Kanye West's 'Danda'-luisterfeestje: is het uiterlijk van Marilyn Manson gekopieerd van dit Eminem-concert?

Inhoudsopgave:

Kanye West's 'Danda'-luisterfeestje: is het uiterlijk van Marilyn Manson gekopieerd van dit Eminem-concert?
Kanye West's 'Danda'-luisterfeestje: is het uiterlijk van Marilyn Manson gekopieerd van dit Eminem-concert?
Anonim

Het is een uitdagend jaar geweest voor Kanye West. Na een reeks mentale inzinkingen van het publiek in 2020, besloot Kim Kardashian om hun 7-jarig huwelijk te beëindigen. Hij had begin deze zomer ook een affaire met supermodel Irina Shayk, wat niet lukte omdat het Russische model besefte dat 'ze geen geweldige romantische partners zijn'. Nu ligt de rapper onder vuur vanwege een recent controversieel evenement voor zijn nieuwste album, Donda.

Op zijn derde massale luisterfeest waren zijn ex-vrouw in een bruidsjurk, Twitter-geannuleerde rapper DaBaby en Marilyn Manson die momenteel wordt geconfronteerd met ernstige beschuldigingen van aanranding. Natuurlijk, het was effectief om mensen aan het praten te krijgen, maar een meerderheid van de fans vindt het gewoon onsmakelijk. Het is ook veel rommeliger dan je denkt.

DaBaby zou naar verluidt de release van Donda hebben uitgesteld, waardoor het label van West een boost kreeg, terwijl fans van Mansons ex-vriendin Evan Rachel Wood de beroemde rapper aanvallen omdat hij een 'enabler' is. En rapfans hebben nog iets toe te voegen aan die burn. Ze zeggen dat het niet alleen vreemd was om Manson op het podium te brengen; het was ook een gekopieerde stunt.

Waarom was Marilyn Manson op het luisterfeestje 'Donda'?

Hoewel er veel dubieuze acts waren van die Donda-releaseparty, is het nog steeds de aanwezigheid van Manson die de meeste mensen stoort. Hier zijn twee verklaringen voor deze stap: Ten eerste werkt de Sweet Dreams-zanger samen met West aan het album. Een vertegenwoordiger van Manson zei dat zijn "stem te horen is op Donda en dat hij conceptueel zal blijven samenwerken met Ye aan het Donda-project."

Ten tweede weet de oprichter van Yeezy dat het nog steeds goede publiciteit is. "[Kanye] weet dat het hebben van controversiële figuren provocerend zal zijn en mensen aan het praten zal krijgen", vertelde een insider aan People. "Hij weet dat mensen van streek zullen zijn en dat er terugslag zal komen. Hij weet ook dat mensen er vandaag over praten terwijl ze anders niet zouden zijn geweest."

Het heeft zeker gewerkt. Ook Wood, die Manson beschuldigde van seksueel misbruik, reageerde kort daarop. Voordat ze een cover van New Radical's You Get What You Give opvoerde, zei de actrice tegen het publiek: "Ik heb dit bewaard, maar het lijkt de juiste tijd." Er is een regel in het lied die luidt: "Courtney Love en Marilyn Manson, jullie zijn allemaal nep." Wood stak haar middelvinger op terwijl ze de tekst zong.

Fans denken dat Kanye West de show van Eminem heeft gekopieerd

Volgens fans hebben ze Eminem eerder precies hetzelfde zien doen. 20 jaar geleden herbouwde Eminem zijn ouderlijk huis op het podium en bracht Marilyn Manson naar buiten. Vanavond heeft Kanye hetzelfde gedaan op het Donda-releasefeest. Wie is ook alweer de trendsetter?' schreef een fan op Reddit. In 2001 speelde Slim Shady zijn hitsingle The Way I am met de Killing Strangers-zanger op het Reading Festival. In tegenstelling tot wat fans het spektakel noemen dat West van hemzelf en Manson maakte, deed het om een belangrijk bericht te sturen.

Hij wilde Manson beschermen tegen belasterd worden door de pers. Er is een tekst in het lied die zegt: "wanneer een kerel gepest wordt en zijn school overhoop schiet en ze de schuld geven aan Marilyn." De twee werden destijds opgeroepen tijdens de hoorzittingen voor het bloedbad van de Columbine High School in 2000. Lynne Cheney, voormalig voorzitter van de National Endowment for the Humanities, spelde geweld in de media op beide muzikanten.

"Ik wil me concentreren op één bedrijf, Seagram, dat momenteel Eminem op de markt brengt, een rapzangeres die pleit voor moord en verkrachting", zei ze over de Rap God-zangeres. Ze heeft ook een krachtig statement gemaakt tegen Manson."De tijd is al lang voorbij dat we geweld in de entertainmentindustrie van ons af kunnen schudden door te zeggen dat het geen effect heeft, door te zeggen dat het puur toeval is dat Eric Harris en Dylan Klebold, de moordenaars van Columbine High, fans waren van de shockrocker Marilyn Manson, " voegde Cheney toe.

Zijn Eminem en Marilyn Manson nog steeds vrienden?

Verschillende beroemdheden die dicht bij Manson staan, hebben zich al uitgesproken over de aantijgingen tegen hem. De ex-vrouw van de shockrocker, Dita Von Teese, kreeg gemengde reacties toen ze zei dat "de details die openbaar werden gemaakt niet overeenkomen met mijn persoonlijke ervaring tijdens onze zeven jaar samen als koppel." Alice Cooper, een van Mansons belangrijkste invloeden, kwam hem te hulp. Maar voormalige medewerkers, Trent Reznor en Wes Borland, kozen de kant van de aanklagers.

Eminem heeft niets gezegd over de kwestie. Maar de twee hebben elkaar de afgelopen jaren altijd hoog gewaardeerd. Manson onthulde dat ze simpelweg het contact verloren na hun samenwerking in de vroege jaren 2000. Maar zou Slim Shady tegenwoordig publiekelijk de kant van The Beautiful People-zanger kiezen? Hier is een interessante opname van een andere Redditor: "Kanye bracht Marilyn naar buiten terwijl hij te maken heeft met een heleboel beschuldigingen van verkrachting en aanranding… Eminem zou Marilyn nooit naar buiten hebben gebracht wetende dat sh-- aan de hand was."

Aanbevolen: