Keanu Reeves redde zijn carrière door deze afschuwelijke film af te wijzen

Inhoudsopgave:

Keanu Reeves redde zijn carrière door deze afschuwelijke film af te wijzen
Keanu Reeves redde zijn carrière door deze afschuwelijke film af te wijzen
Anonim

Rekening houdend met hoeveel werk er wordt gestoken in het maken van elke film die uitkomt, zouden we allemaal moeten waarderen dat er elk jaar zoveel films uitkomen. Het v alt echter niet te ontkennen dat er heel veel slechte films uitkomen. In feite worden er jaarlijks zoveel films van slechte kwaliteit uitgebracht dat er elk jaar een reeks prijzen wordt uitgereikt voor de slechtste filmprestaties.

Hoewel er een overvloed aan films is die slecht presteren, zijn er enkele filmreleases die zo rampzalig zijn dat ze legendarisch worden. Helaas, wanneer een film als deze uitkomt, zien veel van de mensen die eraan hebben gewerkt hun carrière een extreem serieuze hit krijgen. Erger nog, veel van de acteurs die in die rampzalige films schitterden, zagen hun carrière in de nasleep gedecimeerd worden. Emma Stone had bijvoorbeeld haar carrière een h alt kunnen toeroepen als ze één controversiële film had gekozen.

. Verbazingwekkend genoeg kwam hij tijdens de vroege stadia van Keanu Reeves’ carrière dicht bij het spelen van een van de hoofdrollen in een van die epische mislukkingen.

A Near Miss

Tijdens het begin tot het midden van de jaren '90 was Renny Harlin een van de meest gevraagde actiefilmmakers ter wereld. Harlin, destijds vooral bekend door het regisseren van Die Hard 2 en Cliffhanger, was het soort regisseur waar de meeste filmsterren destijds dolblij mee waren. Helaas voor hem werd Harlin op het hoogtepunt van zijn carrière getikt om de film Cutthroat Island te regisseren.

Na aanvankelijk zijn toenmalige vrouw Geena Davis en Michael Douglas in dienst te hebben genomen om Cutthroat Island te headlinen, was Renny Harlin verrast toen zijn mannelijke hoofdrol de film verliet. Gedwongen om snel te herschikken, moest Harlin zijn tijd besteden aan ontmoetingen met verschillende beroemde acteurs in een poging om ze in plaats daarvan de rol te laten spelen. Gelukkig voor Keanu Reeves, gaf hij het project door toen Harlin hem ontmoette over de hoofdrol in Cutthroat Island.

Dingen gaan vreselijk mis

Sinds Renny Harlin plotseling merkte dat hij het grootste deel van zijn tijd besteedde aan het zoeken naar een nieuwe mannelijke hoofdrol voor Cutthroat Island, was hij niet aanwezig toen de film door het preproductieproces ging. Het bleek dat dat een enorm probleem was, omdat de zaken snel uit de hand liepen. Uiteindelijk werd de film die oorspronkelijk $ 60 miljoen zou kosten om te maken, in plaats daarvan voor $ 98 miljoen geproduceerd. Sinds Cutthroat Island in 1995 werd uitgebracht, is dat een duizelingwekkende hoeveelheid geld, gecorrigeerd voor inflatie.

Sinds Cutthroat Island zo'n duur project werd, stond de inzet ongelooflijk hoog toen de film werd uitgebracht met Matthew Modine in de mannelijke hoofdrol. Helaas kreeg Cutthroat Island magere recensies van critici en het publiek kwam niet opdagen om de film in de bioscoop te zien. Als gevolg hiervan bracht de film slechts $ 10 miljoen op aan de kassa, waardoor het een van de grootste flops aller tijden werd. Cutthroat Island was zelfs zo'n complete mislukking dat het jarenlang het record voor het grootste verlies in de filmgeschiedenis had.

Keanu's afgewend lot

Als het niet erg genoeg was dat Cutthroat Island een enorme mislukking was aan de kassa, ging het onafhankelijke filmproductiebedrijf dat het maakte kort na de release failliet. Natuurlijk, het feit dat Cutthroat Island miljoenen verloor, zou het bedrijf dat het produceerde, Carolco Pictures, nooit helpen. De waarheid is echter dat het bedrijf in de problemen zat lang voordat het Cutthroat Island maakte in een laatste wanhopige poging om de zaken om te draaien.

Hoewel veel mislukte films ertoe hebben bijgedragen dat Carolco Pictures de winkel sloot, verwierf Cutthroat Island al snel de reputatie als de film die een studio failliet liet gaan. Het is niet verwonderlijk dat de grote studio's niet veel interesse hadden om samen te werken met de mensen die het meest betrokken waren bij het falen van Cutthroat Island.

In de jaren die volgden op de release van Cutthroat Island, bleef Renny Harlin regelmatig werk krijgen. Het lijdt echter geen twijfel dat zijn carrière een serieuze klap heeft gekregen, aangezien hij nooit meer met Bruce Willis of Sylvester Stallone zou werken. Helaas voor Matthew Modine ging hij onmiddellijk van een acteur die in de running was om grote films te headlinen, naar iemand die alleen kleine rollen kon krijgen in films met een groot budget. Het ergste van alles was dat de carrière van Geena Davis de grootste hit kreeg toen ze schijnbaar van de ene op de andere dag niet langer een opmerkelijke leidende dame was. Als gevolg hiervan raakte Davis zo ongeïnteresseerd in Hollywood dat ze boogschieten begon en ze bewees dat ze een totale badass is door zich bijna te kwalificeren voor de Olympische Zomerspelen van 2000.

Gezien het feit dat Cutthroat Island de carrières van Geena Davis, Matthew Modine en Renny Harlin heeft gedecimeerd, is het een veilige veronderstelling dat het hetzelfde zou hebben gedaan met Keanu Reeves. Om die reden hebben we allemaal geluk dat hij de film heeft doorgegeven. Het is tenslotte moeilijk om je een andere acteur voor te stellen die in de Matrix- en John Wick-films speelt. Erger nog, als Keanu halverwege de jaren 90 de schijnwerpers zou verlaten, zou de wereld waarschijnlijk nooit hebben geleerd hoe geweldig hij is als mens.

Aanbevolen: