Royal Family Fans woedend op prins William omdat hij prinses Diana paranoid noemde

Inhoudsopgave:

Royal Family Fans woedend op prins William omdat hij prinses Diana paranoid noemde
Royal Family Fans woedend op prins William omdat hij prinses Diana paranoid noemde
Anonim

Nadat een onderzoek tot de conclusie kwam dat een BBC-journalist "bedrieglijk gedrag" gebruikte om het explosieve televisie-interview van prinses Diana in 1995 veilig te stellen, hebben de broers Prins William en Prins Harry verklaringen afgelegd waarin ze de BBC en de Britse media bekritiseren vanwege hun mislukkingen.

Hoewel de verklaring van prins Harry goed is ontvangen, hebben bewonderaars van de koninklijke familie prins William bekritiseerd omdat hij "de kroon beschermt" en de levenservaringen van zijn moeder beschrijft als "paranoia".

Prins William noemt zijn moeder paranoïde

In zijn verklaring legde de prins uit hoe de BBC "loog en valse documenten gebruikte" om het interview met zijn moeder te verkrijgen, en "lugubere en valse beweringen deed over de koninklijke familie die inspeelden op haar angsten en paranoia aanwakkerden."

De prins ging ook in op hoe het interview de relatie tussen zijn ouders beïnvloedde en verergerde.

"Het interview was een belangrijke bijdrage aan het verslechteren van de relatie van mijn ouders en heeft sindsdien talloze anderen pijn gedaan", zei William.

Hij voegde eraan toe: "Het brengt onbeschrijfelijk verdriet te weten dat de mislukkingen van de BBC aanzienlijk hebben bijgedragen aan haar angst, paranoia en isolement die ik me herinner van die laatste jaren met haar."

Prinses Diana's bewonderaars en fans van de koninklijke familie zijn ontsteld nadat haar zoon een verklaring heeft uitgebracht waarin de levenservaringen van zijn moeder in diskrediet worden gebracht en haar moed wordt ondermijnd.

Eén antwoord luidde: "Prins William die het bewijs van zijn moeder van haar geleefde ervaring in diskrediet brengt als aangewakkerde angsten, paranoia en zichzelf toegebracht isolement, bewijst een totaal gebrek aan empathie voor de ervaring van prinses Diana terwijl Charles vrij was om te praten."

Een andere gebruiker deelde een handgeschreven brief van Diana in 1995, waarin de prinses verklaarde dat ze "niet werd gedwongen om dit interview te doen."

"Om te zien hoe haar zoon prins William de krachten bundelt met de koninklijke familie om te proberen haar paranoïde te noemen, is een walgelijke teleurstelling…", schreven ze in de tweet.

Een andere gebruiker legde uit hoe de prins "het interview met Charles had genegeerd" van een jaar voor dat van Diana, waarin hij toegaf ontrouw te hebben. Ze voegden eraan toe: "William heeft prinses Diana onder de bus gegooid."

Prins Harry's verklaring, aan de andere kant, verklaarde dat zijn moeder "ongetwijfeld eerlijk" was en smeekte hij iedereen om "zich te herinneren wie ze was en waar ze voor stond".

In het BBC-interview met Martin Bashir, zei Diana op beroemde wijze "we waren met z'n drieën in dit huwelijk, dus het was een beetje druk", verwijzend naar de relatie van haar man met Camilla Parker-Bowles. Haar openhartige interview schokte iedereen in haar familie, evenals kijkers over de hele wereld.

Aanbevolen: