Hier is hoe Streamer Pokimane haar nettowaarde van $ 2 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Streamer Pokimane haar nettowaarde van $ 2 miljoen vergaarde
Hier is hoe Streamer Pokimane haar nettowaarde van $ 2 miljoen vergaarde
Anonim

Twitch-abonnees (en streamers) weten al wie Imane Anys is, maar voor niet-ingewijden is Pokimane tegenwoordig een van de meest populaire makers van inhoud op internet. Ze verschijnt binnenkort zelfs in de 'Free Guy'-film van Ryan Reynolds, hoewel er nog geen nieuws is of ze in het vervolg zal zijn dat momenteel in ontwikkeling is.

Het is duidelijk dat Pokimane een mooi salaris krijgt voor haar rol in de film. Maar zelfs voordat ze zich met acteren waagde, had Pokimane een indrukwekkend vermogen.

Wie is Pokimane?

Pokimane is Imane Anys, een zelf-beschreven content-creator, streamer en gamer die Canadees-Marokkaan is en begon haar Twitch-imperium op te bouwen op haar 17e. In wat een briljant lucratieve zet bleek te zijn, stopte Anys van de universiteit om streaming als carrière na te streven.

Haar opkomst tot roem is zeer onconventioneel, maar Pokimane's contentcreatie-karbonades verdienden haar unieke aandacht van Twitch, en ze werd al snel een van hun directe partners.

Tegenwoordig verschijnt Pokimane op tal van Twitch-spots, ondersteunde ze hun Twitch Creator Camp en verscheen de laatste jaren ook in muziekvideo's en in andere projecten. Maar ze heeft ook heel veel andere dingen gedaan, zoals blijkt uit de verscheidenheid in haar verschillende YouTube-kanalen.

Hoewel Pokimane begon als gamer, is ze ook uitgegroeid tot lifestyle-inhoud, dus fans zijn benieuwd wat ze hierna gaat nastreven. Wat het ook is, het zal haar vermogen ongetwijfeld nog meer vergroten; de influencer heeft al behoorlijk slimme financiële beslissingen genomen.

Wat is de netto waarde van Pokimane?

Meerdere bronnen zijn het erover eens dat Imane "Pokimane" Anys een nettowaarde van $ 2 miljoen heeft, maar het kan tegenwoordig dichter bij $ 3 miljoen zijn. Aangezien ze sinds 2013 actief is in de gamewereld, lijkt haar gemiddelde jaarinkomen niet waanzinnig hoog.

Imane's populariteit schoot echter pas echt omhoog tot 2017, toen ze een van de meest gevolgde gamers op Twitch werd. Dus het is veilig om aan te nemen dat ze meer per jaar begon te verdienen na die sprong in abonnees.

Nu heeft Pokimane bijna 8 miljoen gecombineerde abonnees, en ze heeft zelfs een exclusiviteitsovereenkomst getekend met Twitch om op de lange termijn te blijven, volgens Forbes. Dat is echter niet haar enige bron van inkomsten.

Pokimane is ook medeoprichter van een makerscollectief (OfflineTV) en is samen met collega-gamers Jacksepticeye en Markiplier creatief directeur van een gamekledingmerk (Cloak). Net als mede YouTuber Jeffree Star, wiens inkomstenstromen veel verder gaan dan zijn video-inkomsten, heeft Anys een aantal andere manieren ontwikkeld om geld te verdienen.

Het ploeteren in al deze andere inspanningen heeft haar winst aanzienlijk verbeterd, en dat betekent dat Pokimane's maandelijkse inkomen de laatste tijd waarschijnlijk een sprong heeft gemaakt.

Hoeveel verdient Pokimane per maand?

Ze heeft een indrukwekkend vermogen, maar wat fans echt willen weten, is hoeveel geld Pokimane elke maand binnenha alt. Dus hoeveel verdient Pokimane in een jaar en met welk maandsalaris komt dat overeen?

Bronnen lijken het niet eens te zijn met de specifieke cijfers, dus schattingen van Imane's inkomen variëren tussen $300.000 en $600K per jaar. Dat betekent dat streamer Pokimane ergens tussen de $30K en $50K per maand kan binnenhalen.

Maar waar komt dat geld vandaan? Verschillende inkomstenstromen bevestigen bronnen. Zoals opgemerkt, is Pokimane tegenwoordig het gezicht van een paar verschillende merken. Maar ze heeft ook een gestage cashflow dankzij haar YouTube-kanaal (naar schatting $ 5K tot $ 10K per maand), en een geschatte $ 25K van Twitch alleen.

Dit zijn natuurlijk allemaal maar aannames, want Pokimane praat niet echt over het geld dat ze binnenkrijgt… Behalve in het geval van die "donatie" van $ 80 miljoen abonnees.

Heeft iemand Pokimane echt $ 80 miljoen gegeven?

Met Pokimane's indrukwekkende populariteitsniveau ha alt ze duidelijk het geld binnen op basis van alleen al haar abonnees. Maar heeft een volgeling (of "simp") haar echt $ 80 miljoen geschonken? Waarschijnlijk niet.

Op dezelfde manier waarop veel YouTubers kluchtige video's maken om hun kanalen te promoten, dus fans gaan ervan uit dat Pokimane dat deed voor die 'donatie' van $ 80 miljoen. Een videoclip die de reactie van Pokimane op de 'donatie' laat zien, is in wezen een meme.

Het bevat beelden van W alter White uit 'Breaking Bad' gesplitst in Pokimane's 'reactie', en het is heel duidelijk een nep (maar best grappige) meme.

Wie is de rijkste gamestreamer?

Als Pokimane niet echt $ 80 miljoen heeft ontvangen, en haar nettowaarde is ongeveer $ 2 miljoen, waar v alt ze dan in termen van de rijkste ranglijst van gaming-streamers? Volgens de lijst van rijkste gamers (op Twitch) staat Pokimane niet eens in de top tien.

Dat zou kunnen zijn omdat haar inkomen meer omvat dan alleen streamen, hoewel het team dat de lijst genereert daar blijkbaar rekening mee heeft gehouden in hun schattingen. Volgens die cijfers is Nickmercs de grootste verdiener van alle huidige Twitch-streamers en verdient hij ongeveer $ 1,5 miljoen per jaar.

Aanbevolen: