Ik weet wat je afgelopen zomer deed' zag er bijna compleet anders uit

Inhoudsopgave:

Ik weet wat je afgelopen zomer deed' zag er bijna compleet anders uit
Ik weet wat je afgelopen zomer deed' zag er bijna compleet anders uit
Anonim

In de jaren 90 was het horrorgenre schijnbaar op zijn laatste benen, maar een paar films kwamen eraan en blies het genre nieuw leven in. Zowel Scream als I Know What You Did Last Summer hadden een grote invloed op het opnieuw enorm populair worden van het genre, en hun plaats in de geschiedenis staat buiten kijf.

Met sterren als Jennifer Love Hewitt en Sarah Michelle Gellar was I Know What You Did Last Summer niet zo goed als Scream, maar het was een enorme hit die een eigen franchise kreeg. In het begin zou deze film er heel anders uitzien.

Laten we eens kijken hoe deze klassieker werd gevormd tot wat fans te zien kregen.

'Ik weet wat je deed afgelopen zomer' was een enorme hit

In 1997 bereikte I Know What You Did Last Summer zijn weg naar de bioscoop en had een enorme impact op de slasher-film die weer populair werd bij het reguliere publiek. Deze film werd uitgebracht op de hielen dat Scream een enorme hit was, en het was in staat om mee te liften op zijn succes en zijn eigen nalatenschap te vestigen bij filmfans.

Met behulp van een scenario van Kevin Williamson, die Scream, I Know What You Did Last Summer schreef, bracht een getalenteerde cast en crew het verhaal tot leven. Regisseur Jim Gillespie was de juiste man voor de baan, en de jonge cast, met artiesten als Jennifer Love Hewitt en Freddie Prinze Jr., heeft uitstekend werk geleverd in deze film.

Na meer dan $ 125 miljoen aan de kassa te hebben gegenereerd, was I Know What You Did Last Summer officieel een hit. De film was groot genoeg om zijn eigen franchise een kickstart te geven, net zoals Scream had gedaan.

De film is een klassieker, maar hij zag er bijna heel anders uit.

De cast zag er bijna heel anders uit

De cast van deze film heeft hem echt geholpen om terug te schitteren toen hij werd uitgebracht, en het is moeilijk voor te stellen dat andere jonge sterren uit die tijd hetzelfde zouden doen. Tijdens het castingproces waren er echter enkele andere opmerkelijke namen die een kans hadden om in deze film te schitteren.

Eerst werd de rol van Julie aangeboden aan televisiester Melissa Joan Hart. De actrice weigerde uiteindelijk mee te doen aan de film omdat ze "gewoon dacht dat het een ripoff van Scream was". Ze merkte zelfs op dat ze "waarschijnlijk me een beetje uit een filmcarrière heeft weten te praten."

Alsof dat nog niet wild genoeg is, was Freddie Prinze Jr. helemaal niet gewild voor de rol die hij kreeg, en moest hij meer dan een paar keer auditie doen. Hij moest ook opgroeien om er goed uit te zien om regisseur Jim Gillespie te helpen hem in de film te krijgen.

Ryan Phillippe had ondertussen het voordeel dat hij een relatie had met Reese Witherspoon, die de film afwees maar hem aanbeval voor zijn rol.

Het ging goed met de cast en het leek alsof alles goed ging tijdens het filmen. Helaas moest er een grote verandering worden aangebracht voordat deze film echt een klassieker kon worden.

Het einde was aanvankelijk anders

Het einde van deze film is er een die echt een schot in de roos is, maar aanvankelijk was het anders en zeer anticlimax.

Volgens regisseur Jim Gillespie: "Het originele einde, Julie krijgt een e-mail, zoals een uitnodiging [voor een feest], en het was een vreselijke scène. Ik wilde het niet opnemen! Ik heb het echt geschoten saai omdat ik het niet in de film wilde hebben. Het werkte nooit als het einde van de film."

"De eerste keer dat we er een voorvertoning van maakten, was die erin en de film had echt goed gespeeld, maar de film die je kon voelen was een anticlimax. Het studiohoofd kwam meteen naar buiten en zei: 'We hebben een hit film hier, maar niet met dat einde.' Dus het hele 'een jaar later'-ding dat we direct na die preview opnamen, omdat ik al had uitgedacht wat ik wilde dat het einde zou zijn. We hebben het in ongeveer een week tijd aan de gang gekregen, een kleine set gebouwd… en we hebben ook Johnny doodgeschoten, dat hebben we toegevoegd. We hebben twee dagen reshoots gedaan, "vervolgde hij.

Het einde van deze film, vooral wanneer het glas breekt, is zo goed als maar kan, en het zorgde ervoor dat mensen hyped werden voor de volgende aflevering. Godzijdank kwam de studio tussenbeide en kreeg Gillespie zover om de veranderingen door te voeren.

I Know What You Did Last Summer is een klassieker uit de jaren 90, en hoewel het er heel anders uit had kunnen zien, liep het uiteindelijk perfect af.

Aanbevolen: