Twitter denkt dat Olivia Rodrigo Rina Sawayama heeft gekopieerd in 'brutale' video

Inhoudsopgave:

Twitter denkt dat Olivia Rodrigo Rina Sawayama heeft gekopieerd in 'brutale' video
Twitter denkt dat Olivia Rodrigo Rina Sawayama heeft gekopieerd in 'brutale' video
Anonim

Olivia Rodrigo heeft zojuist de video vrijgegeven van haar vierde single, Bruut, en opnieuw wordt ze ervan beschuldigd inspiratie te putten uit een andere vrouwelijke artiest.

Nadat Courtney Love zich op de jonge artiest richtte voor het kopiëren van de cover van haar album Live Through This uit 1994, uitgebracht met haar band Hole, is Rodrigo geroosterd over haar nieuwe video.

brutal ziet Rodrigo inspiratie putten uit de Japans-Britse zangeres Rina Sawayama, waarbij sommige fans erop wijzen dat de twee muziekvideo's bijzonder op elkaar lijken.

Rodrigo is eerder ook getrolld vanwege de gelijkenis van haar single good 4 u met Paramore-hit Misery Business.

Olivia Rodrigo wordt ervan beschuldigd inspiratie te hebben gehaald uit Rina Sawayama

"Olivia Rodrigo's brutale muziekvideo met grote XS door @rinasawayama-vibes. Iemand anders?" een fan gepost op Twitter.

De tweet kreeg meer dan 10.000 likes, wat bewijst dat er fans van Sawayama zijn die het daarmee eens zijn.

Rodrigo's clip bevat scènes van haar verkleed als een presentatrice die vergelijkbaar zijn met die in Sawayama' xs-video.

Andere fans waren het erover eens dat de video rechtstreeks lijkt te lenen van de esthetiek van Sawayama.

"Kijk, ik hou van Olivia Rodrigo, maar waarom voelt veel hiervan als een directe rip-off van Rina Sawayama-visuals?" een fan schreef.

"(ik hou van Olivia, maar de overeenkomsten zijn gewoon:/)" een andere persoon getweet.

"olivia rodrigo in haar brute mv geeft me BELANGRIJKE rina sawayama-vibes", bevestigde iemand anders.

Terwijl de trouwste fans van Rodrigo haar verdedigen en uitleggen dat ze waarschijnlijk alleen maar een eerbetoon is aan Sawayama, denken velen gewoon dat de video's te veel op elkaar lijken dat dit gewoon toeval of een eerbetoon is.

Rodrigo en Sawayama hebben niet rechtstreeks over het incident gesproken.

Olivia Rodrigo's SOUR's geruchten links naar Joshua Bassett

brutal is de vierde single van Rodrigo's debuutalbum SOUR, een openhartige, heerlijk bittere plaat met vurige tracks die in de voetsporen treden van haar enkele rijbewijs.

Eén nummer, in het bijzonder, trok de aandacht van de fans van de zanger. In de hartverscheurende ballad verrader zingt Rodrigo over een ex-partner die tegen haar loog en snel met iemand anders ging daten na een pijnlijke relatiebreuk.

Fans denken dat dit nummer, evenals het rijbewijs en mogelijk andere op het album, zijn geschreven voor Rodrigo's geruchten ex-vriendje, haar High School Musical: The Musical: The Series co-ster Joshua Bassett.

Hoewel Rodrigo en Bassett de relatie nooit hebben bevestigd, begonnen fans te speculeren wanneer het rijbewijs in januari van dit jaar werd vrijgegeven.

In het lied zingt Rodrigo over iemand die haar verlaat voor een blonde vrouw, wat velen ertoe bracht te geloven dat het lied zinspeelde op Bassett die met Disney-ster Sabrina Carpenter uitging.

Rodrigo heeft het vermeende drama aan de orde gesteld en legt uit dat ze Carpenter niet kent en dat het geweigerde rijbewijs iets met haar te maken heeft.

Aanbevolen: