Wist je dat Kenny Ortega deze musicals regisseerde?

Inhoudsopgave:

Wist je dat Kenny Ortega deze musicals regisseerde?
Wist je dat Kenny Ortega deze musicals regisseerde?
Anonim

Musicals zijn altijd populair geweest, maar de laatste tijd zijn er steeds meer uitgebracht in theaters en op tv. Alles, van geanimeerde musicals zoals Sing and Sing 2 en Encanto tot Broadway-shows die op het scherm zijn gebracht, zoals In The Heights en Dear Evan Hansen, zijn Hollywood-kaskrakers geworden. Er is gewoon iets aan jezelf onderdompelen in een wereld van zang en dans waardoor de filmervaring nog specialer aanvoelt.

Een van de grootste namen op het gebied van muzikale choreografie en regie is Kenny Ortega. Zijn carrière begon echt in de jaren 80 toen hij werd ingehuurd door verschillende ongelooflijke muzikanten om hun tours te choreograferen/regisseren. Hij heeft gewerkt met grote namen als KISS, Olivia Newton-John, Shakira en The Rolling Stones.

Hij was niet alleen zeer gewild voor concerten, maar artiesten huurden hem vaak in om hun muziekvideo's te regisseren en te choreograferen. Selena, Cher, Madonna en Elton John zijn slechts enkele van de artiesten met wie hij heeft samengewerkt. Met zo'n ongelooflijke cv en choreografie die voor zich spreekt, is het geen wonder dat hij de afgelopen decennia is ingehuurd om te helpen met dansen en regisseren voor muziekfilms en shows. Hier zijn enkele musicals waarvan je misschien niet wist dat ze werden geregisseerd door Kenny Ortega.

8 Kenny Ortega's introductie in tv-regie was "Dirty Dancing"

Dirty Dancing tv-programma
Dirty Dancing tv-programma

Kenny Ortega's doorbraakwerk was voor de televisieserie Dirty Dancing, die werd uitgezonden van 1988-1989 en slechts één seizoen duurde. Voorafgaand aan dit project was Ortega voornamelijk ingehuurd om muziekvideo's voor artiesten te regisseren en te choreograferen. Hij werd slechts aangenomen voor twee van de elf afleveringen van de show, maar het was een geweldige manier om door te breken in de wereld van film en televisie, omdat het hem naar Hollywood-entertainment katapulteerde.

7 "Newsies" was Kenny Ortega's eerste film

Newsies filmgrap
Newsies filmgrap

In 1992 werd Kenny ingehuurd om de musicalfilm Newsies met een jonge Christian Bale in de hoofdrol te regisseren en te choreograferen. Deze film is een fictieve hervertelling van hoe het leven was voor krantenjongens in New York aan het einde van de 19e eeuw. Hoewel de film zelf geen grote hit was na de eerste release, kreeg hij genoeg grip om uiteindelijk het Broadway-podium te bereiken.

6 Kenny Ortega regisseerde 'Hocus Pocus' een jaar later

Een jaar na de release van Newsies kwam de geliefde Halloween-film Hocus Pocus in de bioscoop. Hoewel het misschien niet als een traditionele 'musical' wordt beschouwd, choreografeerde Kenny Ortega het grote dansnummer in het midden van de film, evenals alle andere dansen die overal te zien zijn. Het publiek ontving deze film met veel meer liefde en lof dan zijn vorige werk.

5 Kenny Ortega werkte aan alle 3 films van "High School Musical"

De eerste en tweede High School Musical-films kwamen in respectievelijk 2006 en 2007 rechtstreeks op televisie, terwijl High School Musical 3: Senior Year een jaar later in de bioscoop werd uitgebracht. In navolging van sterren Zac Efron en Vanessa Hudgens, samen met een getalenteerde ondersteunende crew, choreografeerde Kenny Ortega de dansscènes in alle drie de films, en zat hij in de regisseursstoel.

4 "The Cheetah Girls 2" was Kenny Ortega's volgende Disney-onderneming

In hetzelfde jaar dat High School Musical werd uitgebracht, hadden we ook The Cheetah Girls 2 op onze schermen. De eerste film werd geregisseerd door Oz Scott, maar toen het vervolg begon te filmen en Kenny Ortega tussenbeide kwam als de nieuwe regisseur en choreograaf. Deze film, samen met HSM, versterkte zijn relatie met de Disney-franchise en opende een wereld voor hem om continu te regisseren en choreograferen voor de producties van hun studio.

3 Kenny Ortega regisseerde de Michael Jackson Special "This Is It"

Niet gemarkeerd als een traditionele musical, Michael Jackson: This Is It is zeker een eervolle vermelding. Ortega heeft een eerdere relatie met de iconische artiest Michael Jackson, toen hij hielp bij het bedenken, regisseren en choreograferen van twee van zijn tours in 1992-1993 en 1996-1997 (respectievelijk 'Dangerous' en 'HIStory'). Hij werd ook ingehuurd als creatief directeur voor het op televisie uitgezonden Michael Jackson Memorial na het overlijden van MJ.

2 Alle 'Nakomelingen'-films werden geregisseerd door Kenny Ortega

Nakomelingen was een originele tv-film van Disney-zenders die in 2015 werd uitgebracht en waarin de afstammelingen van Disney's meest beruchte schurken centraal staan. Hij regisseerde niet alleen deze film, maar hij choreografeerde ook alle muzikale segmenten voor Dove Cameron, Booboo Stewart, Cameron Boyce en Sofia Carson. In 2017 en 2019 was hij ook de regisseur/choreograaf voor zowel Descendants-sequels als de muziekvideo's die Disney voor elke film uitbracht.

1 Kenny Ortega hielp bij het regisseren van de Netflix-show "Julie And The Phantoms"

Kenny's laatste baan was voor de populaire Netflix-show Julie and the Phantoms. Omdat de show een spookrockband en een middelbare scholier met een passie voor muziek bevat, had Ortega veel ruimte om te werken. Hij regisseerde vijf van de negen afleveringen en choreografeerde de dansnummers/concertscènes. Op sociale media heeft hij gepost over zijn hechte relatie met de castleden en hoeveel hij van de show genoot, waardoor fans overal om hem smeekten om de schoorsteenmantel op te nemen en een seizoen twee te maken.

Aanbevolen: