Hier is hoe Kerry Washington van 'Scandal' haar nettowaarde van $ 50 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Kerry Washington van 'Scandal' haar nettowaarde van $ 50 miljoen vergaarde
Hier is hoe Kerry Washington van 'Scandal' haar nettowaarde van $ 50 miljoen vergaarde
Anonim

Tweevoudig Emmy-winnaar Kerry Washington is een opmerkelijke actrice die zich geleidelijk heeft opgewerkt naar de Hollywood-ladder. Met tal van onvergetelijke rollen op haar naam kunnen de vaardigheden en talenten van Washington nauwelijks worden ontkend. Misschien het best te omschrijven als een duizendpoot, ze blinkt ook uit in andere aspecten van film, namelijk produceren en regisseren.

Het is daarom geen verrassing dat haar bankrekening perfect is gesynchroniseerd met hoeveel werk ze in haar vak steekt. In 2016, toen Forbes zijn lijst met best betaalde actrices uitbracht, werd Washington opgenomen met een nettowaarde van $ 13.5 miljoen. Vandaag heeft ze dat bedrag verdrievoudigd met maar liefst $ 50 miljoen fortuin. Hoe heeft ze in korte tijd zoveel rijkdom vergaard? Je staat op het punt erachter te komen.

9 Vroegste filmrollen

Zoals de meeste grote acteurs vandaag, begon Kerry haar acteercarrière met kleine rollen die met heel weinig betaald werden. Ze maakte haar acteerdebuut in de jaren '90 in de televisiefilm Magical Make-Over uit 1994. Vervolgens bleef Washington rollen in films belanden. Hoewel geen van deze rollen groot was, was dit het moment waarop de jonge actrice geld begon te verdienen met acteren.

8 'Fantastic Four'

Washingtons grote doorbraak kwam in 2005 toen ze de rol van Alicia Masters in de Marvel-superheldenfilm Fantastic Four kreeg. De film was een enorm succes, waardoor Washington meer erkenning kreeg en haar carrière een welverdiende boost kreeg. Hoewel het onduidelijk is hoeveel ze werd betaald, wordt aangenomen dat Washington aan het einde van het project een paar duizend dollar mee naar huis nam.

7 'Django Unchained'

Na Fantastic Four kwam het volgende grote project van Washington een paar jaar later, toen ze schitterde als Broomhilda "Hildi" von Shaft in de film Django Unchained uit 2012 van Quentin Tarantino. Nogmaals, het exacte salaris van Washington voor deze rol is niet bekend, maar het lijdt geen twijfel dat ze enkele duizenden dollars heeft gekregen.

6 De tv-serie 'Scandal'

Washington's meest populaire rol tot nu toe kwam in 2012 toen ze werd gecast in de ABC-politieke thrillerserie Scandal. In de show speelde de actrice de rol van Olivia Pope, een crisismanager die op de een of andere manier connecties had met verschillende spraakmakende figuren, waaronder de president van de Verenigde Staten. De show liep zeven seizoenen van april 2012 tot april 2018.

De eerste paar seizoenen kreeg Washington naar verluidt $ 80.000 per aflevering. Gelukkig, vanwege het succes van de show, werd het salaris van de actrice verhoogd tot $ 250.000, wat betekent dat ze ongeveer $ 4 verdiende.5 miljoen per seizoen, afhankelijk van het aantal afleveringen waarin ze speelde. Kerry's uitstekende prestaties in de show brachten haar financiën naar een heel ander niveau, aangezien ze pas vier jaar in de serie was en een plek verdiende bij Forbes' best betaalde tv-actrices met een net ter waarde van $ 13,5 miljoen.

5 'Overal kleine vuurtjes'

Kerry's inkomsten bleven stijgen in een stijgende lijn na Scandal. In 2018 speelde de Emmy-winnaar een duorol van actrice en producent in de Amerikaanse dramaminiserie Little Fires Everywhere. Per Business Insider, de show die slechts acht afleveringen had, zag Washington vier keer verdienen wat ze verdiende op Scandal. De actrice kreeg naar verluidt ongeveer $ 1,1 miljoen betaald voor elke aflevering van Little Fires Everywhere, wat haar totale salaris ongeveer $ 8,8 miljoen opleverde. Dit is ongetwijfeld ver verwijderd van haar schandaalsalaris

4 Samenwerking met ABC Studios

Telkens wanneer Kerry onze schermen niet siert met haar uitstekende acteertalent, speelt ze de rol van producer achter de schermen. In 2020 verlengde haar productiebedrijf Simpson Street haar tv-deal met ABC Studios voor nog eens drie jaar. De deal die oorspronkelijk in 2016 werd ondertekend, houdt in dat Simpson Street uitzend-, kabel- en digitale projecten exclusief voor ABC Studios en ABC Signature ontwikkelt. Ook al zijn de details van de deal verborgen, het is een enorme boost geweest voor Kerry, haar carrière en haar bankrekening.

3 Goedkeuringsdeals

Naast haar acteercarrière ha alt Washington ook geld binnen door te werken met enkele van 's werelds grootste merken. Tijdens een reclameblok bij de 67e jaarlijkse Emmy Awards debuteerde Apple Music een nieuwe commercial met niemand minder dan Kerry Washington. De actrice heeft sindsdien onthuld dat ze het leuk vond om aan de campagne te werken en beschreef het proces als leuk.

Washington heeft ook een langdurige goedkeuringsovereenkomst met Mavado, een horlogebedrijf waarvan ze zegt dat ze "haar heeft bijgestaan" terwijl haar carrière groeide. De meest recente samenwerking van de actrice is met huidverzorgingsgigant Neutrogena en voor wie ze verschillende advertenties en een lange documentaire heeft gemaakt. In totaal verdiende Washington naar verluidt maar liefst $ 36 miljoen aan al deze deals.

2 Haar regiecarrière

Washingtons regiecarrière heeft ook een enorme impact gehad op haar grote tas. De actrice begon met het regisseren van de tiende aflevering van het zevende seizoen van Scandal en heeft sindsdien haar vaardigheden bewezen met andere projecten, waaronder Showtime's SMILF en HBO-comedyseries Insecure.

1 Een algehele geweldige carrière

In de jaren sinds haar doorbraakrol, heeft Washington blijven bewijzen dat ze een van de beste in het spel is. En met zo'n $ 50 miljoen op haar naam, is het veilig om te zeggen dat ze veel heeft om te laten zien. In de komende jaren kunnen we zeker nog veel meer projecten uit Washington verwachten en natuurlijk nog veel meer dollars in de zak.

Aanbevolen: