Steve Carell redde zijn carrière door zijn agent te ontslaan

Inhoudsopgave:

Steve Carell redde zijn carrière door zijn agent te ontslaan
Steve Carell redde zijn carrière door zijn agent te ontslaan
Anonim

Op een bepaald moment hadden zelfs de grootste A-listen van Hollywood moeite om hun carrière van de grond te krijgen. Winona Ryder werd onderbroken tijdens een auditie en vertelde dat ze niet knap genoeg was om in films te spelen.

Jeff Daniels is een ander voorbeeld, hij kreeg te horen dat auditie voor 'Dumb and Dumber' zijn carrière zou hebben beëindigd… het eindigde in precies het tegenovergestelde.

Veel van het lawaai heeft te maken met representatie, dit kan een carrière maken of breken. Dwayne Johnson zag zijn carrière bijna afbrokkelen, terwijl hij rollen bleef aannemen die niet aan zijn criteria voldeden.

De laatste druppel was het spelen van een rol in de Disney-film ' Tooth Fairy '. DJ wist dat het tijd was voor verandering en toen hij zijn team eenmaal losliet, begon de echte magie te gebeuren. Rollen in franchises zoals 'Fast &Furious' kwamen op zijn pad, samen met zoveel andere carrièreveranderende rollen.

Geloof het of niet, Steve Carell v alt ook onder dezelfde categorie. Tijdens de vroege jaren '90 vielen audities niet bepaald op zijn schoot. Als toevoeging aan die stress, kreeg hij te horen dat als hij niet snel een optreden zou krijgen, dat het voor zijn carrière zou zijn. Hij nam de gedurfde beslissing om zijn zaakwaarnemer te laten gaan en al snel verscheen er een carrièreveranderende rol.

We zullen bekijken hoe dat allemaal verliep, samen met andere moeilijke tijden die hij tijdens zijn carrière doormaakte.

'The Office' schoot zijn carrière omhoog

Het is veilig om te zeggen dat Carell zijn carrière in 1996 op de rails kreeg. In 2005 zou hij echter de rol krijgen die zijn carrière veranderde als Michael Scott in 'The Office'.

Verrassend genoeg ging Carell de auditie in met een open geest, na heel weinig van Ricky Gervais in de rol te hebben gezien.

Naar zijn mening zou te veel kijken ertoe leiden dat een rol te veel op elkaar lijkt: "Weet je, voordat ik auditie deed voor The Office, keek ik ongeveer vijf minuten van de Britse versie om een idee te krijgen van toon, maar toen ik zag wat Ricky aan het doen was en hoe specifiek en geweldig zijn karakter was… Mensen houden van hem, mensen denken dat hij hilarisch is! meer stelen en ik dacht dat dat me niet zou helpen bij een auditie."

Voor Carell legde hij met The Talks uit dat de beste manier om de rol te benaderen was om zijn eigen unieke draai te geven.

"Ik dacht dat ze een nieuwe versie wilden, een Amerikaanse versie; ze wilden geen kopie van het origineel. Maar ik hou van verkennen. Ik werk graag met regisseurs om een personage te ontwikkelen."

Steve kreeg de carrièreveranderende rol. Zijn doorbraak kwam echter bijna een decennium eerder.

Zijn eerste doorbraak kwam nadat hij zijn agent had ontslagen

In het begin van de jaren '90 waren de rollen beperkt voor Carell, wat typerend is voor een jonge acteur. Het bleek dat zijn voormalige agent op de paniekknop drukte en Steve vertelde dat als hij niet snel een optreden zou krijgen, zijn carrière misschien voorbij was.

Hij legde het scenario uit samen met Jimmy Fallon op de 'Tonight Show'.

Als er niet snel iets gebeurt, moet je stoppen met het bedrijf.' Mijn agent zei: 'Het is voorbij.' En toen verhuisde ik naar New York, en ik kreeg dit en zij was niet mijn agent meer.”

Gelukkig voor Steve hield hij vast aan zijn wapens, en toen hij eenmaal van de agent af was, vond er een groot moment plaats, toen hij een auditie kreeg voor 'The Dana Carvey Show'. Hij specialiseerde zich in sketchcomedy en zou de rol krijgen, wat enorm belangrijk was voor zijn carrière in termen van exposure.

Het is allemaal gelukt, maar het was niet het einde van de controverse die achter de schermen plaatsvond.

Fans ondervroegen zijn team opnieuw toen hij 'The Office' verliet

Van alle mensen was het zijn kapper die zich uitsprak en verklaarde dat hij door slechte onderhandelingen gedwongen was 'The Office' tegen zijn wil te verlaten.

"Hij had het netwerk verteld dat hij voor nog een paar jaar zou tekenen. … Hij vertelde zijn manager en zijn manager nam contact met hen op en zei dat hij bereid was om nog een contract te ondertekenen. En de deadline kwam voor wanneer [de netwerk werd verondersteld hem een aanbod te doen en het ging voorbij en ze deden hem geen aanbod."

Fans vinden het moeilijk te geloven dat er geen deal is gesloten om Steve op de show te houden. Veel van de schuld ging naar zijn team, maar deze keer was er geen gebabbel over een ontslag van Steve's kant.

Aanbevolen: