Royal Fans uiten hun woede als koningin bevestigt dat Camilla koningin zal zijn

Inhoudsopgave:

Royal Fans uiten hun woede als koningin bevestigt dat Camilla koningin zal zijn
Royal Fans uiten hun woede als koningin bevestigt dat Camilla koningin zal zijn
Anonim

Koninklijke fans hebben geschokt en boos gereageerd nadat koningin Elizabeth II had aangekondigd dat Camilla, de hertogin van Cornwall, tot koningin-gemaal zal worden gekroond wanneer Charles koning wordt. Het verrassende nieuws komt wanneer de koningin haar historische platina jubileum viert na een opmerkelijke zeventig jaar op de troon.

De verklaring die gisteravond laat werd afgegeven, maakte een einde aan jaren van onzekerheid over de kwestie - met veel royalisten die wijlen prinses Diana nog steeds hoog in het vaandel hebben staan. Hare Majesteit verklaarde in haar verklaring dat het haar "oprechte wens" was dat haar schoondochter volledig erkend zou worden wanneer Charles haar opvolgt.

De koningin vraagt Britten om hun steun

De koningin schreef in haar toespraak: "Als mijn zoon Charles na verloop van tijd koning wordt, weet ik dat u hem en zijn vrouw Camilla dezelfde steun zult geven als u mij hebt gegeven; en het is mijn oprechte wens dat, wanneer die tijd komt, Camilla bekend zal staan als Koningin Consort terwijl ze haar eigen trouwe dienst voortzet."

De koningin hernieuwde belofte om soeverein te blijven tot haar dood

De 95-jarige Monarch bevestigde ook dat ze niet afstand zou doen van haar koninklijke plicht. Ze vertelde de mensen van Groot-Brittannië, "mijn leven zal altijd gewijd zijn aan uw dienst" - en dat ze dat zou blijven eren "met heel [haar] hart."

Ze sloot het bericht af door af te tekenen: "Uw dienaar, Elizabeth R."

Prins Charles en hertogin Camilla bedankten de koningin

Een woordvoerder van Prins Charles en Hertogin Camilla zei in een verklaring: "De Prins van Wales zal een felicitatieverklaring afgeven aan de Koningin op de Dag van de Toetreding. Hij en de Hertogin van Cornwall zijn geraakt en vereerd door Haar Majesteits woorden."

Veel koninklijke fans veroordeelden de beslissing online

Zowel Camilla als Diana waren trending op Twitter nadat de aankondiging was gedaan - met veel ontzetting over de beslissing om Camilla, Queen Consort te maken.

"Sorry Hare Majesteit, maar de enige koningin na jou zal altijd koningin Diana zijn. We zullen nooit buigen voor Camilla en haar ook nooit koningin noemen", schreef iemand online.

"De koningin heeft haar wens uitgesproken dat Camilla bekend staat als koningin, maar ik wou dat Charles en Camilla prinses Diana niet verraden hadden!" een tweede toegevoegd.

"Ik hou gewoon zoveel van prinses Diana. "Queen Consort" Camilla voelt zich verkeerd voor mij ", merkte een derde op.

Prinses Diana zou automatisch de titel van koningin-gemaal hebben gekregen als zij en prins Charles getrouwd waren gebleven. Het was nooit zeker dat Camilla dezelfde titel zou krijgen. Prinses Diana kwam in 1997 op tragische wijze om het leven bij een auto-ongeluk in een tunnel in Parijs.

Aanbevolen: