90 Day Fiance': Therapeut reageert op Big Ed's behandeling van Liz

Inhoudsopgave:

90 Day Fiance': Therapeut reageert op Big Ed's behandeling van Liz
90 Day Fiance': Therapeut reageert op Big Ed's behandeling van Liz
Anonim

Zelfs na het laatste verhaal kunnen fans van 90 Day Fiancé niet stoppen met het analyseren van de relatie tussen Big Ed en Liz. Ze stond zichzelf toe zich voor hem open te stellen, en in plaats van dat te respecteren, brak hij haar vertrouwen.

Dr. Kirk Honda host de podcast Psychology in Seattle, waarin hij psychologisch advies ha alt uit reality-tv en popcultuurnieuws. Hij vond het gedrag van Big Ed verontrustend en verbaal beledigend.

Excuses zijn niet genoeg

Dr. Honda reageerde tijdens de show op de verontschuldiging van Big Ed aan Liz, niet te verwarren met de verteller. Terwijl Ed zich probeerde te verontschuldigen voor zijn jaloerse en beschuldigende acties jegens Liz, was hij nog steeds niet in staat om zijn beledigende neigingen aan te pakken.

Hij reageerde op Ed en karakteriseerde zijn acties als overijverig: "We zouden dat niet overijverig noemen. We zouden dat beledigend noemen, we zouden dat onredelijk noemen. We zouden dat agressief noemen."

De therapeut merkte op dat het belangrijkste probleem is dat Ed de impact van zijn uitschelden en onvergeeflijk gedrag minimaliseert. Dr. Honda zei dat deze mentaliteit van simpelweg 'overijverig' zeggen, erop aandringt dat misbruik tussen partners zal blijven plaatsvinden.

"Het is een rechtvaardiging voor misbruik", deelde hij met zijn publiek. Ze waren het eens in zijn YouTube-commentaargedeelte, en sommigen vonden dat hij strenger had moeten zijn in zijn analyse.

Anderen waren het daar echter niet mee eens en prezen Dr. Honda voor het op een perfecte manier roepen van Big Ed.

Eén luisteraar schreef: "Bedankt dat je er niet omheen draait en misbruik noemt wat het is. Het is oprecht razend hoe Ed zijn wrede aanvallen weglegt door 'gepassioneerd', 'zorgzaam' en onzeker te zijn."

Een paranoïde mentaliteit

Het beroep van psychologie onthulde vervolgens waarom Big Ed zich zo zou kunnen gedragen. De paranoïde manier van denken is volgens hem het gevolg van veel afwijzingen in het verleden. Dat is echter geen excuus om iemand anders te mishandelen.

"Hij is paranoïde over mensen die hem verlaten", ging hij verder met te zeggen, "Hij heeft een trauma, hij wordt getriggerd. Hij gaat in die derde modus van: 'Nou, ik ben superieur en ik heb het recht en andere mensen zijn slecht."

Dat resulteert er dan in dat Ed Liz ondervraagt en neerlegt. Zijn eigen onzekerheden en trauma uit het verleden zouden worden aangepakt in verschillende vormen van therapie, waaronder het aanpakken van zijn meerdere "modi" van zelfbescherming en misbruik.

Aanbevolen: