Jim Carrey redde zijn carrière twee keer door deze vreselijke vervolgen af te wijzen

Inhoudsopgave:

Jim Carrey redde zijn carrière twee keer door deze vreselijke vervolgen af te wijzen
Jim Carrey redde zijn carrière twee keer door deze vreselijke vervolgen af te wijzen
Anonim

In deze tijd lijkt het alsof de overgrote meerderheid van de filmsterren een groot deel van hun tijd besteden aan het zoeken naar een filmfranchise waarin ze kunnen schitteren. In veel opzichten is dat volkomen logisch, aangezien veel van de best betaalde acteurs in Hollywood staan vooral bekend om hun rol in ten minste één enorme filmserie.

Hoewel filmfranchises, sequels, prequels en spin-offs al een tijdje de baas zijn in Hollywood, is dat niet altijd het geval geweest. In feite zijn er veel filmsterren die schijnbaar geen interesse hebben om in een vervolg op hun vorige werk te spelen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld gemerkt dat de filmografie van Leonardo DiCaprio geen films bevat die zijn voortgekomen uit zijn eerdere films.

In tegenstelling tot Leonardo DiCaprio speelde Jim Carrey vroeg in zijn carrière in een vervolg op een van zijn vorige films, Ace Ventura: When Nature Calls. Sindsdien heeft Carrey echter onthuld dat hij het niet leuk vond om When Nature Calls te maken en is hij verder gegaan met het vermijden van de hoofdrol in vervolg op een van zijn eerdere films. Gelukkig voor hem is dat goed afgelopen sinds Carrey de sequels doorgaf aan een paar van zijn populaire films en de films die uiteindelijk zonder hem werden gemaakt, flopten volledig.

Carrey komt dichtbij

In 1994 werd Jim Carrey al snel een van de grootste filmsterren ter wereld nadat Ace Ventura: Pet Detective, The Mask en Dumb and Dumber dat jaar allemaal uitkwamen. Nadat The Mask een enorme hit werd, begon New Line Cinemas al snel met het plannen van een vervolg met Carrey in de hoofdrol. In het begin leek alles goed te gaan, want Carrey stemde ermee in om te schitteren in het geplande vervolg en hij bevestigde zelfs dat hij $ 10 miljoen zou krijgen voor het project tijdens een interview met Barbara W alters. In feite werd gedacht dat het voorgestelde vervolg zo'n slot was dat Nintendo Power een sweepstake organiseerde die ertoe leidde dat een fan het recht won om als figurant in de film te verschijnen. Helaas voor die winnaar en iedereen bij New Line Cinema, veranderde Carrey van gedachten en verliet het project.

Nadat Jim Carrey The Mask II had opgegeven, werd New Line Cinema gedwongen om het hele project te herwerken of helemaal op te geven. Helaas kozen ze ervoor om Son of the Mask uit 2005 te maken, en om te zeggen dat het vervolg een enorme teleurstelling was, is een enorm understatement. Absoluut verafschuwd door critici, heeft Son of the Mask een rating van 6% op Rotten Tomatoes. Erger nog, bioscoopbezoekers haatten Son of the Mask zo erg dat het op het moment van schrijven de 10th film met de laagste waardering op IMDb.com is.

Een ander vreselijk vervolg doorgeven

Enkele jaren nadat Jim Carrey voor het eerst beroemd werd, bewees hij nog steeds een kaskraker te zijn met de release van Bruce Almighty uit 2003. Sinds Bruce Almighty bijna een half miljard dollar verdiende aan de kassa, begon Universal Pictures vrijwel onmiddellijk verder te gaan met vervolgplannen. Natuurlijk benaderde de studio Carrey in eerste instantie om zijn betrokkenheid te vragen, maar hij wees ze snel af.

Zodra Jim Carrey duidelijk maakte dat hij niet betrokken zou raken bij Bruce Almighty-sequels, draaide Universal Pictures snel om. De film koos ervoor om een spin-off-vervolg te maken genaamd Evan Almighty, waarin het personage van Steve Carrell uit de eerste film centraal stond. De resulterende film vertelde een verrassend episch verhaal, waardoor de productie $ 175 miljoen kostte. Universal besteedde ook een klein fortuin aan het promoten van de film, dus het bedrijf leed een enorm verlies toen het slechts $ 173,4 miljoen verdiende aan de kassa.

Carrey's veranderende perspectief

Op dit punt in de carrière van Jim Carrey lijkt zijn kijk op sequels te zijn veranderd. Hij speelde tenslotte in Kick-Ass 2 en Dumb and Dumber To, en hij lijkt erg open te staan voor het maken van nog een Sonic the Hedgehog-film. Tot op zekere hoogte is dat verrassend gezien het feit dat het doorgeven van sequels in het verleden zo geweldig voor hem uitpakte. Per slot van rekening gaf Carrey niet alleen Son of the Mask en Evan Almighty door, hij ontweek ook de mislukking die bekend staat als Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd.

Hoe het ook afloopt met eventuele sequels die Jim Carrey in de toekomst koppen, het lijkt overduidelijk dat hij in het verleden de juiste beslissing heeft genomen. Zoals Richard Roeper opmerkte tijdens zijn Evan Almighty-recensie uit 2007, weigerde Carrey immers om te schitteren in "drie van de slechtste sequels aller tijden". De hoofdrol in drie films die zo slecht was, had Carrey's carrière kunnen decimeren. Het is dus duidelijk dat zijn fans blij zijn dat hij dat niet deed.

Aanbevolen: