Alles wat Tekashi 6ix9ine heeft gedaan sinds zijn vrijlating in de gevangenis

Inhoudsopgave:

Alles wat Tekashi 6ix9ine heeft gedaan sinds zijn vrijlating in de gevangenis
Alles wat Tekashi 6ix9ine heeft gedaan sinds zijn vrijlating in de gevangenis
Anonim

Controverse na controverse vormden de ruggengraat van de carrière van Tekashi 6ix9ine. De rapper, wiens echte naam Daniel Hernandez is, pleitte schuldig aan seksueel kindermisbruik en werd in 2018 gearresteerd voor meerdere aanklachten, waaronder afpersing, illegaal vuurwapenbezit en moordcomplot, met een veroordeling tot levenslang in de gevangenis.

De rapper werkte echter samen met het Manhattan U. S. Attorney's Office en getuigde tegen zijn eigen Nine Trey Gangsta Bloods-bende, waardoor zijn straf werd teruggebracht tot slechts twee jaar. Bovendien werd de rapper vanwege de huidige gezondheidscrisis en zijn astma-aandoening eerder vrijgelaten. Nu is hij terug in het rapspel, maar zouden fans en de hiphopgemeenschap hem terug verwelkomen? Om het samen te vatten, hier is alles wat de controversiële rapster heeft gedaan sinds zijn vrijlating uit de gevangenis.

9 Hij kreeg huisarrest

Dat gezegd hebbende, 6ix9ine heeft een mogelijke verplichte straf van 47 jaar gevangenisstraf vermeden. Na zijn vrijlating werd de rapper in huisarrest geplaatst, maar dit eindigde voortijdig vanwege de COVID-19-situatie in de VS. Naar verluidt heeft hij echter geweigerd in getuigenbescherming te gaan vanwege zijn verklikker en heeft hij in plaats daarvan gekozen voor zijn eigen beveiligingsteam.

8 maakte zijn muzikale comeback met 'Gooba'

Nadat hij zijn zin had beëindigd, maakte 6ix9ine zijn muzikale comeback met "Gooba", de eerste single van zijn toen nog te verschijnen album TattleTales. Uitgebracht op 8 mei 2020, op de verjaardag van de rapper, rapt "Gooba" over de rol van 6ix9ine in het beruchte verklikproces. Het debuteerde op nummer 3 in de Billboard Hot 100-hitlijst.

7 scoorde zijn eerste nummer één single met Nicki Minaj

Later tikte 6ix9ine op Nicki Minaj voor "Trollz", de tweede single van het tweede album. Het nummer werd uitgebracht via de imprints van Scumgang & Create Music Group en schreef geschiedenis als het eerste nummer één nummer van een indie-label sinds XXXTentacion's "Sad!" IN 2018. Tot dit schrijven is de video meer dan 350 miljoen keer bekeken op YouTube.

Dat gezegd hebbende, het was niet de eerste keer dat hij samenwerkte met de Queen of Rap. In 2018 kwamen de twee samen voor twee nummers, "Fefe" en Kanye West-featured "Mama" voor zijn debuutalbum, Dummy Boy.

6 bracht zijn tweede album uit, 'TattleTales'

Na wat controverses te hebben aangewakkerd, bracht 6ix9ine TattleTales uit op 4 september 2020. In het vervolg op Dummy Boy wordt getikt op Akon, Nicki Minaj en DJ Akademiks en wordt het leven van de rapper na de gevangenis besproken.

Hij is echter effectief op de zwarte lijst van grote platforms gekomen vanwege zijn verklikker, waardoor het album slecht presteerde op de markt. Het debuteerde op nummer vier en slaagde er "slechts" in om in de eerste week 32.000 fysieke exemplaren te verkopen naast 32 miljoen on-demand streams.

5 '69: The Saga Of Danny Hernandez' werd uitgebracht op Hulu

Directeur Vikram Gandhi bracht het controversiële leven van de rapper naar het scherm. Uitgebracht op Hulu, 69: The Saga of Danny Hernandez is een openhartig verhaal over het beruchte proces van de rapper en zijn lange geschiedenis van problemen met de wet.

"Gedeeltelijk onderzoeksdocumentaire, deels echte gangsterfilm, '69: The Saga of Danny Hernandez' ontvouwt het leven van polariserende rapsensatie en internettrol Tekashi69", luidt de officiële beschrijving.

4 Bedoeld om $ 200.000 te doneren aan No Kid Hungry

Dankzij het enorme virale succes van "Gooba", heeft 6ix9ine maar liefst $ 2 miljoen in de wacht gesleept na zijn vrijlating uit de gevangenis. Hij was van plan maar liefst $ 200.000 uit het fonds te storten voor No Kid Hungry, een non-profitorganisatie die zich richt op het bestrijden van honger bij kinderen. De organisatie weigerde echter zijn donatie.

"We zijn dankbaar voor Mr. Het genereuze aanbod van Hernandez om te doneren aan No Kid Hungry, maar we hebben zijn vertegenwoordigers laten weten dat we deze donatie hebben afgewezen. Als een op kinderen gerichte campagne is het ons beleid om financiering te weigeren van donoren wiens activiteiten niet in lijn zijn met onze missie en waarden", zegt de organisatie in een verklaring.

3 gooide jabs naar Lil Durk & Meek Mill

6ix9ine stopte daar niet. Eerder dit jaar ging de rapper naar Instagram om beelden te delen voor zijn nieuwste single, "Zaza", en gooide daarbij stoten naar zijn aartsvijand, Lil Durk en Meek Mill. Het nummer kwam binnen op nummer 90 bij de Hot 100.

"Je wordt niet vermoord, je laat je man sterven", rapt Hernandez, mogelijk verwijzend naar Durk, wiens vriend King Von in november werd vermoord. "Ze hebben je neef en je man vermoord en je doet nog steeds niets."

2 opgenomen in het ziekenhuis voor overdosis hydroxycut

Vorig jaar werd de rapper naar verluidt in het ziekenhuis opgenomen na een overdosering door het mengen van twee Hydroxycut-pillen met een McDonald's-koffie. In een lange post zei de rapper dat hij de pillen had geslikt vanwege zijn gewichtstoename tijdens zijn gevangenisstraf. Zijn advocaat, Lance Lazzaro, ontkende echter het rapport over een overdosis dieetpil-koffie.

"Ik woog 204 pond en ik maakte nogal wat mee in het leven en ik was gewoon constant aan het eten en eten", schreef hij. "Ik zei tegen mezelf dat ik de muziek aan de kant moest zetten en me op mezelf moest concentreren en hier ben ik vandaag 60 pond lichter op 140."

1 beschuldigde Ariana Grande en Justin Bieber van het 'kopen' van hun weg naar de Hot 100 nummer-één

Kort nadat "Gooba" debuteerde op nummer 3 in de Billboard Hot 100, nam de rapper jabs op Ariana Grande en Justin Bieber, die destijds bovenaan de hitlijst stond met het quarantaine-geïnspireerde deuntje "Stuck With U". Hij beschuldigde de twee popsterren van het gebruik van "zes creditcards om 60.000 exemplaren te kopen" om het nummer naar de nummer één te stuwen, evenals het Billboard-team voor manipulatie.

Aanbevolen: