Hoeveel was komedielegende Fred Willard waard toen hij stierf?

Inhoudsopgave:

Hoeveel was komedielegende Fred Willard waard toen hij stierf?
Hoeveel was komedielegende Fred Willard waard toen hij stierf?
Anonim

Zelfs als iemand zijn naam niet herkent, zullen ze ongetwijfeld het gezicht en de stem herkennen van de geliefde Fred Willard, de productieve komische acteur die stierf met meer dan 300 film- en tv-credits op zijn naam. Na een prijzenswaardige carrière van minstens 4 decennia, verliet Fred Willard onze sterfelijke spiraal in mei 2020. Zijn dood brak de harten van zijn fans die waren gaan houden van zijn schijnbaar altijd dichtgeknoopte maar tegelijkertijd altijd geamuseerde of verbijsterde personages.

Onder zijn meer dan 300 credits bevinden zich klassieke tekenfilms zoals Dexter's Laboratory, populaire stonerkomedies zoals Harold en Kumar Go To White Castle, de mockumentaries van Christopher Guest en een bijna eindeloze lijst van sitcom-cameo's. Op het moment van zijn dood was Willard $ 5 miljoen waard.

10 ‘Fernwood Tonight’

Willard lanceerde zijn komische carrière op Fernwood 2 Night, een spin-off van Mary Hartman, Mary Hartman van Norman Lear, die in de zomer van 1977 werd uitgezonden. De show was een parodie op een talkshow waarin "gasten" zouden worden geïnterviewd door twee ietwat onuitstaanbare pratende hoofden gespeeld door Willard, Martin Mull, Kenneth Mars en anderen. Een klassiek onderdeel van de show dat sindsdien viraal is gegaan, is het optreden en het interview van de legendarische Amerikaanse songwriter Tom Waits.

9 ‘Modern gezin’

Een van zijn laatste terugkerende televisierollen was als opa Dunphy, ook bekend als Frank, in de langlopende sitcom Modern Family. Frank was de vader van Phil en hij was net zo nerdy en ditzy als zijn zoon. Ironisch genoeg zou Willards dood komen kort nadat een aflevering was uitgezonden waarin zijn personage stierf. Hij werd genomineerd voor een Emmy voor zijn gastoptredens in de show.

8 ‘Iedereen houdt van Raymond’

Willard verdiende ook meerdere Emmy-nominaties dankzij de klassieke sitcom van Ray Romano, waarin Willard Hank MacDougal speelde, de wedergeboren conservatieve christelijke schoonvader van Raymonds broer Robert. Willard verdiende tijdens zijn leven vier Emmy-nominaties, en drie daarvan waren voor zijn rol in Everybody Loves Raymond.

7 ‘Hoe hoog’

Samen met zijn cameo in Harold and Kumar Go to White Castle, speelde Willard een prominente rol in een andere stoner-komedie, How High. Willard amuseert het publiek als Phil Huntly, de gespannen president van Harvard University die tegen het einde van de film losser wordt en verandert in een chill feestbeest dankzij de capriolen van de hoofdpersonen uit de film, Method Man en Redman. Hoewel de film werd gefilterd door critici, is het een favoriet onder stoners en hiphopfans.

6 'Tim And Eric'-shows

Willard heeft gedurende zijn hele carrière nauw samengewerkt met verschillende komieken, waaronder Jimmy Kimmel en Johnny Carson, en fans van Adult Swim zullen Willard ook herkennen dankzij zijn optredens in de shows van Tim Heidecker en Eric Wareheim. Het Tim en Eric Duo speelde samen in vier van hun eigen shows op Adult Swim; Tom gaat naar de burgemeester, Tim en Eric Awesome Show Great Job, Tim and Eric's Bedtime Stories en Beef Boys. Willard is in alle vier de shows verschenen als een verscheidenheid aan verschillende personages

5 ‘Anchorman’ en ‘Anchorman 2’

Een van zijn meest opvallende rollen was die van Ed Harken, de nieuwsshowrunner van Channel 4 in Anchorman en Anchorman 2 van Will Ferrell. Terwijl hij de heteroman speelde tegen de capriolen van het Channel 4-nieuwsteam, had Harken ook een voortdurend probleem met zijn probleemkindzoon, die klaarblijkelijk "een pijl en boog afvuurde in een menigte."

4 Stemacteren

Onder Willards immense IMDb-creditlijst bevindt zich een reeks geanimeerde shows en films, evenals zijn komische films en sitcoms. Om maar een paar van zijn stemacteursrollen te noemen: Willard speelde in Family Guy, King of the Hill, The Boondocks, Handy Manny, Scooby-Doo, G. I. Joe, Wall-E en Kim Possible. Er zijn tientallen andere shows, zowel geanimeerd als niet, met Willard op hun aftitelinglijst.

3 ‘Best in Show’

Een frequente medewerker van Christopher Guest, die wereldfilms gaf zoals This Is Spinal Tap (waar Willard kort in verschijnt) Willard heeft een hoofdrol in Guest's film die de wereld van rashondenshows bespot. Willard speelt Buck Laughlin en had het geluk samen te werken met andere Christopher Guest-favorieten zoals Eugene Levy van Schitt's Creek en Jennifer Coolidge van American Pie en The White Lotus.

2 ‘Ruimtekracht’

Hoewel het in première ging toen Fred Willard het einde van zijn leven naderde, was een van zijn laatste rollen als Fred Naird in Steve Carrell's Netflix-serie Space Force. Willard verscheen in drie afleveringen voor zijn dood.

1 ‘The Simpsons’

Hoewel zijn carrière als stemacteur al genoemd werd, moet er speciale aandacht worden besteed aan zijn verschijning in deze favoriete aflevering van seizoen 10 van The Simpsons. Willard sprak de stem in van Wally Cogan, een reisagent die bevriend raakt met Homer en alle Springfield-mannen en Bart meeneemt naar de Superbowl. De show is gevuld met klassieke stukjes en cameo's van beroemdheden, waaronder Dolly Parton en John Madden. Hoewel slechts in één aflevering, is Willard een van de meest populaire gaststerren die The Simpsons hadden. Leuk weetje: deze aflevering ging in première als aanloop naar de allereerste aflevering van Family Guy.

Als een persoon meer dan 300 acteercredits op zijn naam heeft staan, is één lijst met 10 vermeldingen niet genoeg om zijn of haar carrière recht te doen. Willard was zijn hele carrière een comedy-instelling en hij zal altijd worden gemist. Komedie is gewoon niet hetzelfde zonder de glimlach, stem en houding van die man die het scherm siert.

Aanbevolen: