De echte reden waarom ik weet wat je afgelopen zomer deed, werd na één seizoen geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom ik weet wat je afgelopen zomer deed, werd na één seizoen geannuleerd
De echte reden waarom ik weet wat je afgelopen zomer deed, werd na één seizoen geannuleerd
Anonim

De gevreesde annulering is iets dat voor alle shows geldt, minus een select aantal. Ongeacht de grootte of populariteit van de show, er komt zeker een einde aan. Of het nu een geweldige sitcom is, een klassieke kindershow van weleer, of een prachtige ramp van een show, het einde is nabij voor hen allemaal.

I Know What You Did Afgelopen zomer begon als een filmfranchise, maar vorig jaar draaide het naar het kleine scherm. Mensen waren enthousiast over de show, maar deze werd na slechts één seizoen op het streamingplatform door Amazon geannuleerd.

Laten we de show eens bekijken en ontdekken waarom deze werd stopgezet.

'I Know What You Did Last Summer' is een klassieke filmfranchise

Tijdens het laatste deel van de jaren negentig onderging het horrorgenre een enorme renaissance. Er waren verschillende opmerkelijke films die hielpen een franchise nieuw leven in te blazen, waaronder I Know What You Did Last Summer, die in 1997 werd uitgebracht.

Met een reeks rijzende sterren zoals Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Geller, Ryan Phillippe en Freddie Prinze Jr., was de film een enorm succes aan de kassa en verdiende wereldwijd meer dan $ 125 miljoen. Zo was iedereen verslaafd, en al snel raasde de vervolgtrein over de sporen.

In 1998 kwam I Still Know What You Did Last Summer op het grote scherm. Het was in staat om $ 84 miljoen te verdienen, wat een merkbare daling was ten opzichte van zijn voorganger. Na die film zou er een enorme kloof zijn tussen de afleveringen, maar de studio besloot in 2006 de oude slasher-franchise af te stoffen.

I'll Always Know What You Did Last Summer was de derde en laatste film in de franchise. Helaas was dit een direct-to-video-functie, en het mist vrijwel alles wat de originele foto zo lief maakte.

Jaren zouden weer voorbij gaan, maar toen de franchise terugkeerde, deed het dat als een tv-serie.

De show duurde maar één seizoen

In 2021 maakte de serie zijn officiële debuut op het kleine scherm, en fans waren enthousiast om te zien welke kant het op zou gaan met de geliefde franchise.

In totaal zouden er 8 afleveringen zijn, en helaas werden ze niet goed ontvangen. De show heeft momenteel een 41% met critici op Rotten Tomatoes, en erger nog, het heeft een magere 38% bij het publiek. Tot zover de mensen bij Amazon die grote dingen doen met een populair IP-adres.

Helaas duurde de serie niet lang.

"Prime Video heeft ervoor gekozen om geen tweede seizoen te bestellen van I Know What You Did Last Summer, een moderne versie van de roman van Lois Duncan uit 1973 en de verfilming van 1997. De YA-horrorserie, geproduceerd door Amazon Studios en Sony Pictures TV, debuteerde op 15 oktober en kreeg gemengde recensies met de eerste vier afleveringen, gevolgd door een wekelijkse release die werd afgesloten met de seizoensfinale op november.12, " Deadline gemeld.

Fans van de franchise waren behoorlijk verbluft dat Amazon besloot zo snel de stekker uit de show te trekken. Natuurlijk, het was niet perfect, maar het was nog steeds iets dat de franchise in leven hield.

Na verloop van tijd werd onthuld waarom de show zo snel eindigde.

Waarom het werd geannuleerd

Dus, waarom werd I Know What You Did Last Summer geannuleerd na slechts één seizoen in de lucht? Helaas zijn er verschillende redenen waarom de show is geannuleerd. Laten we zeggen dat niets aan deze show het voor elkaar kreeg, waardoor het de voortdurende tijd en investering van Amazon onwaardig maakte.

Volgens ScreenRant, "kreeg Amazon's I Know What Did You Last Summer TV-show een groot aantal klachten van zowel het publiek als de critici, waarvan vele draaiden om slecht acteerwerk van de cast, plotgaten die nooit werden opgelost, onbevredigende wendingen, en misschien vooral, een duidelijk gebrek aan slashing van deze slasher. In plaats van de slasher-route te volgen die de film deed, zij het met een vrij laag aantal doden, probeerde de I Know What You Did Last Summer-show meer een mysterie te zijn maar slaagde er niet in veel te doen om de interesse vast te houden."

Als deze show een enorm publiek had kunnen trekken, dan was het waarschijnlijk doorgegaan. Het is duidelijk dat Amazon ook niet onder de indruk was van de kijkcijfers van de show. Koppel dit aan de matige ontvangst, en het is gemakkelijk in te zien waarom deze show niet erg lang duurde.

Het is nooit gemakkelijk om een franchise in een nieuw tijdperk te brengen op een totaal ander medium, en Amazon heeft dit op de harde manier geleerd met I Know What You Did Last Summer. In de toekomst zouden andere netwerken of streamingdiensten die deze prestatie met succes willen neerzetten, moeten proberen een goede show te maken die fans echt willen zien.

Aanbevolen: