Waarom fans denken dat Anya Taylor-Joy een hypocriet is

Inhoudsopgave:

Waarom fans denken dat Anya Taylor-Joy een hypocriet is
Waarom fans denken dat Anya Taylor-Joy een hypocriet is
Anonim

Fans en internettrollen vinden het heerlijk om een beroemdheid uit te roepen als ze een belofte zijn nagekomen. Kijk maar eens hoe mensen Billie Eilish hebben behandeld na haar meer controversiële video's na haar belofte om geen riskanter beeld te debuteren… Ze deed die belofte toen ze minderjarig was, maar toch werd ze een hypocriet genoemd. Dan is er Ed Sheeran, die onlangs een hypocriet werd genoemd omdat hij de negativiteit van awardshows neersloeg toen hij zelf jaren geleden deelnam aan die sfeer. Kortom, niemand kan tegenwoordig meer veranderen. Doen ze dat wel, dan worden ze ervoor gestraft. Hetzelfde lijkt te gelden voor Queen's Gambit-ster Anya Taylor Joy. En dat is een beetje een verrassing, gezien hoe geliefd ze is geworden.

Anya heeft behoorlijk wat filmografie gehad voor en na The Queen's Gambit. Ze staat op het punt om te schitteren in de nieuwe film Last Night In Soho van Edgar Wright, maar het is weer een film die fans in de armen heeft geslagen. En dit komt omdat ze beloofde nooit zo'n film te maken. Dit is waarom ze die belofte deed, wat die film is en waarom ze besloot eraan mee te doen…

De opmerking die Anya maakte waardoor het leek alsof ze beloofd had een bepaalde rol niet op zich te nemen

Rollen voor vrouwen in Hollywood zijn de afgelopen decennia geëvolueerd, daar bestaat geen twijfel over. We hebben een lange weg afgelegd sinds de stereotiepe liefdesbelangenrol of de jonkvrouw in nood… Aan de andere kant hebben we dat ook niet. Er zijn nog steeds overvloedige rollen zoals deze en zijn zelfs met de evolutie meegegaan. Dat wil niet zeggen dat al dit soort rollen slecht zijn of het verhaal niet dienen… dat is tenslotte het belangrijkste onderdeel van storytelling. Alle onderdelen moeten in dienst staan van het grotere geheel. Maar het is ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om gemarginaliseerde groepen niet keer op keer in dezelfde rollen te laten zien. Dat is niet alleen moreel twijfelachtig, maar het is gewoon een slecht verhaal. Maar het is de morele reden waarom Anya Taylor Joy besloot dat ze nooit de rol van vriendin zou spelen… Tot voor kort…

In 2018 deed Anya een interview met The Guardian waarin ze haar afkeer van de rol van 'vriendin' beschreef. Gelukkig heeft Anya dit soort rollen vrijwel volledig vermeden gedurende haar indrukwekkende (maar relatief korte) carrière tot nu toe. In het interview schreef ze dit toe aan haar geweldige team dat altijd voor haar heeft gezorgd en haar haar creativiteit en stem heeft laten ontdekken zonder in een hokje te worden gestopt.

"De meeste vrouwen die ik niet alleen het geluk heb gehad om te spelen, maar die ik heb gelezen, zijn behoorlijk complexe, rommelige, interessante mensen", zei Anya tegen The Guardian voordat ze beweerde dat meer jonge vrouwen haar leeftijd moet dezelfde kans krijgen. "Ik zou hier niet de anomalie moeten zijn, ik zou de norm moeten zijn."

Ze ging verder met het afleggen van een gelofte dat ze nooit een rol zou spelen die deze positie in gevaar zou brengen. Maar in 2021 noemen fans haar een hypocriet.

De rol die sommige fans ertoe heeft gebracht haar een hypocriet te noemen

Tussen haar interview met Guardian in 2018 en nu heeft Anya zich aan haar belofte gehouden. Ze heeft alleen interessante en dynamische rollen gespeeld. Maar onlangs nam ze er een die ertoe heeft geleid dat veel fans haar een hypocriet noemen. Terwijl sommige fans enthousiast waren dat ze besloot om Princess Peach te spelen in de live-action Mario Bros.-film, waren anderen niet blij.

Gezien het feit dat films die zijn gebaseerd op videogames nogal eendimensionaal zijn, is er niet echt een grote kans dat Anya's Princess Peach veel te doen krijgt. Het belangrijkste is dat het personage zelf volledig de rol van vriendin / jonkvrouw in nood is. Het hele punt van het grootste deel van het Mario Bros.-spel voor Mario om Princess Peach te redden. Dus het is niet logisch waarom Anya zo'n rol zou spelen na wat ze tegen The Guardian zei.

Maar de tijden zijn veranderd. Er is gewoon geen enkele manier waarop een film met een groot budget als deze het risico zou lopen een vrouwelijk personage zo eendimensionaal te maken ten gunste van een mannelijk personage. Het kan tegenwoordig gewoon niet meer gebeuren. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat de filmmakers de rol hebben veranderd op een manier die haar aantrekkelijker maakt. Ze hebben zich waarschijnlijk ook meer gericht op andere aspecten van het personage van de videogame en concludeerden dat zij de heerser van het Paddenstoelenrijk is.

Dus, hoewel sommige fans nog steeds moeten worden bewezen dat Anya in feite geen hypocriet is omdat ze tegenwoordig een minder dan respectabele rol voor een vrouw speelt, zal ze het naar alle waarschijnlijkheid absoluut rocken als een boeiende, sterke en grappige Princess Peach.

Aanbevolen: