Rihanna geprezen om trans-modellen op Savage X Fenty's Runway

Inhoudsopgave:

Rihanna geprezen om trans-modellen op Savage X Fenty's Runway
Rihanna geprezen om trans-modellen op Savage X Fenty's Runway
Anonim

Ze is terug! Rihanna heeft misschien NOG geen nieuwe muziek voor ons, maar jouw meisje heeft de wereld zojuist haar derde seizoen van Savage X Fenty-mode gegeven in weer een spectaculaire catwalkshow.

Het is zojuist gedropt op Amazon Prime Video en mensen uiten hun mening al bij duizenden op Rihanna's socials.

Laatste keer stal Lizzo de show, maar dit seizoen is de grootste afhaalma altijd van het internet hoe divers het allemaal was. Van lichaamstypes tot geslachten en seksuele geaardheden tot raciale identiteiten en meer, Savage X Fenty Vol. 3 modellen toonden veel meer dan fans gewend zijn te zien op de catwalks van de modeweek.

Lees verder voor de beste reacties op Rihanna's inclusieve casting (en wat het zou kunnen betekenen voor transrechten)!

RiRi's enorme line-up

De Savage X Fenty-show van dit jaar had zware modellen zoals Gigi Hadid en Alek Wek, plus iconen uit de muziekindustrie zoals Normani, Troye Sivan, Ricky Martin, Jazmine Sullivan en meer. Bekijk de trailer hierboven voor een volledige castlijst.

Het is lang niet de eerste keer dat Rihanna de beste in de branche heeft opgenomen in een van haar merkevenementen, en het is ook niet de eerste keer dat ze trans- en gender-niet-conforme modellen opneemt. Transactrice en activiste Laverne Cox stampte de allereerste Savage X Fenty-landingsbaan, en ze had iets te zeggen over de modellen van dit jaar…

Transsterren zijn er dol op

'Orange Is the New Black's Laverne Cox wijdde dit weekend een lang IG-onderschrift aan de show van Rihanna. Het complimenteert Rihanna met het maken van een "prachtig inclusieve" ruimte die de trans "legende" Leiomy Maldonaldo benadrukt: "@badgalriri heeft het opnieuw gedaan. En de legende, icoon @wond3rwoman1 heeft het weer gedaan. Als je het nu nog niet wist, weet je het. Stap in de magistratuur. TransIsBeautiful schat!!"

Leiomy zegt zelf dat ze 'gisternacht letterlijk heeft gehuild na het kijken', en de steun van andere trans- en niet-binaire sterren stroomt nog steeds binnen.

'Aquaman 2'-acteur Indya Moore gebruikte hun verhalen om Leiomy "een ster! zo mooi" te noemen, en roy alty's van 'Rupaul's Drag Race' haasten zich om te juichen voor seizoen 13 runner-up Gottmik, die ook binnenkwam de show.

Gottmik deelde ook een lang bijschrift over hoe comfortabel en het accepteren van de Savage X Fenty-showervaring voor hen was, en applaudisseerde "gemeenschappen zoals @savagexfenty en @badgalriri die ons helpen sterker en luider te worden dan ooit tevoren."

Fans zeggen dat andere merken geen excuus hebben

Niemand kan ontkennen dat de show van RiRi een schot in de roos was. Fans denken dat de diversiteit het zo goed maakte, en eisen dat andere modellijnen (hoest Victoria's Secret, ahem) dit voorbeeld volgen.

Zoals een fan het op Twitter zei:

"Rihanna heeft elke huidskleur, lichaamsgrootte en identiteit op de catwalk en IEDEREEN ziet er goed uit. Merken hebben geen excuses meer. INCLUSIE SAVAGEXFENTYSHOW."

Aanbevolen: