10 One Direction-nummers die zijn geschreven door Niall Horan

Inhoudsopgave:

10 One Direction-nummers die zijn geschreven door Niall Horan
10 One Direction-nummers die zijn geschreven door Niall Horan
Anonim

Niall Horan werd in 2010 beroemd als lid van One Direction. Hij had gitaar leren spelen toen hij elf was (het eerste nummer dat hij speelde was " Wonderwall"), en toen hij zestien was deed hij auditie voor The X Factor als soloartiest. Nadat hij er niet in slaagde zich te kwalificeren als soloartiest in de show, werd hij samen met vier andere tieners gegroepeerd in een jongensband, en de rest was geschiedenis.

Sinds One Direction eind 2015 voor onbepaalde tijd stopte, heeft Niall Horan twee solo-albums uitgebracht: Flicker in 2017 en Heartbreak Weather in 2020. Hij schreef mee aan elk nummer op beide albums. Zijn songwriting begon echter enkele jaren eerder als lid van One Direction. Hier zijn tien One Direction-nummers die mede zijn geschreven door Niall Horan.

10 "Alles over jou"

"Everything About You" is het tiende nummer op het eerste studioalbum van One Direction, Up All Night. Alle vijf bandleden schreven mee aan het nummer, samen met Wayne Hector en Steve Robson. Het was een van de drie nummers die Horan meeschreef aan Up All Night, de andere twee waren "Taken" en "Same Mistakes". Horan schreef die nummers ook samen met al zijn bandleden en andere professionele songwriters.

9 "Terug voor jou"

"Back For You" is een van de vier nummers die Niall Horan meeschreef voor het tweede studioalbum van One Direction, Take Me Home. De andere nummers die hij van dit album schreef zijn "Last First Kiss", "Summer Love" en het bonusnummer "Irresistible". Drie van Horan's vier bandleden hielpen hem bij het schrijven van dit nummer; Zayn Malik was de enige die niet bijdroeg. Rami Yacoub, Carl Falk, Savan Kotecha, Kristoffer Fogelmark en Albin Nedler waren de andere schrijvers die op het nummer werden gecrediteerd.

8 "Verhaal van mijn leven"

"Story of My Life" is de eerste One Direction-single die Niall Horan heeft helpen schrijven. Het is het tweede nummer op het derde studioalbum van One Direction, Midnight Memories. Zoals met veel van de andere nummers die Horan in het begin van zijn carrière schreef, waren zijn medeschrijvers alle vier zijn bandleden en een paar professionele songwriters. "Story of My Life" is de allereerste Amerikaanse top-tien-single die Niall Horan heeft helpen schrijven.

7 "Vergeet niet waar je thuishoort"

"Don't Forget Where You Belong" is het enige andere nummer op Midnight Memories dat Niall Horan schreef. Het is opmerkelijk omdat het het eerste One Direction-nummer is dat Niall Horan schreef zonder hulp van een van zijn mede-bandleden. Zijn co-schrijvers op dit nummer waren Tom Fletcher, Danny Jones en Dougie Poynter, ook wel bekend als de band McFly.

6 "Fool's Gold"

"Fool's Gold" is het eerste nummer dat Horan mede heeft geschreven op het vierde studioalbum van One Direction, Four. Het is het zesde nummer in het algemeen op het album. Het lijkt een favoriet van Horan te zijn, aangezien hij het nummer ook heeft uitgevoerd als onderdeel van zijn solocarrière.

5 "Nachtwijzigingen"

"Night Changes" komt direct na "Fool's Gold" op het album Four. Het is het tweede One Direction-nummer geschreven door Niall Horan dat een radiosingle werd (de eerste was "Story of My Life"). Het is ook opmerkelijk omdat het de laatste One Direction-single is met bandlid Zayn Malik. Malik schreef het nummer samen met Horan, samen met hun andere bandleden en hun frequente songschrijvers Jamie Scott, Julian Bunetta en John Ryan.

4 "Nooit genoeg"

"Never Enough" is het enige nummer dat Niall Horan schreef om te verschijnen op de standaardeditie van Made in the A. M., het vijfde en laatste studioalbum van One Direction. Wel schreef hij verschillende andere nummers die als bonustracks op de deluxe versie van het album verschenen. Horan schreef dit nummer samen met Jamie Scott, Julian Bunetta en John Ryan, met wie hij had samengewerkt aan verschillende eerdere One Direction-nummers. Geen van de bandleden van Horan wordt gecrediteerd als co-schrijvers op dit nummer.

3 "Tijdelijke oplossing"

"Temporary Fix" is het eerste bonusnummer op de Made in the A. M. luxe editie. Niall Horan schreef het nummer samen met frequente medewerker Wayne Hector en gloednieuwe medewerkers TMS.

2 "Wolven"

"Wolves" is het derde bonusnummer op de Made in the A. M. luxe editie. Horan schreef het nummer samen met Will Champlain van The Voice, evenals met Andrew Haas, Liam Payne en Ian Franzino. Interessant genoeg heeft Niall Horan's ex-vriendin Selena Gomez volgens geruchten ook een nummer genaamd "Wolves", dat twee jaar na dat van Horan uitkwam.

1 "A. M."

"A. M" is het laatste bonusnummer dat op de Made in the A. M. luxe editie. Het is ook het enige nummer van het album dat Niall Horan schreef in samenwerking met al zijn bandleden. Dit nummer heeft waarschijnlijk een speciaal plekje in Horan's hart, aangezien het het laatste nummer is dat hij schreef met Harry Styles, Liam Payne en Louis Tomlinson. Nou ja, het is in ieder geval het laatste nummer dat ze tot nu toe samen hebben geschreven. Horan heeft eerder gezegd dat het onvermijdelijk is dat de band op een dag herenigd zal worden.

Aanbevolen: