Royal Fans bidden voor de koningin nadat prins Andrew is aangeklaagd door Virginia Roberts

Royal Fans bidden voor de koningin nadat prins Andrew is aangeklaagd door Virginia Roberts
Royal Fans bidden voor de koningin nadat prins Andrew is aangeklaagd door Virginia Roberts
Anonim

Koninklijke fans zijn aan het bijkomen nadat prins Andrew maandag in een rechtbank in New York werd aangeklaagd door zijn aanklager Virginia Roberts.

Roberts heeft de hertog van York beschuldigd van "het opzettelijk toebrengen van emotionele nood". De vernietigende rechtszaak werd aangespannen op de 38e verjaardag van Roberts.

De nu moeder van drie kinderen beweert dat ze drie keer werd gedwongen om seks te hebben met Andrew op bevel van de pedofiel Jeffrey Epstein.

Het is ingediend onder een wet in New York die betrekking heeft op kindermishandeling, aangezien Roberts destijds volgens de staatswet als minderjarig werd beschouwd.

Prins Andrew heeft altijd zijn onschuld volgehouden over alle beschuldigingen die tegen hem zijn geuit.

In de rechtszaak stelt Roberts: "Bij meerdere gelegenheden heeft Prins Andrew (Roberts) opzettelijk op een aanstootgevende en seksuele manier aangeraakt zonder haar toestemming."

Er staat verder: "De acties van prins Andrew, hierboven beschreven, vormen een extreem en schandalig gedrag dat het geweten schokt."

"Prins Andrew's seksuele misbruik van een kind waarvan hij wist dat het een slachtoffer van sekshandel was, en toen hij ongeveer 40 jaar oud was, gaat alle mogelijke grenzen van fatsoen te buiten en is ondraaglijk in een beschaafde gemeenschap."

De rechtszaak beweert dat Andrew een van de "machtige mannen" was aan wie Epstein Roberts uitleende voor seks.

Het document beschuldigt de hertog van "openbaar veinzen van onwetendheid over de omvang van Epsteins sekshandeloperatie en sympathie voor de slachtoffers van Epstein" en vervolgens weigeren om samen te werken met de FBI.

De rechtszaak ging verder met te stellen dat Andrew handelde in een "persoonlijke hoedanigheid" en niet in een rol voor de koninklijke familie of de Britse regering.

Prins Andrew heeft altijd heftig ontkend dat hij Roberts zelfs nog nooit heeft ontmoet, die nu met haar man in Australië woont en nu haar getrouwde naam Virginia Giuffre draagt.

In een verklaring aan ABC News zei ze: "Ik houd prins Andrew verantwoordelijk voor wat hij me heeft aangedaan."

De meeste commentatoren op sociale media prezen Virginia omdat ze naar voren kwam - terwijl vele anderen voor de moeder van Andrew voelden - koningin Elizabeth II.

"De arme koningin, net wanneer ze zich voorbereidt om haar platina-jubileum te vieren en prins Andrew wordt aangeklaagd om zijn moeder te overschaduwen", schreef iemand online.

"Mijn hart breekt voor onze koningin", voegde een tweede eraan toe.

"Virginia is een ongelooflijk dappere vrouw. De documentaire 'Filthy Rich' beschrijft wat die meisjes hebben doorgemaakt en het is huiveringwekkend", merkte een derde op.

Aanbevolen: