Wie heeft een hogere nettowaarde: Brie Larson of Scarlett Johansson?

Inhoudsopgave:

Wie heeft een hogere nettowaarde: Brie Larson of Scarlett Johansson?
Wie heeft een hogere nettowaarde: Brie Larson of Scarlett Johansson?
Anonim

In de MCU kan Captain Marvel Black Widow uitschakelen in de tijd die nodig is om met haar vingers te knippen (uiteraard zonder een bepaalde handschoen).

Brie Larson en Scarlett Johansson's personages zijn niet precies even sterk, maar de twee actrices lijken in het echte leven op elkaar. Ze waren allebei kindacteurs en maakten het groot toen ze in de MCU werden gecast. Ze werkten allebei heel hard terwijl ze zich voorbereidden om superhelden te worden, en trainden maandenlang zodat ze zich in die strakke spandexpakken konden persen.

Ze hebben ook veel negativiteit gevoeld in hun carrière en kregen reactie van fans die dachten dat ze afschuwelijk waren voor hun personages. Ze hebben ook een aantal twijfelachtige dingen gedaan waardoor fans zich soms tegen hen keren. Johansson is bestempeld als een diva, terwijl fans geen enkel vertrouwen hebben in Larsons carrière na Captain Marvel.

Ze leiden allebei een heel privéleven, droegen vergelijkbare Infinity Gauntlet-sieraden naar de première van Avengers: Endgame en hebben zelfs een vergelijkbare vreselijke muziekcarrière gehad. Larson had absoluut geen ambities om zanger te worden en bracht slechts één album uit terwijl Johansson er wat harder aan werkte, maar het mocht niet baten.

Maar hoewel er veel overeenkomsten tussen hen zijn (ze zijn allebei blond), zijn er ook veel verschillen. We weten wie er zou winnen in een gevecht in de MCU, maar wie zou er als beste uitkomen in een strijd om de nettowaardes?

Larsons carrière is nieuwer

Hoewel ze technisch gezien rond dezelfde leeftijd begonnen te acteren, denkt Larson niet echt dat ze pas de laatste jaren begon te acteren.

Ze heeft een beetje gelijk. Na haar eerste rol in een komische sketch voor Jay Leno toen ze een jaar of negen was, speelde ze in Raising Dad met Bob Saget en verscheen daarna snel in 13 Going on 30. Jaren later verscheen ze in het tienerdrama Hoot en later in Scott Pilgrim vs. the World.

In 2015 zette Trainwreck haar weer op de kaart en behaalde ze nog meer succes met Room, wat haar een Oscar voor Beste Actrice opleverde. Met al dat succes van de ene op de andere dag betrad ze de wereld van blockbusters.

Alleen omdat Larson de afgelopen jaren pas echt succes heeft gevonden, wil nog niet zeggen dat ze niet hard werkte. Alle rollen die leidden tot Trainwreck daagden haar op hun eigen manier uit en gaven haar de ervaring die ze nodig had om haar ware talent te vinden.

Maar haar vroege carrière was heel anders dan die van haar mede-MCU-zus.

Johansson begon met acteren toen ze een jaar of tien was. Ze vond consistent werk en succes als kindsterretje met films als Manny & Lo, The Horse Whisperer en Ghost World. Ze brak uit in volwassen rollen met films als Sofia Coppola's Lost in Translation en Girl with a Pearl Earring. Rollen in Match Point, The Prestige, The Other Boleyn Girl, Vicky Cristina Barcelona en He's Just Not That Into You leidden allemaal tot Black Widow.

Hun MCU-salarissen

Natuurlijk is het ook net zo oneerlijk om de MCU-salarissen van de actrices te vergelijken als hun vroege carrières, omdat Johannson langer in het spel is dan Larson.

Larson speelde in Kong: Skull Island en won toen de jackpot toen ze werd gecast als Captain Marvel in de MCU. Larson bewees dat ze het in zich had om in de MCU te schitteren toen ze begon aan haar trainingsprogramma van negen maanden om haar in vechtvorm te krijgen, zodat ze eruit zou zien als een echte superheld.

Het spelen van het krachtigste Marvel-personage had zijn ups en downs. Ze stond aan het roer van de eerste door vrouwen geleide MCU-film ooit, dus er was een beetje druk, maar ze verdiende in ieder geval $ 5 miljoen voor Captain Marvel alleen. Het duurde iets langer voordat Johansson dat soort geld verdiende voor Black Widow.

Ze moest ook eerst Endgame filmen, zonder de plot van de film of zelfs de capaciteiten van haar eigen personage te kennen. We weten niet precies wat ze voor Endgame heeft gemaakt, maar we kunnen schatten dat haar salaris ergens tussen de honderdduizend en een paar miljoen lag voor haar kleine rol aan het einde van de film. Ze zal waarschijnlijk ook een loonsverhoging krijgen als ze Captain Marvel opnieuw speelt in het vervolg.

Johansson, aan de andere kant, ging bijna tien jaar voor Larson naar de MCU. Ze verdiende $ 400.000 voor Iron Man 2 en haar salaris steeg film na film alleen maar. Volgens Celebrity Net Worth ontving ze salarissen in de lage miljoenen voor haar volgende paar Marvel-films, tot Avengers: Infinity War en Endgame, die haar elk ongeveer $ 15 miljoen opleverden plus 5% van de back-endwinst.

In totaal schatten ze dat ze ongeveer $ 60-75 miljoen heeft verdiend voor al haar zeven films in de franchise en later meestal ongeveer $ 10 miljoen verdiende. Voor haar op zichzelf staande Black Widow-film, die binnenkort nog in première moet gaan, verdiende ze alleen al $ 15 miljoen.

Buiten het MCU verdiende Johansson tussen 2017 en 2018 $ 40 miljoen aan haar filmsalarissen en andere aanbevelingen, waardoor ze de best betaalde actrice ooit is. In 2017 verdiende ze haar hoogste salaris voor een enkele film tot nu toe, $ 17,5 miljoen voor Ghost in the Shell. Tussen 2018 en 2019 verdiende ze $ 55 miljoen. Naar schatting kan ze 10-20 miljoen dollar per jaar verdienen met alleen goedkeuringen.

Het is dus vrij eenvoudig om erachter te komen wie het hoogste vermogen heeft. Johansson pakt gemakkelijk de kroon. Volgens Celebrity Net Worth is Larson $ 25 miljoen waard, terwijl Johansson $ 165 miljoen waard is.

Maar het is niet echt eerlijk om ze te vergelijken gezien de bovengenoemde redenen. Maar er is het feit dat Captain Marvel de melkweg gaat verkennen in nog zes Marvel-films, terwijl Johansson op dit moment haar tijd in de franchise aan het afronden is. Dus Larson neemt de teugels in handen en zou Johansson kunnen inhalen. Eens kijken of Black Widow evenveel verdient als Captain Marvel, zullen we?

Aanbevolen: