Arnold Schwarzenegger Vs. Dwayne Johnson: wie heeft een hogere nettowaarde?

Inhoudsopgave:

Arnold Schwarzenegger Vs. Dwayne Johnson: wie heeft een hogere nettowaarde?
Arnold Schwarzenegger Vs. Dwayne Johnson: wie heeft een hogere nettowaarde?
Anonim

Arnold Schwarzenegger en Dwayne "The Rock" Johnson zullen uiteindelijk de geschiedenis ingaan als filmiconen van hun respectieve generaties. Een ander ding dat ze gemeen hebben, is het feit dat ze allebei ook diversifieerden van of naar andere gebieden.

Schwarzenegger werd de beroemde gouverneur van Californië nadat hij oorspronkelijk stopte met acteren. The Rock maakte naam als professionele worstelaar voor de WWE voordat hij naar film ging.

Zijn ongelooflijke succes in Hollywood suggereert dat hij niet snel van plan is de industrie te verlaten. Echter, net als Schwarzenegger voor hem, zou Johnson politieke ambities koesteren en zelfs aangeprezen worden als een toekomstige presidentskandidaat.

Hun kronkelige carrièrepaden hebben hen ongetwijfeld enorme rijkdom gebracht. Maar wie van de twee heeft uiteindelijk het hoogste vermogen gekregen, en met welke marge?

Mr. Universum

Arnold Schwarzenegger was al op zeer jonge leeftijd een topsporter en zou op 15-jarige leeftijd zijn begonnen met gewichtheffen. Vervolgens trad hij toe tot de wereld van professionele bodybuilding en werd hij in 1967 tot Mr. Universe gekroond in de amateurcategorie Vervolgens behaalde hij de hoofdprijs in de pro-categorie voor elk van de volgende drie jaar.

Arnold Schwarzenegger in zijn bodybuildingdagen
Arnold Schwarzenegger in zijn bodybuildingdagen

Gedurende de jaren zeventig bleef Schwarzenegger actief op het gebied van bodybuilding, maar hij begon ook zijn voeten in het acteerwater te dompelen. Zijn eerste filmoptreden was in Hercules van Aubrey Wiesberg in New York, waar hij speelde als de Griekse god Hercules.

Voor zijn werk in de film Stay Hungry uit 1976 won hij een Golden Globe voor beste acteerdebuut in een film. Schwarzenegger debuteerde in de jaren tachtig met drie van wat uiteindelijk zijn beroemdste rollen zouden worden, te beginnen met Conan in Conan The Barbarian en Conan The Destroyer, Terminator in The Terminator en Col. John Matrix in Commando.

Uitmuntende atleet

Dwayne Johnson werd geboren op 2 mei 1972 in Hayward, Californië. Net als Schwarzenegger was hij als jonge duif ook een uitstekende atleet. Na het winnen van het nationale college football-kampioenschap met de Universiteit van Miami in 1991, deed hij mee aan de NFL Draft van 1995, maar hij werd door geen enkel team opgesteld.

Na het missen van zijn droomcarrière in het profvoetbal, trad Johnson in de voetsporen van zijn vader, Rocky Johnson en zijn grootvader, Peter Maivia en ging hij worstelen. Hij trad in 1996 toe tot WWF, waar hij snel doorklom tot een van de beste en meest erkende worstelaars in de franchise.

Johnson stopte voor het eerst met worstelen om een acteercarrière na te streven in 2004, hoewel hij tussen 2011 en 2019 voor een periode van ongeveer acht jaar terugkeerde naar de sport. Zijn vroege films genoten relatief succes, waaronder films als The Scorpion King, The Rundown en Walking Tall.

Het zijn echter enkele van zijn recentere rollen die hem echt naar de A-lijst van Hollywood-faam hebben gekatapulteerd. The Rock heeft furore gemaakt als Luke Hobbs in de Fast and Furious-franchise, evenals Dr. Xander Bravestone in de wereld van Jumanji. Hij is momenteel aan het filmen voor de rol van Teth Adam in DC's aankomende superheldenfilm, Black Adam.

The Rock als Dr. Bravestone in 'Jumanji&39
The Rock als Dr. Bravestone in 'Jumanji&39

Toptalenten

Gezien hun respectievelijke toptalenten, begonnen zowel Johnson als Schwarzenegger al vroeg in hun leven geld te verdienen met hun geschenken. In de bloeitijd van zijn bodybuildingcarrière verdiende Schwarzenegger naar schatting ongeveer $ 27.000 aan prijzengeld van verschillende competities. In moderne equivalente termen zou dat neerkomen op ongeveer $ 183.000.

Nadat hij naar LA was verhuisd, begon de acteur ook te investeren in onroerend goed, een onderneming die uiteindelijk rijkelijk opleverde. Hij maakte een winst van $ 246.000 op zijn allereerste gebouwverkoop. Tegenwoordig wordt zijn hele onroerendgoedimperium geschat op maar liefst $ 300 miljoen, inclusief eigendommen zowel in de States als in zijn geboorteland Oostenrijk.

Schwarzenegger kreeg een schamele $ 12, 000 voor Hercules in Amerika. Zijn best betalende filmrol kwam in de film uit 1988, Twins. Hij kreeg geen cent vooruitbetaald, maar zijn backend-eigendomsrechten leverden hem naar schatting $ 40 miljoen op.

Johnson had een steilere bocht naar de top, aangezien zijn allereerste betaaldag van zijn worstelwerk hem slechts $ 40 per wedstrijd zou opleveren. Hij zou uiteindelijk de WWE verlaten als een van de best betaalde worstelaars.

Het is in de films waar The Rock zijn fortuin heeft verdiend. Alleen al van de Fast & Furious-franchise heeft hij meer dan $ 65 miljoen binnengehaald, terwijl zijn werk aan Jumanji hem een oorlogskas van bijna $ 30 miljoen heeft opgeleverd.

Geloof het of niet, de twee zitten in een impasse, elk $400 miljoen!

Aanbevolen: