Pam Ferris AKA Trunchbull werd ooit met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanaf de set van Matilda

Inhoudsopgave:

Pam Ferris AKA Trunchbull werd ooit met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanaf de set van Matilda
Pam Ferris AKA Trunchbull werd ooit met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanaf de set van Matilda
Anonim

Hoewel de Danny DeVito-film Matilda uit 1996 ondermaats presteerde aan de kassa, is het een cultklassieker geworden met een zee van trouwe fans. Het verhaal, met in de hoofdrol Mara Wilson (die sindsdien met acteren is gestopt), volgde een verwaarloosd klein meisje met magische krachten die haar happy end moet zien te vinden.

Matilda is vermakelijk genoeg om als kijker te zien, maar de verhalen die naar voren zijn gekomen bij het maken van de film suggereren dat het absoluut spannender was om op de set te staan.

Naast de angstaanjagende prop die de kindacteurs echt doodsbang maakte, en de speciale effecten die werden gebruikt om de magische gebeurtenissen in Matilda's leven teweeg te brengen, zijn er ook verhalen geweest over helaas optredende verwondingen.

In het bijzonder Pam Ferris, die de schurk Agatha Trunchbull speelde, belandde meer dan eens in het ziekenhuis terwijl ze haar personage tot leven bracht.

Hoe is Pam Ferris in het ziekenhuis beland?

Pam Ferris' personage Miss Trunchbull leek degene te zijn die de kinderen van Crunchem Hall verwondde. Maar achter de schermen was het heel anders. Volgens January Media kwam Ferris een paar keer in gevaar op de set en moest hij zelfs met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht.

Ze belandde in het ziekenhuis na het filmen van de scène waarin Miss Trunchbull woedend wordt op Amanda Thripp over haar vlechten, haar uiteindelijk bij de haren optilt, haar rondzwaait en haar door de lucht lanceert.

Op de website staat dat er draden door de staartjes waren geweven, waar Ferris haar vingers doorheen haalde om haar een betere grip te geven. Tijdens het filmen was de kracht die voortkwam uit het rondzwaaien van Jacqueline Steiger echter te intens en scheurde uiteindelijk een klein deel van Ferris' vinger af.

Ze werd naar het ziekenhuis gebracht waar ze zeven of acht hechtingen kreeg.

In een achter-de-schermen featurette legt regisseur Danny DeVito uit dat ze de vlechtscène hebben kunnen filmen met behulp van een kraan. Natuurlijk slingerde Ferris Steiger niet echt rond; in plaats daarvan werd de jonge actrice in een harnas gepast en vervolgens door de kraan verplaatst.

Er waren verschillende bemanningsleden aanwezig om ervoor te zorgen dat de scène soepel verliep voor Steiger, en DeVito herinnert zich dat ze constant boeken las tussen de opnames door terwijl ze nog in haar harnas zat, net zoals Matilda zou doen.

Steiger had ook een codewoord dat ze zou zeggen als ze zich te duizelig voelde en wilde dat de bemanningsleden zouden stoppen: jellybeans.

Interessant genoeg was het incident met de varkensstaart niet de enige keer dat Ferris in het ziekenhuis belandde tijdens het maken van de film.

Aan het einde van de film, waar Trunchbull wordt aangevallen door Matilda's vliegende gummen, kreeg Ferris te horen dat ze haar ogen open moest houden. Hierdoor kwamen er stofdeeltjes in haar ogen terecht, dus moest ze naar het ziekenhuis om ze te laten uitwassen.

Hoe was Pam Ferris met de kinderen op de set?

Pam Ferris speelde Miss Trunchbull zo overtuigend dat een generatie kijkers hun angst voor het personage tot in de volwassenheid (schuldig) voortzette. De jonge acteurs die met Ferris samenwerkten, herinneren zich echter dat ze achter de schermen ongelooflijk lief was en in niets leek op de Bulstronk.

Volgens Buzzfeed was Ferris van plan om in karakter te blijven, zodat de angst van de kinderen voor haar tijdens het filmen oprecht zou zijn. Ze probeerde ook afstand te houden van de kinderen. Ze zagen echter dwars door haar heen.

"Het ging heel snel kapot omdat ze daar gedurfde kleintjes waren die gewoon recht naar me toe kwamen en hun hand in de mijne stopten tussen de opnames door", herinnert Ferris zich (via Buzzfeed). "Ik werd helemaal verliefd op ze.”

Hoe heeft het make-upteam de look van Miss Trunchbull gecreëerd?

Na de briljante acteervaardigheden van Ferris, hadden de make-up en kostuums die in Miss Trunchbull gingen een grote invloed op haar succes als angstaanjagende schurk.

Om Ferris eruit te laten zien als een enge kind-hatende directrice, gebruikte visagiste Ve Neill verschillende technieken die haar uiterlijk compleet veranderden.

Het team nam een afgietsel van Ferris en maakte vervolgens een paar stukjes om aan haar gezicht toe te voegen van gelatine. Ze gaven haar een langere neus en maakten wallen om aan de huid onder haar ogen te hechten, zodat ze er ouder en vermoeider uit zou zien.

Neill vergrootte vervolgens alle huidonvolkomenheden die ze in de huid van Ferris kon vinden, nam gebroken aderen en schilderde erover om haar huid rood en ongelijkmatig te laten lijken. Ze tekende op andere spataderen en schilderde vervolgens haar tanden met een tabaksvlek om ze een "geel randje" te geven.

Neill schilderde ook over de perzikkleurige dons boven Ferris' lippen om haar een snor te geven, en maakte haar wenkbrauwen donkerder, en voegde ze ook samen met verf om het uiterlijk van een monobrow te creëren.

De combinatie van de verbluffende visuele effecten en de uitstekende acteervaardigheden van Pam Ferris resulteerde in een personage waar kinderen van hielden (en een hekel aan hadden).

Ferris deed zo'n geweldig werk bij het uitvoeren van de Bulstronk dat de meeste fans besloten dat geen enkele andere acteur haar kon waarmaken - zelfs niet de legendarische Emma Thompson, die de directrice speelt in de Netflix-aanpassing van de film.

Aanbevolen: