Hier is waarom Jean Smart zijn overleden echtgenoot Richard Gilliland bedankte voor haar succes

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Jean Smart zijn overleden echtgenoot Richard Gilliland bedankte voor haar succes
Hier is waarom Jean Smart zijn overleden echtgenoot Richard Gilliland bedankte voor haar succes
Anonim

Jean Smart is de afgelopen jaren overal op onze schermen te zien geweest: van Damon Lindelofs Watchmen tot Hacks, de actrice heeft verschillende uitdagende, gelaagde rollen op zich genomen terwijl ze een pijnlijke tijd in haar leven doormaakte.

In maart 2021 verloor de ster van Mare of Easttown haar echtgenoot van 34 jaar, acteur Richard Gilliland, aan een hartaandoening. Gilliland, wiens acteercredits 24 en Desperate Housewives omvatten, stierf plotseling, overleefd door Smart en hun twee kinderen, Connor Douglas en Forrest.

Herinnerend aan haar man na zijn dood, bedankte Smart hem omdat hij haar had geholpen haar carrière op te bouwen, wat effectief bijdroeg aan haar succes.

Jean Smart Said Richard Gilliland heeft haar carrière geholpen

In september vorig jaar bracht Smart hulde aan haar overleden echtgenoot in een interview met Variety en zei: "Ik wil gewoon dat mensen weten hoeveel hij heeft opgeofferd voor mij om te zijn waar ik ben, en om de kansen te krijgen die Ik heb gekregen en laat zijn carrière een beetje op de achtergrond komen om voor ons huis en onze kinderen te zorgen."

"En het doodt me dat hij niet de kansen kreeg die ik kreeg, omdat hij zo getalenteerd was. Ik had veel geluk toen ik hem ontmoette," vervolgde ze.

Het werd bijzonder moeilijk nadat Smart en Gilliland Forrest in 2009 adopteerden, waarbij de actrice maandenlang van huis was en op de set was om te werken aan projecten zoals Fargo seizoen twee, gefilmd op locatie in Canada.

"Mijn man was thuis om voor de kleinste te zorgen en de andere [Connor] was een tiener, maar ik nam het heel serieus en vloog bijna twee keer per week naar huis. Ik moest wel. Ik zou Ik voelde me niet goed om dat niet te doen, "zei Smart.

In een gesprek met The New Yorker herhaalde Smart haar verdriet over het idee dat Gilliland nooit brede erkenning kreeg als acteur.

"[…] hij was een van die acteurs die nooit de kans kreeg om echt te laten zien wat hij kon. Een paar keer op het podium deed hij dat wel. Maar hij offerde echt zijn carrière op voor mij om te kunnen nemen profiteren van mijn kansen. Ik zou dit alles niet hebben, als het niet voor hem was."

Jean Smart moest een begrafenisscène filmen kort nadat haar man stierf

2021 was een moeilijk jaar voor Smart. Op het moment dat ze bezig was met het filmen van haar serie Hacks, waarmee ze een Emmy won voor Outstanding Lead Actress, kreeg de ster te maken met de dood van Gilliland.

"Hij was een geweldige vader en hij maakte me elke dag aan het lachen", vertelde Smart aan Variety en voegde eraan toe: "Het overlijden van hem was gewoon niet eens een gedachte. En het is elk moment van mijn dagelijks leven veranderd; elke atoom van mijn bestaan waarvan ik het gevoel heb dat het veranderd is."

Ze had nog steeds scènes om te filmen op Hacks toen Gilliland "heel onverwachts" stierf, maar ze ging door, terwijl de rest van de cast en crew zich om haar heen verzamelden.

"Ik had nog een week Hacks te doen, "zei ze.

"Dat was moeilijk. Ik moest een begrafenisscène doen. Ik was een wrak, maar het bleek eigenlijk heel grappig te zijn."

Hoe hebben Jean Smart en Richard Gilliland elkaar ontmoet?

Smart en Gilliland ontmoetten elkaar tijdens hun samenwerking aan de comedyserie Designing Women, uitgezonden van 1986 tot 1993. De acteur werd gecast in de rol van de vriend van Annie Potts' personage, honkb altalentscout J. D. Shackelford.

"Ik ontmoette hem toen hij iemand anders kuste", grapte Smart in 2017.

Zodra ze hem op de set zag, kreeg de actrice interesse in Gilliland en vroeg haar mede-ster Delta Burke of hij getrouwd was. Maar Burke was niet bepaald subtiel toen hij op verzoek van Smart als Cupido optrad.

"Natuurlijk liep Delta naar hem toe en flapte eruit: 'Jean wil weten of je getrouwd bent'", herinnert Smart zich.

De actrice besloot toen het heft in eigen handen te nemen. Ze vroeg Gilliland om met haar mee te gaan naar haar kleedkamer met een excuus: ze vertelde hem dat ze hulp nodig had met een kruiswoordpuzzel. Kort daarna begonnen ze te daten en hadden ze het over trouwen, en stapten in 1987 in het huwelijksbootje. Hun oudste zoon Connor werd in 1989 geboren.

Hebben Jean Smart en echtgenoot Richard Gilliland samen de hoofdrol gespeeld?

Het paar is blijven samenwerken na het delen van het scherm op Designing Women, inclusief op serie 24. In de Fox-serie kruisten ze hun pad als respectievelijk Captain Stan Cotter en First Lady Martha Logan tijdens seizoen vijf.

Smart en Gilliland zouden samen schitteren in een film geregisseerd door Tate Taylor, die in de zomer van 2021 zal worden opgenomen.

Gilliland's andere acteercredits zijn het mysterieuze juridische drama Matlock en de dramedy Party of Five. Meer recentelijk had hij rollen op zich genomen in Crossing Jordan, The Unit, Dexter en Desperate Housewives, evenals in Doctor Who spin-off Torchwood en Imposters. Zijn laatste rol is in de sciencefictionfilm Case 347.

Aanbevolen: