Hoe het volgens hem echt is om voor Quentin Tarantino te werken

Inhoudsopgave:

Hoe het volgens hem echt is om voor Quentin Tarantino te werken
Hoe het volgens hem echt is om voor Quentin Tarantino te werken
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Quentin Tarantino een aantal behoorlijk verbazingwekkende relaties heeft onderhouden met de acteurs in zijn films. Hij en Christoph W altz zijn uitzonderlijk hecht, net als hij met Brad Pitt. Er is een reden waarom zoveel grote sterren, evenals opmerkelijke bemanningsleden, keer op keer met Quentin willen samenwerken. Oké, natuurlijk, het is vooral omdat de man een aantal echt geweldige stukken cinema maakt die waarschijnlijk zullen worden gezien als enkele van de beste films van de eeuw. Maar als de man een regelrechte nachtmerrie was om mee te werken, is het onwaarschijnlijk dat hij zo'n lange carrière zou hebben.

Aan de andere kant is een deel van Quentins carrière aangetast door zijn zeer gecompliceerde relatie met Harvey Weinstein. En we hebben verhalen gehoord over hoe hij naar verluidt Uma Thurman in gevaar bracht op de set van Kill Bill Volume 2, waardoor ze ruzie kregen. Maar voor het grootste deel zijn er geen vreselijke geruchten geweest over slecht gedrag op de set, diva-achtige houdingen, of eigenlijk iets anders dan zijn niet-aflatende liefde voor het maken van films. Maar wat vindt Quentin ervan? Is hij echt moeilijk om mee te werken? Is hij een diva? Of denkt hij dat hij gewoon de coolste levende regisseur is aan deze kant van Paul Thomas Anderson? Hier is de waarheid…

Quentin wil dat iedereen denkt dat werken voor hem de beste baan ooit is

De vraag hoe Quentin Tarantino zich eigenlijk gedraagt op een filmset kwam ter sprake tijdens een fantastisch interview op Dax Shepard's podcast, "Armchair Podcast", in 2021. Quentin en Dax, die ook films regisseerde, hadden een gemeenschappelijke vriend die voor hen beiden had gewerkt en goede dingen te zeggen had over hun ervaringen. Dax merkte op dat dit niet altijd het geval is…

Dax citeerde subtiel een goed gepubliceerd verhaal over hoe "hels" het was om The Revenant neer te schieten. Het is bekend dat sterren Leonardo DiCaprio en Tom Hardy, evenals regisseur Alejandro G. Inarritu, elkaar altijd naar de keel zaten. Hoe Alejandro driftbuien zou krijgen en hoe bruut het weer was. En toch was de film buitengewoon succesvol en uiterst geliefd.

"Ik hoorde genoeg verhalen over de ervaring op die set dat ik onzeker begon te worden door te denken: 'Ik denk dat je een klootzak moet zijn om een perfecte film te maken. Dat is wat ik zei en ik begon in dat idee geloven, 'zei Dax tegen Quentin. "Maar dan kijk ik naar jou en ik denk, ik heb zeker niet die reputatie over jou gehoord dat je een fucking gat bent."

Voordat hij reageerde, zei Quentin dat hij precies wist waar Dax het over had. Ook hij had verhalen gehoord van de set van The Revenant en verschrikkelijke verhalen over andere regisseurs die geweldige films maakten. Maar Quentin beweert dat hij zichzelf nooit in situaties plaatst waarin hij een monster zou worden op de set, omdat het maken van films "een van de gelukkigste tijden" van zijn leven is. Dit is iets dat hij wil dat zijn hele bemanning ook voelt.

Maar op dit punt in zijn carrière heeft Quentin ook met heel veel verschillende mensen gewerkt en heeft hij nu zijn go-to's. Dit zijn de mensen op wie hij kan vertrouwen en waar hij zich niet druk om hoeft te maken. Hij hoeft ze alleen maar een richting te geven om naar binnen te gaan en ze komen er altijd.

"We hebben gewoon de beste tijd samen", zei Quentin. "Elke drie jaar komen we samen en maken we een film en het is geweldig."

Maar hoe zit het met de bemanningsleden die nieuw zijn op de set van Quentin? Het kunnen niet allemaal veteranen zijn.

"Mijn hele ding is, vooral voor de bemanningsleden die binnenkomen en die nog niet eerder met mij hebben gewerkt, mijn hele ding is dat ik wil dat ze het voelen, aangezien we de laatste paar weken ingaan van de film, ik wil dat ze het gevoel hebben: 'Oh, wauw. De volgende baan gaat zuigen.'"

Quentin kan ook een harde baas zijn

Hoewel Quentin echt wil dat zijn bemanningsleden de beste tijd hebben op zijn sets, weet hij ook hoe hij een baas moet zijn. Toen hij net begon, legde Quentin uit dat hij nooit een driftbui zou krijgen omdat hij meestal een van de minst ervaren mensen op de set was. Naarmate hij ouder wordt, heeft hij echter echt de controle over zijn set overgenomen. En dit betekent dat hij precies weet wanneer iemand zijn werk niet goed doet.

"Er zijn tijden geweest dat ik een probleem had met bemanningsleden omdat ze niet in staat waren om te snuiven. Ze waren niet goed genoeg. En het grootste verschil tussen, laten we zeggen, Resviour Dogs en Pulp Fiction vergeleken met de laatste twintig jaar is als ik een probleem met je heb… je bent ontslagen. Ik heb geen tijd om te rotzooien. Ik heb het niet over iemand die de menselijke fout verprutst. Er zijn echter enkele afdelingen waar 'Nee, dat mag niet'. Een menselijke fout in de camera [afdeling] verprutsen… je bent ontslagen. Camera is als de luchtmacht. Je hebt te maken met dure apparatuur en het punt is dat als de camera kapot gaat, alles wat iedereen heeft gedaan tijdverspilling is geweest."

Quentin legde uit dat hij zijn camera-afdeling ziet als het hoofd van de luchtmacht. Zelfs een camera P. A. belangrijker is dan de overgrote meerderheid van iedereen op de set. En dat betekent dat als ze het verknoeien, hij geen tijd voor ze heeft. De inzet is te hoog. Maar hij denkt ook dat ze het hardst werken dan wie dan ook op de set. Er is dus een intense hoeveelheid respect voor hen.

Hoewel Quentin zijn best doet om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft en enthousiast is over het maken van een film, kan de man ook een zeer harde baas zijn. Maar dit is nodig bij het maken van zoiets gedenkwaardigs als een van zijn films.

Aanbevolen: