorspeld door de vroege reacties van fans. Toch overheerst hun liefde voor de originele film.

De film uit 1997 was niet alleen een succes in het horror/slasher-genre, maar lanceerde ook de carrières van verschillende filmsterren. Ook al was Jennifer Love Hewitt niet blij met het succes dat de film haar bracht, het v alt niet te ontkennen dat ze een groot deel van haar carrière aan de film te danken heeft. Hetzelfde kan gezegd worden van Muse Watson, die de grote slechterik van de film speelde, Benjamin Willis… AKA de moordenaar.

Hoewel Muse geen enorme ster werd nadat I Know What You Did Last Summer uitkwam, werkte hij consequent tot 2014, toen hij zijn leven opnieuw richtte op zijn autistische dochter en samenwerkte met liefdadigheidsinstellingen voor autisme.

Gezien het genereuze karakter van de man, is het behoorlijk verrassend dat hij zo'n angstaanjagende moordenaar kon spelen. In een interview met Vulture legde Muse uit dat hij eigenlijk redelijk te werk ging om het personage tot leven te brengen…

Hoe Muse Watson werd opgenomen, ik weet wat je deed afgelopen zomer

"Het gebeurde allemaal heel snel", zei Muse tegen Gier dat hij werd gecast in I Know What You Did Last Summer.

"Ze hadden zich al opgesteld in Wilmington, North Carolina, om te filmen. En ze lieten iedereen casten behalve de moordenaar."

Volgens Muse wilden de filmmakers, waaronder regisseur Jim Gillespie, een acteur inhuren die angstaanjagend was, maar ook aardig voor de jonge sterren van de film.

"De meeste kllers die je inhuurt zullen karakter krijgen en daar blijven. Dus ze waren een beetje bezorgd over [Jennifer] Love Hewitt en [Sarah] Michelle [Gellar], en ze wilden iemand aardig, " zei Muse.

"Deze man die producer was van een paardenspringfilm die ik met Julia Roberts en Bobby Duvall maakte, noemde Something to Talk About, hij was ook een producer hiervan. En hij zei tegen hen: 'Ik ken een man dat zou je zo kunnen doden, maar hij is de aardigste man die er op de set was.'"

Is The Villian In I Know What You Did afgelopen zomer een Method Actor?

Hoewel Muse zichzelf niet helemaal omschreef als een methode-acteur, lijdt het geen twijfel dat zijn benadering van het personage vergelijkbaar was met wat een methode-acteur zou doen.

"Ik bied aan om mijn lichaam aan het personage uit te lenen. Dus het is behoorlijk intens", gaf Muse toe.

Maar Muse was bang dat als hij zijn lichaam 'leende' aan zo'n donker en meedogenloos personage dat hij 'het niet terug zou krijgen'.

"Het was echt eng en ik had de eer nodig, ik had het geld nodig. Het was een carrièrestap. En als acteur wist ik dat het spelen van een horroracteur je naar andere delen van Hollywood zou kunnen brengen, wat ik gezocht."

"Als je die snelle wandeling [in IKWYDLS] ziet, oefende ik dat. Ik oefende de haak. Ik werkte mijn staart af aan dit personage. Bang dat ik mijn lichaam niet terug zou krijgen, op een avond toverde het personage op en ik kreeg het idee dat hij me uitlachte."

Muse beweerde dat hij een interactie had met het moorddadige personage.

"Hij zei: 'Je probeert jezelf zover op te werken dat je iemand kunt vermoorden. Ik ben een psychotische. Het is alsof je een kop koffie voor me drinkt. Het is niets.' En ik nam toen een van de beste acteerbeslissingen die ik ooit in mijn leven heb genomen. In plaats van dat ik een psychopaat werd, waarom liep ik niet gewoon naar buiten en deed niets? Omdat ik de gevoelens van deze man zou weerspiegelen, dat iemand vermoorden betekende niets. Dus ik liep op de set, ik speelde deze man, en de blik op mijn gezicht was alsof ik een kopje koffie aan het drinken was."

Zelfs Muse's vrouw zag hoe het personage zijn lichaam overnam. Ze weigerde zelfs om hem de schurk in huis te laten halen.

Terwijl Muse de baan voor geld aannam, was hij uiteindelijk extreem trots op zijn prestatie.

"Van acteren gezien is een psychopaat ongeveer zo ver als je kunt gaan. Ik nam het op als iets dat ik onder de knie wilde krijgen. En ik denk dat ik dat deed."

Muse beweerde dat niet al zijn uitvoeringen consistent waren, maar dat was niet het geval met Benjamin Willis.

"Eerlijk gezegd, ik wou dat ze het een beetje anders hadden bewerkt om de diepte van het karakter een beetje meer te laten zien. Ik begrijp dat het een horrorfilm is, ze wilden gewoon dat ik een slechterik was. Maar ik probeerde breng wat diepte en realiteit in deze man, "zei Muse voordat hij eraan toevoegde: "Ik vond het echter een heel goede film."

Aanbevolen: