Wie heeft een hogere nettowaarde: Harrison Ford of Mark Hamill?

Inhoudsopgave:

Wie heeft een hogere nettowaarde: Harrison Ford of Mark Hamill?
Wie heeft een hogere nettowaarde: Harrison Ford of Mark Hamill?
Anonim

De afgelopen anderhalf jaar werd de entertainmentwereld absoluut gedomineerd door het Marvel Cinematic Universe. De MCU is tenslotte zo populair dat het de meest winstgevende filmfranchise aller tijden is geworden. Desondanks is er een behoorlijk sterk argument dat Star Wars de belangrijkste filmfranchise blijft die ooit heeft bestaan.

Tientallen jaren voordat de MCU de wereld stormenderhand veroverde, werd Star Wars van de ene op de andere dag een sensatie na de release van de eerste film. Wat nog belangrijker is, in de decennia sinds fans lang geleden voor het eerst naar een sterrenstelsel gingen, ver, ver weg, is Stars Wars een van de meest populaire franchises ter wereld gebleven. Totdat de MCU tientallen jaren succesvol blijft, zal het waarschijnlijk nog steeds verbleken in vergelijking met Star Wars in termen van belang voor de geschiedenis van de popcultuur.

Natuurlijk zijn er veel mensen die een cruciale rol hebben gespeeld in de aanhoudende populariteit van Star Wars. Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford's weergave van de originele kernpersonages van de franchise betekent bijvoorbeeld dat ze voor altijd aan de franchise gekoppeld zullen zijn. Helaas stierf Fisher in 2016 na een werkelijk ongelooflijke carrière. Als gevolg hiervan is het natuurlijk om de lopende carrières en vermogens van Ford en Hamill met elkaar te vergelijken.

Mark's aanhoudende succes

Vanaf het moment dat Luke Skywalker voor het eerst op het grote scherm verscheen, was het duidelijk dat hij het personage moest zijn waar kijkers zich mee konden identificeren. Als gevolg hiervan was het ongelooflijk gemakkelijk om in het verhaal van het personage te worden opgenomen toen hij van een naïeve jonge man naar een strijdende jonge krijger ging die gedwongen werd het op te nemen tegen zijn vader. Briljant tot leven gebracht door Mark Hamill, het vermogen van de acteur om Luke te portretteren terwijl hij die verandering onderging, speelde een grote rol in de aanhoudende populariteit van het personage.

In de hele geschiedenis van Hollywood zijn er talloze voorbeelden van acteurs die zo nauw verwant zijn aan een enkel personage dat hun carrière op de klippen loopt. Lange tijd leek het alsof Mark Hamill het gevaar liep in die situatie terecht te komen. Gelukkig is Hamill zo'n getalenteerde artiest dat hij een van de beste stemacteurs van zijn generatie werd.

Na de hoofdrol in de originele Star Wars-trilogie, heeft Mark Hamill tientallen jaren besteed aan het samenstellen van een van de meest indrukwekkende filmografieën die er zijn. Om die reden, toen hij werd benaderd over de hoofdrol in de vervolgtrilogie, was hij verre van wanhopig om een grote betaaldag te verdienen. In een grappige wending betekende dat dat Hamill in een positie was om een enorme deal voor zichzelf te onderhandelen. Als gevolg van zijn lange carrière en die deal om veel geld is Mark Hamill $ 18 miljoen waard volgens celebritynetowrth.com.

Ford Rules Supreme

Vanwege de extreme populariteit die Star Wars geniet, heeft de franchise verschillende van de beste acteurs aller tijden kunnen aantrekken. Desondanks lijdt het weinig twijfel dat Harrison Ford de meest legendarische acteur is die ooit in de franchise is verschenen.

Gecast als Han Solo, het vermogen van Harrison Ford om moeiteloos cool te zijn, is de grootste reden waarom hij aantoonbaar het meest populaire Star Wars-personage aller tijden vertolkt. Bliksem slaat natuurlijk zelden twee keer op dezelfde plaats in. Met dat in gedachten zou het volkomen logisch zijn geweest als Ford de rest van zijn carrière nooit van dat niveau van succes had kunnen genieten. In plaats daarvan zou Ford decennialang een van de beste filmsterren ter wereld worden.

Naast het portretteren van Han Solo, bracht Harrison Ford ook nog een van de meest geliefde filmpersonages aller tijden tot leven, Indiana Jones. Nog steeds niet bereid om op zijn lauweren te rusten, speelde Ford in een hele reeks andere films die enorm succesvol waren, waaronder Blade Runner, The Fugitive en Air Force One. Na al dat succes was Ford ervan overtuigd terug te keren naar het Star Wars-universum voor de vervolgtrilogie. Gezien alle geliefde films waarin Ford speelde, zou het niemand moeten verbazen dat hij volgens celebritynetworth $ 300 miljoen waard is.com.

Een grote hit

Hoewel Harrison Ford veel meer waard is dan Mark Hamill, blijkt dat de marge nog extremer had kunnen zijn. Ford was immers van 1983 tot 2004 getrouwd met Melissa Mathison en toen ze gingen scheiden, moest het voormalige koppel onderhandelen over een schikking.

Natuurlijk, wanneer de meeste mensen gaan scheiden, wordt hun splitsing niet in de pers behandeld. Omdat Harrison Ford zo'n grote ster is, was de pers echter in elk detail geïnteresseerd toen hij en Melissa Mathison gingen scheiden. Volgens rapporten resulteerde de schikking van Mathison en Ford er bijvoorbeeld in dat ze uit hun huwelijk liep met meer dan $ 85 miljoen, omdat ze aan zijn zijde stond tijdens het grootste deel van zijn succes. Als je dat cijfer optelt bij Fords gerapporteerde fortuin van $ 300 miljoen, blaast hij Mark Hamill financieel nog meer uit het water.

Aanbevolen: