Rotten Tomatoes denkt dat Toy Story 4 de bom is, IMDb denkt dat het gebombardeerd is

Inhoudsopgave:

Rotten Tomatoes denkt dat Toy Story 4 de bom is, IMDb denkt dat het gebombardeerd is
Rotten Tomatoes denkt dat Toy Story 4 de bom is, IMDb denkt dat het gebombardeerd is
Anonim

Als het gaat om series met animatiefilms, is er vrijwel geen titel die de Toy Story-franchise kan overtreffen. Toen Toy Story, de originele Pixar-film in 1995 debuteerde, was het verreweg de rijkste en meest geavanceerde computeranimatiefilm op een televisie- of bioscoopscherm.

Met sympathieke personages, een vertrouwd gevoel, op jaloezie gebaseerde verhaallijn en het aanbod van verlossing helemaal aan het einde, resoneerde het met zowel ouders als kinderen, waardoor het een enorm succes werd.

Tijdloze serie

Afbeelding
Afbeelding

Toen Toy Story 3 in 2010 uitkwam, dacht iedereen dat de serie officieel voorbij was. Drie goede films uit en iedereen die verder ging, was zeker een geweldige manier om de langlopende trilogie te beëindigen. Fans en makers dachten daar echter anders over, en zo werd het vierde deel van de serie geboren.

Gerelateerd: Pixar's 'Onward' première is dit weekend, terwijl 'Soul' deze zomer zou moeten uitkomen

Plotseling deelden kinderen die opgroeiden met Woody en Buzz in de originele Toy Story deze tijdloze personages met hun kinderen en introduceerden ze een nieuw verhaal toen de nieuwste film in 2019 debuteerde.

Fans en critici in overvloed

Afbeelding
Afbeelding

Zoals bij elke langlopende filmserie of show, zullen critici en fans uit de kast komen om hun 'deskundige' mening te geven over alles, van animatiekwaliteit tot voice-overs van personages en alles daartussenin.

Gerelateerd: deze Jungle Book-personages zijn geïnspireerd door deze iconische rockband

Niemand verzamelt en middelt deze meningen beter dan Rotten Tomatoes en IMDb. Deze twee sites bieden diepgaande recensies over alles wat een film te bieden heeft, en vatten het vervolgens samen in een totaalscore die iedereen onmiddellijk laat zien of een film of show de tijd waard is die nodig is om te gaan zitten en ervan te genieten.

Als het echter om hun individuele percepties gaat, kunnen ze je soms het gevoel geven dat ze rivalen zijn in een langdurige vete, in plaats van onpartijdige beoordelingssites.

Zoals in het geval van Toy Story 4, bijvoorbeeld, geeft Rotten Tomatoes de animatiefilm een prachtige 94 uit 100, vers gecertificeerd en een solide A. Ondertussen geeft IMDb dezelfde film nauwelijks een solide C op 7.8 uit 10.

Gerelateerd: de 5 meest overschatte Pixar-films (en 10 die je minstens één keer moet bekijken)

Dus, als fan of zelfs criticus, wanneer je probeert te beslissen welke film je wilt zien, maak je een keuze tussen de sites en kies je waar je het meer mee eens bent, of probeer misschien de twee scores te berekenen en kijk op wat dat gemiddelde je in plaats daarvan geeft.

Zoals met alles op basis van meningen, krijgen recensiesites hun statistieken van mensen die de film hebben gezien en beoordeeld op basis van hun plezier. Dat laat de rest van ons om de beoordeling te nemen met een zekere duidelijkheid dat we het leuk zullen vinden of niet.

Aanbevolen: