Hoeveel werd Tom Hanks betaald voor 'The Polar Express'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Tom Hanks betaald voor 'The Polar Express'?
Hoeveel werd Tom Hanks betaald voor 'The Polar Express'?
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Tom Hanks een grote naam is in Hollywood. Hij acteert al meer dan veertig jaar en speelt op 65-jarige leeftijd nog steeds in populaire films. Hij begon met kleinere rollen in tv-shows in de vroege jaren '80. Vier jaar nadat hij begon met acteren, brak hij door en maakte zijn speelfilmdebuut met de romantische komedie Splash. De film gaat over zijn karakter, Allen, die verliefd wordt op een zeemeermin en Tom liet duidelijk zijn komische talent zien met zijn rol.

Sindsdien heeft hij talloze hoofdrollen in films gekregen, waaronder tijdloze klassiekers zoals zijn Oscar-winnende rol in Forrest Gump, Saving Private Ryan, Cast Away, Sleepless in Seattle en de Toy Story-franchise. En hij kreeg vijf hoofdrollen in de populaire kerstfilm The Polar Express. Het was de eerste keer dat hij meerdere hoofdpersonen speelde in een speelfilm en hij kreeg er veel geld voor. Laten we eens kijken hoeveel Tom Hanks precies heeft betaald voor deze iconische film en wat hij deed om dat geld te verdienen.

6 Tom Hanks verdiende meer dan $ 100 miljoen voor 'The Polar Express'

De Polar Express gaf Tom Hanks een van de grootste salaris die hij ooit heeft verdiend. “Toen Hanks en Zemeckis Polar Express naar Universal Pictures brachten, waar een deal was gesloten met Castle Rock Entertainment, de producenten van de film, was de studio niet enthousiast over het maken van een film waarvoor de twee mannen niet alleen $ 40 miljoen aan salaris zouden krijgen, maar ook 35% van de eerste dollar bruto-20% aan Hanks, 15% aan Zemeckis”, aldus de Los Angeles Times. De film verdiende ongeveer $ 314,1 miljoen aan de kassa, dus Tom verdiende ongeveer $ 62,8 miljoen bovenop zijn salaris van $ 40 miljoen. Dat betekent dat hij meer dan $ 100 miljoen ontving voor een enkele film.

5 ‘The Polar Express’ was de eerste film die volledig werd gemaakt met Motion-Capture Animation

Naast een geweldige kerstfilm is The Polar Express de eerste film die volledig is gemaakt met motion-capture animatie. “Motion capture – het proces waarbij filmmakers personages animeren met behulp van opnames van live-action bewegingen – was in 2004 nog een relatief nieuwe techniek. Bij het maken van The Polar Express besloot Robert Zemeckis de technologie volledig te gebruiken door elk personage dit te animeren. manier”, aldus Mental Floss. De baanbrekende motion-capture-animatie van Robert Zemeckis is een van de belangrijkste redenen waarom de film de aandacht van zoveel mensen trok en miljoenen verdiende aan de kassa.

4 Tom Hanks speelde vijf karakters

Omdat de film volledig is gemaakt met bewegende geanimeerde personages, konden de acteurs een paar verschillende rollen spelen en koos de regisseur Tom Hanks om de meeste hoofdpersonages te spelen. Naast het spelen van enkele delen van de heldenjongen en zijn vader, speelde Tom ook de dirigent, de zwerver en de kerstman. “Omdat de film is gemaakt met motion capture, moest Hanks elk deel op een geluidsbeeld naspelen en de regels uitspreken. In gevallen waarin twee van zijn personages het scherm zouden delen, zou Hanks tegenover een stand-in moeten handelen voordat hij overschakelt naar zijn tweede rol om de rest van de scène te filmen”, aldus Mental Floss. Het was veel werk voor Tom, maar het heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen toen hij zijn enorme salaris kreeg.

3 Een belegger hielp de film mogelijk te maken

Robert Zemeckis en Tom Hanks hadden moeite om de benodigde financiering van Universal te krijgen, dus moesten ze een andere manier bedenken om de film te maken. Ze tekenden uiteindelijk een deal met Warner Bros. en ze vonden iemand om de film mogelijk te maken. Warners vond uiteindelijk een partner in Steve Bing, een onroerendgoederfgenaam die een van de vele welgestelde buitenstaanders is die de afgelopen jaren in films hebben geïnvesteerd, vaak ten koste van hun bankrekeningen … Bing bracht ongeveer $ 85 miljoen op zijn eigen geld om de film mede te financieren, die in de eerste vijf dagen van release amper 30 miljoen dollar opleverde, ver beneden ieders verwachtingen”, aldus de Los Angeles Times. Het heeft even geduurd, maar de investering van Steve Bing werd een van de beste beslissingen die hij ooit heeft genomen en hij heeft een geweldige film achtergelaten die mensen nooit zullen vergeten. Na verloop van tijd verdiende de film meer dan $ 300 miljoen en is nog steeds een van de populairste kerstfilms aller tijden.

2 Zijn inkomsten uit de film vormen een kwart van zijn nettowaarde

Toms salaris voor The Polar Express was zo groot dat het het grootste deel van zijn vermogen uitmaakt. Volgens Celebrity Net Worth is het vermogen van Tom Hanks ongeveer $ 400 miljoen. Vanaf het begin van zijn carrière tot 2010 verdiende hij ongeveer $ 300 miljoen aan zijn filmsalarissen en dat is exclusief bonussen of wat hij verdiende met het regisseren en produceren van films. Sindsdien heeft hij nog eens $ 100 miljoen verdiend. Alleen al de Polar Express verdiende hem in 2004 meer dan $ 100 miljoen, wat ongeveer een kwart van zijn totale vermogen is.

1 Hij verdiende meer geld met 'The Polar Express' dan al zijn andere films

Hoewel het bijna 20 jaar geleden uitkwam, is The Polar Express nog steeds het grootste salaris van Tom Hanks. Tom verdiende hetzelfde salaris van $ 40 miljoen voor Forrest Gump, maar hij had niet 20% van de inkomsten van de film zoals hij deed voor The Polar Express. Hij verdiende ook ongeveer $ 20 miljoen voor zijn andere populaire films, waaronder You've Got Mail, The Green Mile en Cast Away. De meeste mensen herinneren zich Tom Hanks van Forrest Gump of Cast Away, maar The Polar Express zal altijd een van zijn grootste prestaties blijven. Het is de enige film waarin hij bijna elk hoofdpersonage speelde en die kans krijgt hij misschien nooit meer.

Aanbevolen: